Un nou sistem de identificare biometrică îţi poate verifica identitatea prin scanarea… canalului urechii

În ultimii ani, sistemele de identificare biometrică s-au răspândit din ce în ce mai mult, devenind parte din viaţa multora dintre noi. Acum, cercetătorii au descoperit o nouă modalitate de a verifica identitatea unei persoane, prin scanarea canalului urechii sale.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din New York au numit descoperirea lor EarEcho, o nouă unealtă biometrică ce poate folosi unde sonice pentru a identifica utilizatorii, în funcţie de geometria unică a canalului urechii.

Procesul a constat în modificarea unei perechi de căşti şi adăugarea unui microfon în acestea, orientat către canalul urechii utilizatorului. „Când se aude un sunet proiectat de speaker-ul căştii în urechea utilizatorului, acesta se propagă prin canalul urechii şi revine înapoi în microfonul montat în cască” a explicat Yang Gao, un student care a lucrat la acest proiect, pentru cu cei de la Digital Trends.

„Analizând informaţiile acustice ale sunetului emis de speaker şi ale ecoului revenit, care sunt legate de geometria canalului urechii, putem extrage acele aspecte unice fiecărui utilizator, şi îi putem verifica astfel identitatea”, a adăugat Gao.

EarEcho a trecut cu brio de testele realizate până acum, prototipul dispozitivului identificând corect 95% dintre participanţi. Aceste teste au fost realizate în mai multe locaţii, precum pe stradă sau în mall-uri, iar subiecţii au adoptat diferite poziţii, fie în picioare, fie aşezaţi.

Cele 95 de procente au fost obţinute după o identificare de numai o secundă, în timp ce în cadrul unui proces mai lung, de 3 secunde, procentajul a crescut la 97,5%.

Citiţi şi:

Un sistem de recunoaștere facială va exista în curând pe Aeroportul Otopeni

Inteligența artificială ne poate citi în mare măsură personalitatea doar prin urmărirea mișcărilor ochilor

 
 

yogaesoteric
28 octombrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More