Un francez și-a împodobit casa folosindu-se de cioburile pe care le aruncau vecinii săi. Au rezultat mozaicuri impresionante


Așa ceva frumos nu vezi prea des!


În Franța, la Louviers, se află o casă unică în lume, care atunci când o vezi te duce imediat cu gândul la căsuța de turtă dulce din povestea Hansel și Gretel. În franceză, ineditei și arătoasei locuințe i se spune „La Maison a Vaisselle Cassée”. O casă a vaselor sparte. Este o casă în care cineva, un om deosebit, a găsit o utilitate până și pentru cioburile aruncate de alții.

Originala locuință i-a aparținut francezului Robert Vasseur și soției sale. Cei doi nu s-au mulțumit cu zugrăvelile moderne sau tradiționale. Au folosit un material original pentru decorarea casei. Iar când au isprăvit casa, au trecut la decorarea dependințelor. Zidurile căsuței din povești sunt decorate cu cioburi de porțelan, de sticlă, bucăți de ceramică. Rezultatul se vede și este admirabil.

Născut în 1908, Robert Vasseur și-a descoperit abia pe la 44 de ani marea pasiune pentru mozaicuri. Ca să aibă materie primă pentru operele sale, francezul l-a plătit pe un angajat care se ocupa de colectarea deșeurilor menajere să pună deoparte vesela spartă pe care o găsea pe parcursul activității sale. După ce curăța cu luare-aminte hârburile, omul le folosea, când avea vreme, la redecorarea casei sale. Cu timpul, n-a mai fost nevoie de cioburile de sticlă și porțelan culese de angajatul de la salubritate, pentru că s-a dus vestea în localitate iar oamenii lăsau vasele sparte direct la poarta lui Vasseur.

Robert Vasseur a trăit 94 de ani. „Casa veselei sparte” i-a rămas fiului său, care dezvoltă și întreține munca migăloasă pe care bătrânul a realizat-o de-a lungul deceniilor. Locuința inedit împodobită a devenit acum o veritabilă atracție turistică, în Louviers. Tot mai multă lume dorește să-i calce pragul!


Citiți și:

Superba plajă de… sticlă din Fort Bragg. Priviți ce a făcut oceanul dintr-un morman de gunoaie. Turiștii vin cu zecile de mii să vadă minunea! 

Joysxee Island: pare o mică insulă, însă nu-i decât o structură artificială, ingenios construită! Despre ce este vorba? 

 

yogaesoteric
6 decembrie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More