Ungaria | Ministrul Afacerilor Externe Péter Szijjártó: Nu vom tolera pe viitor ca un ambasador al unei alte țări să creadă că vine aici să ne învețe un mod de viață mai bun sau diferit, pentru că, mulțumim frumos, noi nu avem nevoie de așa ceva

Deși curentul liberal internațional a atacat puternic poziția Ungariei într-o serie de probleme, în cele mai importante dintre acestea, din ultimii ani, Ungaria a avut dreptate, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, la reuniunea anuală a ambasadorilor din Ungaria, care a avut loc pe 29 august.

Péter Szijjártó

S-a dovedit că pozițiile și deciziile noastre, care au fost contestate cu forță de către curentul principal, au fost pozițiile și deciziile corecte“, a afirmat Szijjártó.

Pentru exemplificare, politicianul a enumerat patru puncte critice: măsuri hotărâte împotriva imigrației, furnizarea de vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului, indiferent de țara de origine, sprijin pentru investiții în loc de subvenții și evitarea intrării în războiul cu Ucraina.

Szijjártó a declarat că o politică externă de succes este o politică externă bazată pe evidențierea interesului național, care necesită o „mare doză de tânăr nesăbuit”, dar care dă rezultate evidente.

Șeful diplomației de la Budapesta a mai adăugat că strategia de politică externă se bazează pe respect reciproc și are ca scop construirea celor mai bune relații posibile pentru dezvoltarea Ungariei.

Noi nu de aceea trimitem ambasadori ca să explice în țara de misiune cum ar fi nevoie să fie făcute politicile, pentru că nu este treaba noastră“, a subliniat politicianul, adăugând că și invers este valabil.

Nu vom tolera pe viitor ca un reprezentant al unei alte țări să creadă că vine aici să ne învețe un mod de viață mai bun sau diferit, pentru că, mulțumim frumos, noi nu avem nevoie de așa ceva“, a avertizat Péter Szijjártó.

Aici, în Europa, se încearcă să se creeze imaginea potrivit căreia noi, ungurii, am rămas singuri. Pe de o parte, aceasta nu este valabil nici în Europa (…), iar pe de altă parte, în afara acestei bule de comunicare europene și nord-americane, respectul Guvernului ungar și al politicii externe din cadrul acestuia este în mod clar la un nivel record“, a subliniat ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerţului Exterior, conform flux24.

Citiți și:
Viktor Orbán: Scoatem la iveală pentru ce se pregăteşte stânga, înainte de a începe. Ungaria este laboratorul în care am testat antidoturile împotriva dominaţiei progresiste
Comisia Europeană a dat în judecată Ungaria din cauza legii de protecție a copiilor

 

yogaesoteric
6 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More