Un studiu recent publicat în Vaccines Journal demonstrează că proteina Spike rămâne în inimă și în creier după vaccinarea anticovid

Un studiu de caz publicat în Vaccines Journal confirmă ceea ce știm cu toții, dar a fost negat de când a început vaccinarea. Proteina Spike de la vaccinul anti-covid a fost găsită după deces în biopsii din mușchiul cardiac, în mușchiul scheletic și în pielea care a fost asociată cu o apariție bruscă a zonei zoster.

Acest studiu de caz se referă la un bărbat de 76 de ani cu boala Parkinson care a murit la trei săptămâni după vaccinul de rapel. Prima sa doză, în mai 2021, a fost de la AstraZeneca, iar următoarele două, în iulie și decembrie 2021, de la Pfizer.

După prima injecție, a prezentat simptome cardiovasculare care au necesitat îngrijiri medicale și din care și-a revenit doar parțial. După cea de-a doua doză, a avut modificări comportamentale și psihologice, precum și un debut brusc de progresie accentuată a simptomelor bolii Parkinson. După a treia doză, s-a prăbușit brusc și a căzut de pe scaun. După o resuscitare intensă, și-a revenit, dar, după doar o săptămână, a căzut secerat la pământ.

Cauza decesului a fost trecută ca pneumonie, dar din cauza semnelor clinice ambigue înainte de deces, familia a solicitat o examinare post-mortem.

Autopsia a confirmat boala Parkinson și alte afecțiuni care fuseseră suspectate. Cu toate acestea, în urma analizei creierului, au fost descoperite afecțiuni nesuspectate anterior. Acestea includeau vasculită acută (inflamație a vaselor de sânge) care era predominant limfocitară, precum și encefalită necrozantă multifocală (moartea țesuturilor și inflamația creierului) de cauză necunoscută, cu inflamație pronunțată, inclusiv reacție glială și limfocitară.

Nu numai atât, dar existau semne de cardiomiopatie cronică la nivelul inimii, precum și miocardită și vasculită

Encefalita necrozantă și vasculita au fost considerate a fi contribuit în mare măsură la moartea sa. Miocardita a fost, de asemenea, înregistrată ca fiind cea care a contribuit la deteriorarea stării sale fizice. Cu toate acestea, principala cauză a decesului a fost pneumonia prin aspirație recurentă, dar în timpul unei panici covid cu siguranță că acesta ar fi putut fi înregistrat cu ușurință ca un deces covid-19.

Antigenele SARS-CoV-2 au fost căutate atât în creier, cât și în inimă. În creier, au detectat proteina covid spike în multe zone și în celulele din pereții vaselor. De asemenea, au detectat proteina spike în inimă, în special în celulele endoteliale cardiace care prezentau miocardită limfocitară.

Leziunile din creier care au provocat encefalita necrozantă, precum și inflamația vaselor mici de sânge (atât în creier, cât și în inimă) au fost asociate cu depozite abundente de proteină spike. De fapt, proteina spike a putut fi demonstrată doar în zonele cu reacții inflamatorii acute (creier, inimă și vasele mici de sânge). Acest aspect sugerează cu tărie că proteina spike ar fi putut juca cel puțin un rol contribuitor la dezvoltarea leziunilor și la evoluția bolii în sine.

Poate că aceasta a fost cauzată de o infecție covid?

Autorii acestui studiu de caz cred că nu. Motivul este că nu au putut detecta nicăieri proteina nucleocapsidă SARS-CoV-2. Dacă o infecție naturală ar fi cauzat aceste simptome, ambele proteine din virus ar fi fost detectate împreună. Cu toate acestea, în acest caz a fost detectată doar proteina spike, ceea ce i-a determinat pe autori să concluzioneze că prezența proteinei spike este cazul să fie atribuită mai degrabă vaccinării decât infecției virale. Ei spun că aceste constatări coroborează rapoartele anterioare de encefalită și miocardită cauzate de vaccinurile covid-19 bazate pe gene.

Autorii spun că scopul declarat al vaccinurilor bazate pe gene este de a induce un răspuns imunitar împotriva proteinei spike. Cu toate acestea, un astfel de răspuns imunitar nu va avea ca rezultat doar formarea de anticorpi împotriva proteinei spike, ci va duce, de asemenea, la citotoxicitate directă mediată de celule și anticorpi împotriva celulelor care exprimă acest antigen străin. În plus, există indicii că proteina spike poate provoca singură o toxicitate distinctă, în special în vasele de sânge.

Mai mult, deși se presupunea că expresia proteinei spike, împreună cu leziunile celulare și tisulare care decurg din aceasta, ar rămâne la locul de injectare, mai multe studii au constatat că aceasta nu este adevărat. ARNm și nanoparticulele lipidice au fost găsite în toate țesuturile și organele, inclusiv în creier.

Citiți și:
ImunoMedica: Proteina Spike accelerează îmbătrânirea
Proteina Spike intră în nucleul celulei și împiedică refacerea ADN-ului, constată cercetătorii din Suedia
Studiu: Proteina spike a variantei SARS-CoV-2 A.30 a suferit o mutație puternică și evită anticorpii induși de așa-zisele „vaccinuri cu eficiență ridicată”

 

yogaesoteric
11 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More