Un studiu susține că alăptarea la sân a pruncilor nu este «etică» pentru că afectează persoanele LGBT care, evident, nu-și pot alăpta copiii adoptați

Unde ajungem?

 
Descrierea alăptării la sân ca fiind „naturală” nu este etică deoarece întărește rolul de gen și afectează persoanele LGBT, susține un nou studiu din revista americană Pediatrics, scrie heatst.com.

În ultimii ani Academia Americană de Pediatrie, Departamentul de Stat pentru Sănătate și alte instituții americane au promovat alăptarea cu lapte matern la sân ca fiind „naturală”.

Este „inadecvat din punct de vedere etic” ca organizațiile guvernamentale și medicale să descrie alăptarea ca fiind „naturală”, deoarece acest termen impune noțiuni rigide privind rolurile de gen, susține un nou studiu din domeniul pediatriei.

„Cuplarea naturii cu maternitatea … poate să susțină din greșeală argumente biologice cu privire la rolurile bărbaților și femeilor din familie (de exemplu, că femeile ar trebui să fie primele care se îngrijesc de copii)”, se arată în studiu.

Studiul arată că, în ultimii ani, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA, Academia Americană de Pediatrie, Organizația Mondială a Sănătății și mai multe departamente de sănătate ale statului au promovat alăptarea în defavoarea hrănirii cu lapte praf, folosind termenul „natural”.

„Referindu-se la «natural» în promovarea alăptării… ar putea aproba din greșeală un set de valori despre viața de familie și rolurile de gen, care ar fi inadecvate din punct de vedere etic”, se arată în studiu.

Autorii studiului fac referire la teoria genului sau identitatea de gen, ultima găselniță a activiștilor LGBT, care susține că sexul biologic nu determină genul persoanei. Cu alte cuvinte, o persoană poate să se nască bărbat și să se simtă de „genul feminin”, fără a-și dori o schimbare de sex. Evident că o astfel de persoană nu poate alăpta în mod natural, deși în cuplu poate avea „rolul de mamă”.

Mai departe, aceștia susțin că ar trebui să se renunțe la descrierea alăptării ca fiind „naturală”. Dar autorii studiului, Jessica Martucci și Anne Barnhill, au în mod clar în minte un set alternativ de „valori și credințe”, care nu sunt însă transparente. Nu este clar dacă ei sunt îngrijorați de modul în care rolurile tradiționale ale genului feminin pot limita progresul femeilor în rândul forței de muncă sau dacă aceasta face parte dintr-o discuție despre faptul că opiniile convenționale despre maternitate exclud persoanele transgender. Sau poate acesta este doar un alt exemplu al modului în care obsesia progresistă despre sex și sexualitate a pătruns în toate domeniile studiului academic.
Cu siguranță există o viziune asupra lumii asertivă și cusută cu ață albă în toată această lucrare, deși nu o găsim nici puternică, nici profund convingătoare.

Un studiu publicat anul trecut de UNICEF (Lancet) arată că peste 800.000 de copii mor anual pentru că nu sunt alăptați la sân în prima oră de viață și după aceea, până la cel puțin șase luni. Bebelușii care nu primesc lapte de la sân sunt expuși de șapte ori mai mult riscului de a muri de infecții decât cei care sunt alăptați.

Consultanta UNICEF France Bégin afirmă că alăptarea din primele momente și contactul direct piele pe piele al mamei cu bebelușul sunt esențiale pentru întărirea imunității copilului. Alăptarea îmbunătățește inclusiv IQ-ul copilului, afirmă aceasta.

Citiţi şi:
Oamenii de știință dărâmă din temelii mitul ce a fost deja impus cu forța de activiștii LGTB: NU te naști homosexual!
Metroul londonez nu se va mai adresa călătorilor cu formula «Doamnelor și domnilor» pentru a nu se mai supăra transgenderii și persoanele fără gen

yogaesoteric

28 septembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More