Un grup fondat şi finanțat cu milioane de euro de Societatea Deschisă a lui Soros face lobby într-o țară UE pentru a o ațâța împotriva altei țări UE

 

Un articol incendiar publicat de Jerusalem Post arată cum Soros finanțează cu milioane de euro un grup de lobby din Germania desprins chiar din Fundația pentru o Societate Deschisă, grup ce caută să determine guvernul german să facă presiuni politice şi să „pedepsească” Ungaria (inclusiv prin intermediul multinaționalelor germane din Ungaria cât şi prin mecanismele UE). Scopul? Ungurii „trebuie” să renunțe la legea de transparentizare a ONG-urilor lui Soros pentru ca acestea să-şi facă jocurile prin finanțări obscure şi vag declarate.

Aplicați acest şantaj soroşist la OUG 13 şi la Legile Justiției din România şi veți regăsi același scenariu.

Jerusalem Post: EXCLUSIV: Cum un un grup fondat şi finanțat de Societatea Deschisă a lui Soros face lobby într-o țară UE pentru a o ațâța împotriva altei țări UE

„Civil Liberties for Europe” (Libertățile civile pentru Europa), un ONG desprins din Fundația pentru o Societate Deschisă a lui Soros, a încercat să convingă Ministerul german de Externe să intervină împotriva unei legi maghiare vizând transparentizarea finanțărilor primite de ONG-urile lui Soros.

Șeful acestei organizații finanțate de George Soros a descris modul în care grupul face lobby asupra unui guvern dintr-o țară UE (în acest caz Germania), pentru ca un guvern străin (guvernul german) să facă presiuni asupra unei alte țări (Ungaria), în beneficiul şi în interesul miliardarului maghiaro-american. ONG-ul „Uniunea Libertăților Civile pentru Europa” este condus de Balázs Dénes, directorul executiv al grupului din Berlin. Organizația s-a desprins de Fundația pentru o Societate Deschisă a lui Soros în ianuarie 2017.

Înregistrările unei întâlniri de la Amsterdam, din ianuarie, scurse şi către Jerusalem Post, la care au participat Dénes și un susținător al lui, arată că Dénes a vorbit cu acea ocazie despre acțiunile organizației sale pentru a împinge Ungaria să renunțe la o lege care transparentizează finanțarea externă a ONG-urilor lui Soros (lege dată în încercarea de a scoate la lumină activitățile lui Soros din această țară). Comisia Europeană a declarat că legea „contravine valorilor Uniunii Europene”.

Remarcile lui Dénes arată un efort concertat din partea organizației sale de a obstrucționa legea maghiară, intervenind pentru exercitarea de influență germană asupra Ungariei. El a detaliat încercările de a convinge Germania să facă presiuni economice puternice asupra Budapestei pentru ca oficialii maghiari să abroge legea ONG-urilor, dat fiind că mari companii germane au investit foarte mult și sunt angajatori majori în Ungaria.

Cu privire la legea ONG-urilor, Dénes a afirmat: „Lucrăm foarte puternic. Am o întâlnire săptămâna aceasta cu un think-tank, o organizație care influențează guvernul german și Ministerul de Externe al Germaniei și le aduc copii ale legii, traduse din limba maghiară și le explic ce pot face împotriva guvernului maghiar.”

Întrebat despre modul în care Germania poate lupta împotriva unei legi ungare, Dénes a indicat fabricile din Ungaria deținute de Mercedes, Audi și Bosch. „Germania, datorită investitorilor germani și a companiilor germane, este un jucător influent în Ungaria. Deci, dacă Ministerul german de Externe dorește ceva, ei pot, au mijloace de a pune presiune”, a afirmat Dénes.

Organizația sa urmăreşte, de asemenea, „crearea unui grup de lucru, un grup de avocați care știu să folosească legea UE în Ungaria și în alte țări UE pentru a proteja drepturile ONG-urilor”.

Multe politici ale guvernului naționalist din Ungaria au fost criticate de către țările UE și de grupurile pentru drepturile omului. Grupuri evreiești și alții au protestat împotriva acțiunilor guvernului de a-l onora pe fostul lider maghiar și colaborator nazist Miklós Horthy, care a supravegheat uciderea a peste o jumătate de milion de evrei.

Guvernul ungar a declanșat anul trecut o campanie împotriva pozițiilor lui Soros în favoarea migrației masive. Campania a stimulat incidentele cu graffiti antisemite în toată țara şi a prezentat fața zâmbitoare a lui Soros cu cuvintele „Să nu-l lăsăm pe Soros să râdă la urmă”.

Fundația Soros pentru o Societate Deschisă (OSF) este principalul susținător al organizației conduse de Dénes, despre care acesta a afirmat în cadrul reuniunii de la Amsterdam: „Am obținut un milion de dolari de la Fundația pentru o Societate Deschisă. Pentru că este un spin-off (derivat) pentru OSF … înseamnă că proiectul meu se desfășoară la OSF. Și după patru ani, când am zis: «Bine, acum suntem pregătiți, putem stabili acest lucru» … Soros mi-a spus că «știi, vă oferim 3 milioane de dolari pentru următorii trei ani».”

„Motivul pentru care am fost recrutat acum cinci ani de către OSF a fost recunoașterea faptului că în prezent în Europa nu există un grup pentru drepturile omului care să poată controla UE”, a afirmat Dénes.

În înregistrare, Dénes a descris controlul ca abilitatea „de a lupta împotriva anumitor aspecte … și de a organiza oameni și de a lansa campanii publice și mobilizare”.

Soros, care are o avere de peste 8 miliarde de dolari, în conformitate cu lista Forbes a Forbes World (după ce a donat alte zeci de miliarde la OSF), este un supraviețuitor al Holocaustului, născut în Ungaria, care trăiește acum în SUA, şi care administrează propriul său fond speculativ. Soros finanțează şi sprijină în principal grupurile pentru „drepturile omului” și cauzele de stânga (n.red. progresiste). Filantropia sa (n.red. progresistă) l-a transformat într-un blasfemiator pentru politicienii de dreapta din multe țări. Unele critici aduse lui Soros au prezentat teme antisemite, în contextul crimelor conspirative ale evreilor care încearcă să controleze lumea.

Prim ministrul Benjamin Netanyahu l-a acuzat pe Soros că este responsabil pentru o campanie împotriva planului guvernului israelian de a deporta migranții sudanezi și eritreeni într-o țară terță din Africa. O scurgere din 2016 a rapoartelor interne ale OSF-ului lui Soros pe site-ul DC Leaks, care a dispărut între timp, a arătat că Soros a finanțat „Breaking the Silence”, ONG-ul care colectează mărturii de la veteranii IDF care pretind că descriu crimele de război ale Israelului, precum și ONG-ul „Adalah”, o organizație israelo-arabă. Ambele organizații au vorbit pe forumuri internaționale împotriva acțiunilor israeliene.

Un alt beneficiar al finanțărilor lui Soros este „Fondul Israelului Nou”, un centru de finanțare a grupurilor israeliene pentru drepturile civile, care a primit 837.500 dolari de la OSF între 2002 și 2015. Soros este, de asemenea, finanțator al organizației „J Street”, care face lobby la Washington împotriva politicilor actualului guvern conservator israelian.

Dénes a confirmat spusele sale din înregistrări și a declarat pentru Jerusalem Post că el nu a sugerat retragerea companiilor germane din Ungaria.
Cu toate acestea, el a afirmat: „Dacă Ministerul german de Externe dorește să obțină ceva în Ungaria, vocea sa este probabil suficient de puternică pentru a fi luată în serios, datorită investițiilor germane din Ungaria”.

În ceea ce privește legitimitatea acțiunii de a împinge Germania să influențeze legile ungare, Dénes a declarat: „Când aceste legi nu sunt în concordanță cu politica UE și nu sunt în conformitate cu Tratatul de la Lisabona și cu valorile fundamentale ale UE, cred că este o opțiune… UE caută să facă o acțiune în prezent (împotriva Ungariei), din cauza legii la care mă refer. Nu este o lege nevinovată care să reglementeze impozitarea sau orice altceva, este o lege care limitează drepturile ONG-urilor.”

„Nu influențăm legislația, vorbim direct cu factorii de decizie și cu oamenii, dar nu avem alte mijloace pentru a influența legislația”, a susținut el.

Dénes a explicat ce a vrut să spună prin „controlul UE”: „Ceea ce face UE în ceea ce privește drepturile omului ar trebui să fie supravegheat de organizațiile pentru libertăți civile. ONG-urile pentru drepturile omului ar trebui să poată exercita o funcție de supraveghere a oricărei instituții publice… inclusiv asupra UE.

O organizație internațională, cum ar fi a mea, ar trebui să poată spune diferitelor guverne străine care ar putea fi politica lor față de politica unui alt guvern. Nu văd nicio problemă cu asta.”


Citiți și:

Vicleanul Soros și mitul democrației europene: revelații șocante

Un actual plan anti-Soros pentru Ungaria

ONG-urile lui George Soros trebuie să fie urgent interzise în România!
 

yogaesoteric
3 aprilie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More