Uniunea Europeană a fost creată de CIA cu ajutor financiar din partea Fundațiilor Ford și Rockefeller

Documente guvernamentale americane declasificate arată că, în anii ’50 și ’60, comunitatea de informații americane a desfășurat o campanie pentru a crea un impuls în favoarea unei Europe unite. Aceasta a finanțat și a condus mișcarea federalistă europeană.

Documentele confirmă suspiciunile exprimate la vremea respectivă, potrivit cărora America lucra agresiv în culise pentru a împinge Marea Britanie să devină un stat european. Un memorandum datat 26 iulie 1950 oferă instrucțiuni pentru o campanie de promovare a unui parlament european cu drepturi depline. Memorandumul este semnat de generalul William J. Donovan, șeful Biroului american de servicii strategice din timpul războiului, precursorul CIA.

Documentele au fost găsite de Joshua Paul, cercetător la Universitatea Georgetown din Washington. Acestea includ dosare publicate de Arhivele Naționale ale SUA. Principalul instrument al Washingtonului pentru modelarea agendei europene a fost Comitetul American pentru o Europă Unită, creat în 1948. Președintele a fost Donovan, aparent un avocat privat la acea vreme.

Vicepreședintele a fost Allen Dulles, directorul CIA în anii ’50. Din consiliul de administrație făcea parte Walter Bedell Smith, primul director al CIA, precum și o listă de foste figuri și oficiali ai OSS care au intrat și au ieșit din CIA. Documentele arată că ACUE a finanțat Mișcarea Europeană, cea mai importantă organizație federalistă din anii postbelici. În 1958, de exemplu, a furnizat 53,5% din fondurile mișcării.

Campania Europeană a Tineretului, o ramură a Mișcării Europene, a fost finanțată și controlată în întregime de Washington. Directorul belgian, baronul Boel, a primit plăți lunare într-un cont special. Atunci când șeful Mișcării Europene, Joseph Retinger, născut în Polonia, s-a revoltat în fața acestui grad de control american și a încercat să strângă bani în Europa, a fost rapid mustrat.

Liderii Mișcării Europene – Retinger, vizionarul Robert Schuman și fostul prim-ministru belgian Paul-Henri Spaak – au fost tratați ca niște angajați de către sponsorii lor americani. Rolul SUA a fost tratat ca o operațiune secretă. Finanțarea ACUE a provenit de la fundațiile Ford și Rockefeller, precum și de la grupuri de afaceri cu legături strânse cu guvernul american.

Șeful Fundației Ford, fostul ofițer OSS Paul Hoffman, a fost și șef al ACUE la sfârșitul anilor ’50. Departamentul de Stat a jucat, de asemenea, un rol. O notă din partea secțiunii europene, datată 11 iunie 1965, îl sfătuiește pe vicepreședintele Comunității Economice Europene, Robert Marjolin, să urmărească uniunea monetară pe furiș.

Acesta recomandă suprimarea dezbaterilor până în momentul în care „adoptarea unor astfel de propuneri ar deveni practic inevitabilă”.

N.b. – Informațiile din acest articol au apărut în anul 2000, însă nu au interesat pe nimeni!

Citiți și:
Planurile lui Napoleon și Hitler materializate prin Uniunea Europeană masonică
Proiectul «Uniunea Europeană» a fost finanţat de CIA
Dincolo de aparenţe, este evident că Uniunea Europeană este deja vârful de lance pentru instaurarea sinistrei «Noi ordini mondiale» (I)

 

yogaesoteric
11 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More