Un ministru australian suferă primele simptome ale paraliziei Bell în direct la TV. Anterior a fost vaccinat anticovid cu AstraZeneca

Un ministru din Australia, Victor Dominello, a fost diagnosticat cu paralizie Bell în timpul unei conferințe de presă, după ce telespectatorii îngrijorați au observat fața lui căzută și l-au îndemnat să solicite asistență medicală. Dominello a condus conferința de actualizare a situației covid-19 alături de premierul Gladys Berejiklian.

Unii dintre cei care urmăreau prezentarea au observat cum fața îi „cădea” și au sesizat că are probleme în a ține ochii deschiși.

Unii oameni au crezut că-i fac cu ochiul cameramanului. Unii au crezut că am un accident vascular cerebral”, a scris Dominello pe rețelele de comunicare virtuală.

Ministrul spune că apelurile cetățenilor l-au determinat să caute ajutor, el resimțind o „durere la nivelul craniului, în spatele urechii drepte”.

Am luat-o mai în serios după-amiază – după ce o serie de oameni mi-au trimis capturi de ecran din timpul conferinței de presă, alții au luat legătura cu biroul de presă, îndemnându-mă să cer ajutor medical urgent”, povestește el.

El spune că diagnosticul de paralizie Bell reprezintă un semnal de alarmă pentru toți cetățenii, să aibă grijă de sănătatea lor.

Ne concentrăm pe covid, dar există o mulțime de alte probleme de sănătate. Dacă aveți probleme de sănătate, vă rugăm să le rezolvați”, spune el.

Dominello spune că a fost vaccinat cu serul produs de AstraZeneca/Oxford. În trecut au fost raportate astfel de cazuri în urma vaccinării anticovid, deși oficial se afirmă că nu s-a putut stabili o legătură cauzală clară.

Ce este paralizia Bell?

Paralizia Bell se manifestă pe o parte a feței și poate fi cauzată de inflamații sau leziuni ale nervilor.

Potrivit site-ului Health Direct al guvernului australian, majoritatea oamenilor se recuperează complet după paralizia Bell, cu îmbunătățiri vizibile în două săptămâni și recuperare completă în trei până la șase luni.

Se crede că infecțiile virale sunt principala cauză a paraliziei.

Oricine are fața căzută este îndemnat să solicite asistență medicală de urgență, deoarece simptomele pot indica și afecțiuni mai grave, cum ar fi un accident vascular cerebral.

Citiți și:
Efecte adverse grave ale vaccinului Covid de la Pfizer. Patru voluntari au dezvoltat paralizie facială, iar două cadre medicale şoc anafilactic
Ce poți păți dacă te vaccinezi? Atenție, imagini șocante cu efectele adverse ale vaccinurilor experimentale anti-covid

 

yogaesoteric
9 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More