Din 2015, China se pregăteşte pentru un al Treilea Război Mondial cu arme biologice şi genetice, inclusiv coronavirus

Oamenii de ştiinţă chinezi s-au pregătit pentru un al treilea război mondial cu arme biologice şi genetice, inclusiv coronavirus, în ultimii şase ani, potrivit unui document al Armatei Populare de Eliberare din 2015, intrat în posesia Departamentului de Stat al SUA.

Cercetătorii chinezi au examinat manipularea bolilor „într-un mod nemaivăzut”, scrie Daily Mail.

Documentul arată că armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un astfel de conflict, subliniind condiţiile perfecte pentru a elibera o armă biologică şi evaluând impactul pe care aceasta l-ar avea asupra „sistemului medical al inamicului”.

Dosarul întocmit de oameni de ştiinţă şi oficiali ai armatei chineze, citat de publicaţia The Australian, a examinat manipularea agenţilor patogeni pentru a crea arme „într-un mod nemaivăzut până acum”.

Potrivit sursei citate, încă din anul 2015 Beijingul a considerat potenţialul militar al coronavirusurilor SARS ca fiind ridicat, ceea ce accentuează temerile că virusul covid-19 ar fi putut scăpa dintr-un laborator chinez, aşa cum au declarat unii oficiali.

Surse guvernamentale spun că acest subiect „ridică îngrijorări majore” cu privire la intenţiile celor apropiaţi preşedintelui chinez Xi Jinping, pe fondul temerilor tot mai mari referitoare la lipsa de reglementare a activităţii din laboratoare.

Autorii documentului insistă că un al treilea război mondial „va fi biologic”, spre deosebire de primele două războaie, care au fost descrise drept chimic şi, respectiv, nuclear. Cele două bombe atomice aruncate asupra Japoniei i-au forţat pe japonezi să se predea, aducând sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, autorii documentului susţinând că armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un al treilea război mondial.

Documentul prezintă, de asemenea, condiţiile favorabile pentru a elibera o armă biologică şi a provoca daune maxime. Oamenii de ştiinţă spun că astfel de atacuri nu este indicat să fie efectuate în mijlocul unei zile senine, deoarece lumina soarelui intensă poate deteriora agenţii patogeni, în timp ce ploaia sau zăpada pot afecta particulele de aerosoli. În schimb, ar trebui să fie efectuate noaptea, sau în zori, cu „o direcţie stabilă a vântului… astfel încât aerosolii să poată pluti în zona ţintă”.
Cercetarea menţionează, de asemenea, că un astfel de atac ar duce la o creştere a pacienţilor care necesită tratament spitalicesc, ceea ce „ar putea cauza prăbuşirea sistemului medical al inamicului”.

Congresmanul Tom Tugendhat, preşedintele comisiei pentru afaceri externe, a declarat că: „acest document ridică îngrijorări majore cu privire la ambiţiile unora dintre cei care sfătuiesc conducerea superioară a partidului chinez”, subliniind că aceste arme sunt periculoase chiar şi sub cele mai stricte controale. Expertul în arme chimice, Hamish de Bretton-Gordon, a declarat că „China a zădărnicit toate încercările de reglementare şi control a laboratoarelor sale unde ar fi putut avea loc o astfel de experimentare”.

Documentul New Species of Man-Made Viruses as Genetic Bioweapons (Noi specii de virusuri create de om ca bioarme genetice), arată că „în urma dezvoltării din alte domenii ştiinţifice, au existat progrese majore în furnizarea agenţilor biologici. De exemplu, noua capacitate de congelare a microorganismelor a făcut posibilă depozitarea agenţilor biologici şi aerosolizarea lor în timpul atacurilor”.

Directorul executiv al Institutului de Politici Strategice din Australia, Peter Jennings, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la cercetarea biologică făcută de Chinei asupra coronavirusurilor, care ar putea fi utilizate ca arme în viitor. „Nu există o distincţie clară în ceea ce priveşte capacitatea de cercetare, deoarece nu este o decizie a acestor oameni de ştiinţă de a folosi cercetările în mod ofensiv sau defensiv”, a spus el. Dacă construieşti capabilităţi aparent pentru a-ţi proteja armata de un atac biologic, în acelaşi timp îi oferi armatei capacitatea de a folosi aceste arme în mod ofensiv. Nu poţi să separi cele două componente.

Agenţiile de informaţii americane suspectează că epidemia de Covid-19 ar putea fi rezultatul unei scurgeri accidentale din laboratorul din Wuhan. Dar încă nu există dovezi care să sugereze că virusul a fost eliberat intenţionat. Şi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus în martie că toate teoriile despre originile Covid-19 au rămas deschise, după ce echipa OMS şi-a făcut public raportul după inspecţia în China. Raportul a calificat posibilitatea ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator ca fiind „extrem de puţin probabilă”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus, după ce a citit raportul misiunii experţilor internaţionali la Wuhan, că toate ipotezele sunt „pe masă” şi necesită investigaţii suplimentare. Comentariile sale au venit la câteva ore după ce a apărut raportul ce a respins teoria scurgerilor din laborator şi a susţinut că transmiterea virusului de la lilieci la oameni printr-un alt animal este scenariul cel mai probabil.

Generalul Stephen Townsend, şeful Comandamentului SUA în Africa, a declarat că statul chinez acumulează capabilităţi militare pe coastele de vest ale Africii, generând riscuri de tip strategic în zona Oceanului Atlantic. Generalul Stephen Townsend, şeful Comandamentului SUA în Africa, afirmă că Beijingul încearcă să obţină acces în porturi din Mauritania şi Namibia, unde ar putea staţiona submarine şi nave militare.

China caută locuri pentru reînarmarea şi repararea navelor. Aceste aspecte devin necesare din punct de vedere militar în cazul unui conflict. China şi-a stabilit deja prezenţa în Djibouti. Acum se orientează spre coastele Atlanticului şi vor să creeze astfel de baze acolo”, a declarat generalul Stephen Townsend.

Chinezii vor să ia prin surprindere Statele Unite în anumite ţări din Africa. Proiecte în porturi, eforturi economice, investiţii în infrastructură, acorduri şi contracte pentru acces mai mare în viitor. (…) Au armament şi muniţie. Au adus vehicule de luptă. Cred că vor transfera şi elicoptere de atac”, atrage atenţia generalul american. „Prezenţa militară chineză în zona Oceanului Atlantic mă îngrijorează foarte mult”, a subliniat şeful Comandamentului SUA în Africa.

Citiţi şi:
Dezvăluiri șocante: Pentagonul finanțează laboratoare militare biologice în Georgia!
«Este ca și cum ar fi fost conceput să infecteze oamenii»

yogaesoteric
20 mai 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More