Un român a reușit să își stopeze procesele degenerative iar acum povestea sa apare într-o publicație medicală internațională de prestigiu (II)

 

Jurnalistul Cristian Mureşanu, realizator al emisiunii „Ştiinţă şi Cunoaştere” de la TVR Cluj, a reușit să declanșeze în trupul său o serie de biotransformări care l-au condus la vindecare și la stoparea proceselor de îmbătrânire. Daniel Roxin l-a intervievat pentru a afla mai multe amănunte despre povestea sa uimitoare.


 

Citiți prima parte a articolului
 

Daniel Roxin:
Ştiinţa clasică afirmă că odată ce a început un proces degenerativ, el nu mai poate fi oprit şi nici măcar încetinit, dar, cu toate acestea, tu ai demonstrat că se poate. Câţi dintre cititorii cărţii tale au mai reuşit să facă această biotransformare?

Cristian Mureșan: Dintre cei care au obţinut rezultate, două persoane au reuşit biotransformarea permanentă, iar restul doar parţial sau pe o durată de timp limitată (câţiva ani), revenind apoi la condiţia fiziologică aproximativ anterioară practicii. Totuşi, chiar şi cu rezultate parţiale sau temporare, biotransformarea le-a adus unele beneficii. Relatările acestor persoane se regăsesc în carte.

Procesul tisular degenerativ începe imediat după 18-20 de ani când se opreşte creşterea organismului. Dar viteza de degenerare la acea vârstă este atât de mică încât nu produce niciun fel de simptome sau probleme. Un trup sănătos nu va percepe fenomenul de degenerare decât în ani de zile, chiar 10 sau 20 de ani. Dar, dacă stilul de viaţă este în contradicţie cu necesităţile trupului şi dacă trupul este mai slab şi are un sistem imunitar mai slab decât al altor persoane, dacă este mereu confruntat cu stări virotice, atunci procesul de degenerare se accelerează mai mult decât la alţii. În funcţie de această viteză a degenerării se poate spune că ceasul intern biologic celular al unui anumit om merge mai repede sau mai lent spre îmbătrânire. Îmbătrânirea este rezultatul apropierii gradate de limita lui Hayflick.

Eu am demonstrat că se poate crea un proces invers, opus degenerării, numit regenerare, dacă se oferă celulelor suficiente piese de schimb, astfel încât ele să nu se dividă cu viteză mare, pentru a avea telomeri suficient de mulţi, prevenind apropierea periculoasă de limita lui Hayflick. Aici avem totuşi o problemă. Dacă viteza de regenerare Vr este doar egală cu viteza de degenerare Vd, aceasta înseamnă că boala e oprită la stadiul la care a ajuns, deci ea nu se vindecă. Deci Vr = Vd este insuficient. Din fericire mecanismul biotransformării asigură un Vr >> Vd, chiar de 3-4 ori mai mare. Aceasta este singura posibilitate în care o boală care a distrus mult ţesut şi s-a manifestat 15 ani, poate fi complet vindecată. Perioada de vindecare este foarte critică. Dacă aş fi avut nevoie de alţi 15 ani pentru refacere, asta nu îmi era util.

D.R.:
La un moment dat, ai descoperit în arhiva de fotografii că ţi se reduc ridurile, culoarea feţei devine mai sănătoasă, iar părul încă nu dă semne de albire, având în vedere faptul că peste câteva luni vei împlini vârsta de 55 ani. Ce ne poţi spune despre aceasta?

C.M.: În cazul meu fenomenul de refacere a durat ceva mai puţin de 6 ani. Ceea ce s-a petrecut mai departe, a fost un lucru curios, pe care nu l-aş fi bănuit niciodată dacă nu îl cunoşteam pe profesorul Fossel, şi anume, regenerarea nu s-a oprit atunci când discurile au fost vindecate. Ea a continuat să influenţeze şi ţesuturile sănătoase dar care erau îmbătrânite. Gândiţi-vă logic… dacă biotransformarea se produce 24 de ore din 24, atunci ce se petrece cu acele biocomponente care sunt continuu extrase din plasma seminală şi transferate în sânge? Ce altceva s-ar putea petrece în locul regenerării, reîntineririi ţesuturilor? Iniţial nu aveam răspunsuri, dar pentru că au trecut deja aproape 13 ani, răspunsul logic este că, din moment ce nu s-a petrecut nimic rău, înseamnă că regenerarea continuă. Cât va mai merge aşa ? Nimeni nu ştie. Nu am cum să vă demonstrez starea de reîntinerire a ţesuturilor şi organelor interne, nu am cum să mi-o demonstrez nici mie însumi, deoarece aş avea nevoie să cunosc numărul telomerilor.

Tot ceea ce pot oferi ca argument sunt aceste două fotografii, extrase din emisiunile mele, filmate cu camere video profesionale. În faţa unor sceptici, nicio fotografie nu are credibilitate, pentru că tehnicile moderne permit trucaje la îndemâna oricui, dar aş vrea să îmi declar sinceritatea şi onestitatea cu care v-am prezentat această poveste şi că din moment ce reversul îmbătrânirii este deja demonstrat de către un profesor de la Universitatea Stanford, aceasta înseamnă că există premize ca acesta să fie generat, fie pe cale artificială (cu ajutorul terapiei genetice propuse de Michael Fossel – vedeţi aici, fie pe cale naturală, prin biotransformare. Aceste poze nu reprezintă o dovadă, dar ele nu sunt prelucrate prin Photoshop. Cei care nu pot crede altfel, mă pot vedea la emisiuni, sau la TVR Cluj, dacă vor să mă cunoască personal.

D.R.:
Mi-ai spus la un moment dat că, în cadrul articolului ai precizat că în cursul vindecării ai folosit practica yoga şi ai menţionat termenul „yoga” de mai multe ori. Cum ai reuşit să convingi un colectiv întreg al unei asemenea reviste de necesitatea şi beneficiile practicii yoga ? Ştiinţa academică nu prea este deschisă practicilor orientale. S-a schimbat ceva între timp ?

C.M.: Aş spune, da, s-a transformat ceva între timp. A fost un lucru foarte interesant să observ că la etapa dificilă de peer review, niciun reviewer nu a obiectat la prezenţa termenilor „yoga” sau „practica yoga”, deoarece, după multe insistenţe şi studii, au început să fie publicate articole numeroase, în reviste cu factor mare de impact, iar aceste articole au apărut şi în baza de date PubMed. Aceasta înseamnă că eu pot cita acele studii, iar reviewer-ii trebuie să ţină cont de faptul că deja ele au fost acceptate şi revizuite de alţii, prin urmare sunt considerate valabile. Vă prezint câteva exemple de studii pe care le-am citat.

[17] Wieland L.S.; Skoetz N.; Pilkington K.; Vempati R.; D’Adamo C.R.; Berman B.M. Yoga treatment for chronic non-specific low back pain. Cochrane Database Syst. Rev., 2017, 12(1).

[18] Smith J.A.; Greer T.; Sheets T.; Watson S. Is there more to yoga than exercise? Altern. Ther. Health Med., 2011, 17(3), 22-29.

[19] Rocha K.K.; Ribeiro A.M.; Rocha K.C.; Sousa M.B.; Albuquerque F.S.; Ribeiro S.; Silva R.H. Improvement in physiological and psychological parameters after 6 months of yoga practice. Conscious Cogn., 2012, 21(2), 843-850.

[20] Woodyard C. Exploring the therapeutic effects of yoga and its ability to increase quality of life. Int. J. Yoga, 2011, 4(2), 49-54.

[21] Khan S.I.; Hudson-Rodd N.; Saggers S.; Bhuiyan M.I.; Bhuiya A.; Karim, S.A.; Rauyajin O. ‘Semen Contains Vitality and Heredity, Not Germs’: Seminal Discourse in the AIDS Era. J. Health Popul. Nutr., 2006, 24(4), 426-437.

[22] Herdt G.H. In: Semen depletion and the Sense of Maleness. Herdt G.H., Ed.; Sambia Sexual Culture. University of Chicago Press: Chicago, 1999, pp. 163-185.

Acestea sunt doar câteva, din cele peste 100 care există deja în baza de date PubMed. Prin urmare, atunci când este studiată serios, explicată în limbaj adecvat, ştiinţa academică este deschisă practicilor orientale, inclusiv yoga, Ayurveda, manual-terapie, etc., cu condiţia să se ofere dovezi. Ştiinţa academică nu neagă nimic, ci pur şi simplu este o ştiinţă bazată pe dovezi. A existat o perioadă de timp în care nu au putut fi aduse dovezi. De aceea, ştiinţa a avut o anumită întârziere în a cuprinde şi acele rezultate ale practicilor orientale, dar acum, după cum se poate vedea, nu mai există aceste probleme.

D.R.:
Cititorilor care au probleme de genul celor care le-ai avut tu şi care nu mai au timpul necesar pentru apariţia unui produs biochimic care să duplice efectele biotransformării, ce sfaturi le-ai da ?

C.M.: Singurul meu sfat e să înceapă cu cele cinci atitudini de viaţă, să vizioneze emisiunile din acest playlist, să continue apoi cu practica biotransformărilor, iar dacă sunt la o vârstă care a depăşit pragul limită, atunci să continue cu cele cinci atitudini de viaţă, pe tot restul vieţii, pentru că şi acelea vor avea un anumit efect. S-ar putea ca această practică parţială să le ofere timp suficient pentru a apuca vremea când un medicament biochimic va apare cândva în viitor şi va rezolva problema degenerării discurilor sau chiar a îmbătrânirii.

D.R.:
În ultima vreme, am observat că în cadrul emisiunilor tale ai început să abordezi probleme situate la graniţa ştiinţei, ai vorbit despre conspiraţii farmaceutice şi suntem curioşi ce alte dezvăluiri vei mai pregăti telespectatorilor în perioada următoare?

C.M.: Am ajuns în posesia unor informaţii, atât de bine verificate şi validate încât se pare că ele demonstrează faptul că există o formă de conspiraţie farmaceutică a vânzărilor de medicamente ineficiente pentru Alzheimer, respectiv vânzări de medicamente pentru oamenii sănătoşi care au fost prostiţi cu povestea colesterolului mărit. Deoarece invitaţii mei au cea mai mare credibilitate posibilă, unul având peste 500 de articole publicate în calitate de autor şi coautor, iar celălalt având peste 60 de titulaturi universitare de lider a unor institute medicale prestigioase, am înţeles faptul că, atunci când nivelul de cunoaştere e scăzut, oamenii pot fi prostiţi să cumpere mai multe medicamente, indiferent că au sau nu nevoie reală.

Această conspiraţie are şi un titlu metaforic, adică Big Pharma (de la Big Brother care veghează totul). Big Pharma este rezultatul multor ani de înşelătorie mascată, realizată de cei care produc anumite medicamente, destinate sutelor de milioane de oameni, în special acele medicamente care se prescriu a fi luate continuu, zilnic, pe tot restul vieţii.

Am în pregătire un serial zguduitor cu dezvăluiri despre mitul colesterolului şi adevăratele cauze ale bolilor de inimă (patru episoade), noutăţi despre reversul îmbătrânirii (două episoade), călătorie spre centrul celulei (cinci episoade fenomenale cu Bruce Lipton), noua iluminare (un episod cu profesorul Steven Pinker care propune o nouă viziune asupra cunoaşterii), patru episoade cu profesorul Avram Fiţiu care va dezvălui secrete ale agriculturii şi casele ecologice şi încă multe altele. O parte sunt filmate, dar munca de montaj e de aproximativ 40 ore per episod… deci peste 650 de ore doar din cele pe care le-am enumerat. Toate acestea sunt pentru anul 2019. Pentru noiembrie şi decembrie 2018 am pregătit 2 emisiuni despre Şcoala Altfel (care dezvăluie numeroase probleme ale învăţământului clasic) şi două emisiuni dedicate centenarului sub motto-ul „Oameni mari care au făcut România mare”, va fi vorba de academicienii George Emil Palade, Emil Racoviţă şi Grigore Antipa.

D.R.:
Aş dori să publicăm o versiune în limba română a rezumatului, care deja este disponibil on-line pe site-ul PubMed şi te rugăm să ne faci o traducere pentru a avea o bază de pornire asupra interviului nostru.

C.M.: Rezumat: Patofiziologia discurilor intervertebrale are un rol important asupra calităţii vieţii oamenilor. Nu există suficiente cercetări în patogeneza şi tratamentul degenerării discurilor intervertebrale. O alternativă ar fi autoeducarea fiziologiei, care oferă o metodă nouă şi neinvazivă de a reversa procesul degenerativ discal. În acest raport al unui singur caz de studiu, s-a urmărit evidenţierea efectului autoeducării fiziologiei, cu ajutorul investigaţiilor RMN, care arată progresul vindecării discurilor intervertebrale degenerate.

Bazându-ne pe această metodă nouă, s-au depus eforturi pentru a revizui literatura ştiinţifică a discurilor intervertebrale degenerate precum şi metodele disponibile de tratament, după care am propus o ipoteză asupra mecanismelor biochimice ale vindecării. Ideea este că factorii de creştere TGF- β1 din plasma secreţiilor seminale ar putea contribui la transmiterea de proteine osteogenice, care stimulează celulele nucleului pulpos şi ale inelului fibros să repare discul. În plus, este prezentat istoricul medical al pacientului alături de informaţii fundamentale.

Citiți și:

HATHA YOGA ne învaţă arta de a fi sănătoşi (II)

Profesorul Dulcan: «Să ne controlăm gândirea şi emoţiile, pentru că altfel ne putem îmbolnăvi»

Un miracol numit POLEN


 

yogaesoteric
20 aprilie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More