Un om de știință și militar chinez, cu legături în Statele Unite, a depus un brevet pentru un vaccin anti-covid-19 cu mult înainte ca boala să fie declarată pandemie globală

La mai puțin de trei luni după ce a depus brevetul a murit

Un cercetător militar chinez a depus un brevet pentru un vaccin covid-19 înainte ca virusul să fie declarat pandemie globală, potrivit Daily Mail.

Yusen Zhou

Yusen Zhou, care a lucrat pentru Armata Populară de Eliberare, a depus actele în numele partidului politic chinez la 24 februarie 2020, potrivit ziarului The Australian. Această dată a fost la doar cinci săptămâni după ce China a confirmat pentru prima dată transmiterea coronavirusului la om şi cu două săptămâni înainte de declararea pandemiei.

De asemenea, se spune că Zhou ar fi „lucrat îndeaproape” cu oamenii de știință de la Institutul de Virusologie din Wuhan (WIV), inclusiv cu Shi Zhengli – directorul adjunct al laboratorului, renumit pentru cercetările sale asupra coronavirusului la lilieci. Relația lor este de natură să întărească speculațiile conform cărora virusul provine din laborator și că autoritățile din China știau că acesta se răspândea între oameni cu mult înainte de a alerta comunitatea internațională.

Zhou a murit în mod misterios la mai puțin de trei luni după ce a depus brevetul. New York Post susține că moartea sa a fost menţionată doar într-un singur raport al presei chineze, în ciuda faptului că era unul dintre cei mai proeminenți oameni de știință ai țării.

Zhou lucrase anterior la cercetări legate de instituții americane, inclusiv de Universitatea din Minnesota și de Centrul de sânge din New York, potrivit ziarului.

Înainte de a lucra pentru PLA, Zhou a avut legături puternice cu Statele Unite și a efectuat cercetări postdoctorale la Școala de Medicină a Universității din Pittsburgh.

În ianuarie, SUA declasifica documente care arătau că laboratorul de la Wuhan desfășoară „o activitate militară secretă”.

În ciuda faptului că WIV s-a prezentat ca instituție civilă, Statele Unite au stabilit că laboratorul a contribuit la publicații și proiecte secrete ale armatei chineze”.

Se pare că moartea misterioasă a lui Zhou este anchetată de SUA, la cererea președintelui Joe Biden.

Teoria conform căreia pandemia a fost cauzată de o scurgere de laborator a devenit din ce în ce mai populară în ultimele săptămâni, după ce a fost publicat un studiu care arată că oamenii de știință chinezi au creat coronavirusul în laboratorul de la Wuhan.

Raportul scris de profesorul britanic Angus Dalgleish și omul de știință norvegian Birger Sørensen susține că cercetătorii chinezi au folosit inginerie inversă pentru a face să pară că virusul a pornit în mod natural de la lilieci.

Autorii susțin că „SARS-Cov-2 nu are strămoș natural” credibil. Ei spun că este „dincolo de orice îndoială rezonabilă” că boala a fost produsă prin „manipulare de laborator”.

Articolul urmează să fie publicat în revista științifică Quarterly Review of Biophysics Discovery și a fost prezentat pentru prima dată de Daily Mail.

Frustrarea față de China a crescut recent după ce Beijingul a declarat că nu va participa la nicio altă investigație a Organizației Mondiale a Sănătății. Biden a reproșat Chinei în anunțul său privind noua analiză a serviciilor de informații, făcând apel la aliați să ajute „să preseze China să participe la o anchetă internațională completă, transparentă și bazată pe dovezi și să ofere acces la toate datele și dovezile relevante”.

Citiţi şi:
Gambitul Roșu: De ce au fost sacrificați Gates și Fauci pe altarul Marii Resetări
Din 2015, China se pregăteşte pentru un al Treilea Război Mondial cu arme biologice şi genetice, inclusiv coronavirus

yogaesoteric
7 iulie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More