Un talentat artist olandez creează din hârtie păsări care au un aspect uluitor de realist. Muncește două zile pentru fiecare figurină!

 

Artistul olandez Johan Scherft a creat modele tridimensionale și în mărime naturală ale unor păsărele folosind unul dintre cele mai banale materiale, rezultând, însă, opere excepționale ca aspect. Prin îmbinarea cu pricepere a unor bucăți de hârtie și apoi prin pictarea figurinelor rezultate, artistul a obținut copii extrem de fidele realității după diferitele specii de păsări existente în Natură.


Johan Scherft a fost interesat de artele vizuale încă din copilărie. A început să confecționeze păsări din hârtie de la vârsta de 14 ani și, odată cu trecerea vremii, s-a perfecționat într-o asemenea măsură încât, fie și la o privire atentă, nu îți este prea ușor să distingi între o pasăre adevărată și o creație a talentatului olandez.


Scherft începe prin a schița un șablon pe o bucată de hârtie. El taie apoi cu migală toate părțile componente ale viitoarei figurine, folosind o pereche de foarfece. Recurge la lipici, pentru a asambla un model 3D incolor. La această etapă, artistul trebuie să se asigure că forma și caracteristicile somatice ale păsării sunt adecvate, corespunzând realității.

Apoi este timpul pentru a trece la aplicarea culorilor, o activitate deloc facilă. Va picta toate micile detalii, respectând coloritul specific fiecărui fel de pasăre, cu grijă deosebită față de modul în care ar trebui să se suprapună penele.

Rezultatul? Este admirabil! Fără să cunoască povestea creațiilor de hârtie ale lui Scherft, nimeni n-ar fi uluit dacă o asemenea pasăre ar începe, subit, să emită triluri primăvăratice. Sau dacă și-ar lua zborul!

Citiţi şi:
«Hârtie pentru apă»: Două surori fac şi vând origami ca să ajute la construirea de fântâni în lume
Anatomia umană în viziunea lui Leonardo da Vinci. Schițe revoluționare ale inimii de acum 500 de ani

 

yogaesoteric
18 martie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More