Samsung și Harvard vor să arate că este posibil să copiezi creierul uman

Gigantul Samsung și Universitatea Harvard au publicat un studiu realizat împreună despre posibilitatea copierii creierului. Cercetători de la cele două entități vor lucra în colaborare la această tehnologie. Studiul a fost publicat în revista Nature Electronics.

În termeni simpli, această cercetare ar putea însemna descoperirea de noi aspecte legate de funcționalitatea creierului uman.

Cunoașterea creierului a reprezentat un țel urmărit de specialiști în domeniu chiar din anii 1980. Totuși, până acum, eforturile au fost în zadar din pricina multitudinii de conexiuni aflate în creierul uman. În principiu, oamenii de știință de la Samsung și de la Universitatea Harvard urmăresc să descopere ce caracteristici ale creierului îi conferă acestuia capacitatea de a învăța, de a se putea adapta la condițiile de mediu și totodată de a fi autonom.

Cu toate că în studiu nu se precizează în mod expres acest aspect, o consecință ar putea fi reprezentată de identificarea unor cauze ale unor boli precum Alzheimer.

Să nu ne pripim însă, deoarece proiectul se află doar la debut. Însă, nu există limite cu privire la ceea ce cercetătorii ar putea afla dacă vor reuși să învețe modul în care creierul funcționează și ar putea funcționa.

Cum a ajuns Samsung să fie implicată într-un asemenea proiect?

În creierul omenesc sunt aproximativ 100 de miliarde de neuroni. Și numărul de conexiuni sinaptice este de zece mii de ori mai mare. Tradus în termeni tehnici, aceasta înseamnă că cercetătorii au nevoie de un cip care să poată manipula o asemenea cantitate mare de informații.

Aici intervine Samsung, cel mai mare fabricant de cipuri de memorie din lume. Compania a elaborat recent o tehnologie de împachetare a cipurilor 3D care permite fabricarea unor astfel de cipuri care pot stoca asemenea date.

În fond, tocmai de acest aspect este vorba în cadrul studiului apărut în jurnalul Nature Electronics: abilitatea de a copia/lipi pe o platformă de stocare, cum ar fi un SSD, harta conexiunilor neprogramate din creier.

Citiți și:
Rugăciunea şi creierul uman – noi descoperiri ştiințifice
Departamentul de Apărare al SUA a creat un dispozitiv special care este capabil să mărească viteza cu care creierul uman învață, cu până la 40%

 

yogaesoteric
10 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More