Un proiect mamut: UE se pregătește pentru tranziția digitală

Uniunea Europeană nu a ascuns ambițiile sale de a prospera pe scena tehnologică globală, în special când vine vorba de blockchain.

Blocul a organizat „săptămâna blockchain”, care a fost găzduită în Slovenia, în luna septembrie 2021, prezentând modul în care blockchain-ul și inteligența artificială (AI) pot susține ambițiile UE în acordul său verde european și tranziția digitală.

Europa va investi în blockchain, infrastructură de date și calcul de înaltă performanță, care fac parte din planul său de mai multe miliarde de euro pentru dezvoltarea tehnologiei în toate statele membre.

Blockchain-ul nu se folosește doar pentru tranzacționarea criptomonedelor – este de fapt registrul partajat care permite procesul de înregistrare a tranzacțiilor și urmărirea activelor.

Această tehnologie poate fi utilizată de guverne și companii pentru a dezvolta încrederea și transparența ca mijloc de verificare a datelor.

Cum va funcționa?

UE a selectat o echipă de șapte companii pentru a proiecta și dezvolta următoarea generație de servicii blockchain (EBSI).

EBSI lucrează la modernizarea infrastructurii sale actuale și va utiliza tehnologia blockchain pentru a permite administrațiilor publice să se protejeze împotriva fraudei, să ajute companiile să atenueze costurile administrative și să permită cetățenilor să preia controlul deplin al datelor lor personale, susțin experții.

Citiți și:
Big Tech și Big Pharma pun la cale lumea post-covid!
Bitcoin și cele 3 întrebări incomode privind criptomonedele
China, războiul împotriva banilor fizici, criptomonedele, dominația mondială și necesitatea rezervelor de aur

 

yogaesoteric
10 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More