Urmează o pandemie cibernetică – Cyber Poligon 2021 și simularea atacurilor cibernetice asupra lanțurilor de aprovizionare

Va fi Cyber Polygon 2021 la fel de profetic ca Evenimentul 201 în simularea unui răspuns la o pandemie?

Reamintim că Event 201 (Evenimentul 201) a fost un „exercițiu ficțional” de simulare a unei pandemii cu un nou coronavirus, care ar necesita un lockdown global, găzduit de Centrul pentru Siguranța Sănătății de la Universitatea John Hopkins din SUA, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill și Melinda Gates, care a avut loc în data de 18 octombrie 2019. Pe atunci, SARS-CoV-2 nu fusese încă descoperit.

În această vară, pe 9 iulie, Forumul Economic Mondial (WEF) a organizat un alt exercițiu de simulare, de data aceasta a unui atac cibernetic, continuând să se pregătească pentru o potențială pandemie cibernetică despre care fondatorul Klaus Schwab spune că va fi mai gravă decât actuala criză globală. Ediția din 2021 vine în continuarea exercițiului de atac cibernetic Cyber Polygon de anul trecut și a evenimentului care a avut ca scop prevenirea unei pandemii digitale.

Un atac cibernetic cu caracteristici similare celor ale covid s-ar răspândi mai repede și mai departe decât orice virus biologic” – Forumul Economic Mondial

Cyber Polygon 2021 a simulat un atac cibernetic fictiv asupra lanțului de aprovizionare al unui ecosistem corporativ în timp real, la care au fost invitați să răspundă participanți din zeci de țări.

Potrivit WEF, covid-19 era cunoscut ca un risc anticipat, la fel și echivalentul său digital.

Mai mult, „un atac cibernetic cu caracteristici similare celor ale covid s-ar răspândi mai repede și mai departe decât orice virus biologic. Rata sa de reproducere ar fi de aproximativ 10 ori mai mare decât cea pe care am experimentat-o cu coronavirusul”.

Este important să folosim criza covid-19 ca pe o oportunitate de a reflecta asupra lecțiilor de asimilat de către comunitatea de securitate cibernetică pentru a trage și concluzii și a ne îmbunătăți gradul de pregătire pentru o potențială pandemie cibernetică.” – Klaus Schwab

Forumul Economic Mondial și partenerii lor globaliști au fost primii beneficiari ai pandemiei. După cum a remarcat cu entuziasm șeful Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, pandemia este o „oportunitate” perfectă pentru globaliști de a urmări rapid ceea ce ei numesc „Marea Resetare”. Un plan pentru a dărâma complet cadrul politic și economic actual al lumii și pentru a reconstrui o civilizație socialistă extrem de centralizată, în care totul este controlat.

În continuare, să analizăm trei tendințe care se desprind din Cyber Polygon 2020 pentru a descoperi ce măsuri ar putea lua sectorul public și cel privat în anticiparea unei pandemii digitale.

Dar mai întâi, de unde a apărut noțiunea de pandemie cibernetică?

O pandemie cibernetică anticipată

În cuvântul său de bun venit la Cyber Polygon 2020, fondatorul WEF, Klaus Schwab, a avertizat cu privire la o viitoare „pandemie cibernetică” care va fi mai gravă decât actuala criză mondială.

Știm cu toții, dar încă nu acordăm suficientă atenție scenariului înspăimântător al unui atac cibernetic cuprinzător, care ar duce la oprirea completă a alimentării cu energie electrică, a transporturilor, a serviciilor spitalicești, a societății noastre în ansamblu”, a spus el.

Pe măsură ce lumea digitală invadează lumea noastră fizică și biologică, un atac cibernetic major ar putea compromite orice lucru conectat la internet, inclusiv:

– dispozitivele medicale care mențin oamenii în viață
– ecosistemul Internet of Things (IoT) al dispozitivelor conectate care gestionează casele inteligente (de exemplu, camere, microfoane, senzori etc.)
– ecosistemul Internet of Bodies (IoB) al oamenilor conectați digital
– sisteme financiare globale
– rețelele energetice
– instalații de tratare a apei
– sistemele IT guvernamentale
– infrastructura militară și de apărare
– și multe altele

În prezent, „Singura modalitate de a opri propagarea exponențială a unei amenințări de atac cibernetic de tip covid”, potrivit WEF, „este deconectarea completă a milioane de dispozitive vulnerabile între ele și de la internet”.

Dar, „O singură zi fără internet ar costa economiile noastre peste 50 de miliarde de dolari, și asta fără a lua în considerare daunele economice și societale în cazul în care aceste dispozitive ar fi legate de servicii esențiale, cum ar fi transporturile sau asistența medicală.”

În această privință, criza covid-19 ar fi privită ca o mică perturbare în comparație cu un atac cibernetic major.” – Klaus Schwab

Inutil să mai spunem că o pandemie cibernetică ar face ravagii în aproape toate aspectele societății.

Însă așa cum știm, diavolul se află în detalii, iar soluțiile recomandate pentru o pandemie cibernetică ar putea fi mult mai dăunătoare pentru libertatea personală decât atacul cibernetic în sine.

Poligonul cibernetic 2020 Tendințe emergente

Tema centrală a exercițiului Cyber Polygon 2020 a fost „pandemia digitală: cum să prevenim o criză și să consolidăm securitatea cibernetică la toate nivelurile”.

Scopul declarat al evenimentului Cyber Polygon de anul trecut a fost următorul:

– să dezvolte competențele echipelor în respingerea atacurilor cibernetice
– implicarea conducerii organizațiilor și corporațiilor globale în dialogul privind securitatea cibernetică
– creșterea gradului de conștientizare a publicului în domeniul securității cibernetice

Exercițiul a cuprins două piste paralele: o transmisiune în direct pentru un public de masă și instruire tehnică pentru specialiștii în securitate cibernetică, iar 120 dintre cele mai mari organizații rusești și internaționale din 29 de țări și-au unit capacitățile tehnice pentru a exersa răspunsul la un atac dirijat, care vizează să pirateze datele unei companii și să-i submineze reputația.

În timp ce partea de formare tehnică a evenimentului a fost dedicată răspunsului la un singur atac, conversațiile din porțiunile de transmisiune în direct au oferit cele mai multe informații pentru a face față posibilelor consecințe ale atacului – pandemia digitală.

Iată trei tendințe care apar din discuțiile transmise live și din rezultatele raportului Cyber Polygon 2020:

  1. Guvernele se vor îndrepta inevitabil către schemele de identitate digitală

Vorbind la Cyber Polygon 2020, fostul prim-ministru britanic Tony Blair a declarat cu încredere că guvernele se deplasează „absolut, inevitabil” în direcția adoptării identității digitale.

Pentru mine Identitatea Digitală este o parte foarte importantă a viitorului.” – Tony Blair

Identitatea Digitală este o componentă majoră a marii agende de resetare a WEF, întrucât se referă la tehnologiile noi care impulsionează a Patra Revoluție Industrială.

O identitate digitală păstrează o evidență a tot ceea ce faceți online, inclusiv ceea ce partajați pe rețelele de comunicare virtuală, site-urile web pe care le vizitați și geolocalizarea smartphone-ului dvs. și poate găzdui toate acreditările pe care le-ați găsi în mod normal într-un portofel fizic, cum ar fi permis de conducere, card de asigurare și carduri de credit.

În alocuțiunea sa, Blair n-a argumentat motivul pentru care deținerea unei identități digitale ar fi necesară pentru a preveni o pandemie cibernetică, ci mai degrabă faptul că identitățile digitale ar fi o parte inevitabilă a ecosistemului digital și, prin urmare, guvernele ar fi necesar să colaboreze cu companiile de tehnologie pentru a proteja și reglementa utilizarea acestora.

Și, deci, ceea ce cred că este cel mai important, este ca noi, din partea politică, să ne dăm seama de potențialul tehnologiei și să ne angajăm cu factorii de schimbare pe care îi inventează tehnologia, astfel încât să o înțelegem și să o putem reglementa în mod înțelept și nu stupid.

Dacă un hacker ar dobândi controlul asupra identității digitale a cuiva, ar putea, în esență, să-i împiedice participarea la societatea civilă ștergându-l complet sau exploatând informațiile în așa fel încât să împiedice victimele să demonstreze că au bani în bancă, un pașaport care le permite să călătorească, un permis de conducere valabil, dovada imunității și orice alte acreditări necesare cetățenilor pentru a accesa bunuri și servicii.

Și, deși identitățile digitale promit îmbunătățirea mijloacelor de viață a milioane de persoane atunci când sunt guvernate etic, de asemenea, sunt utilizate de guvernele autoritare pentru profilarea și supravegherea comportamentului cetățenilor printr-un sistem de credit social.

Indiferent dacă datele sunt protejate sau nu, libertatea personală va depinde de modul în care este utilizată tehnologia și de nivelul de încredere acordat celor care o guvernează.

Potrivit unui raport WEF din 2018, „identitatea digitală determină ce produse, servicii și informații putem accesa – sau, dimpotrivă, ce este închis pentru noi” – nivel va fi determinat de comportamentul nostru online.

Dacă Blair are dreptate și guvernele vor adopta în mod inevitabil identitățile digitale, atunci un atac cibernetic bine coordonat care afectează sistemele de identitate digitală ar duce la o pandemie cibernetică care afectează întreaga societate.

  1. „Fake News” este o pandemie digitală și majoritatea cetățenilor sunt incapabili să gândească critic

Cyber Polygon 2020 și-a dedicat una dintre sesiunile de transmisiuni live conceptului de „știri false” ca fiind o pandemie mortală, digitală, care afectează 2020.

Dacă vorbești despre cineva care […] nu a citit prea mult, ale cărui cunoștințe sunt limitate, acea persoană este mult mai ușor de păcălit și mult mai dispusă să accepte orice i se spune.” – Vladimir Pozner, jurnalist

La sfârșitul conversației, prezentatorul BBC World News, Nik Gowing și jurnalistul veteran Vladimir Pozner au ajuns la concluzia că persoana cu vârsta de vot nu era capabilă să gândească critic și era mai probabil să înghită orice informație pusă acolo decât cineva care a mers la o universitate.

Atât Gowing, cât și Pozner au fost de acord că majoritatea cetățenilor erau inculți, nu au citit mult și nu călătoriseră suficient pentru a ști diferența dintre ceea ce era fals și ceea ce era real.

Pozner: „Lansați argumentul bazat în senzația că spectatorul, ascultătorul, cititorul dvs. mediu are o perspectivă critică de la început.”

Cred că există o mulțime de persoane care nu au acea perspectivă critică și înghit pur și simplu totul”.

Gowing: „Sunt de acord […] Este necesar să ai acel instinct al chestionării.

Pozner: „Dacă cineva este bine educat, are studii universitare, a citit, a călătorit, reacția acelei persoane la ceea ce citește sau ascultă este altceva.

Dacă vorbești cu cineva care a terminat școala primară sau ceva similar și nu a avut ocazia din cauza originii acelei persoane, nu a citit prea mult, ale cărui cunoștințe sunt limitate, acea persoană este mult mai ușor de păcălit și mult mai mult dispusă să accepte orice i se spune.

Când avem de-a face cu această minciună deliberată, către cine se adresează în principal?

În opinia mea, se îndreaptă în principal către persoana obișnuită, nu către elita intelectuală, nu către cei care au capacitatea de a o gândi efectiv, ci către cei care nu au avut acel avantaj, către persoanele mai puțin privilegiate care sunt majoritatea și care sunt cei care votează și care sunt cei care, în cele din urmă, când spun «poporul», ei sunt «poporul» și cred că ei sunt cei care sunt victimizați de această tendință.

Presupunând că oamenii obișnuiți nu sunt capabili să gândească critic și că, prin urmare, majoritatea cetățenilor sunt „victime”, cei doi jurnaliști au îndreptat conversația spre modul de protejare a victimelor „pandemiei de știri false”. Dar, în cele din urmă, habar nu aveau cum să facă asta, iar știrile false și dezinformarea rămân „amenințări existențiale”.

Cyber Polygon 2020 nu a emis nicio recomandare concretă cu privire la gestionarea știrilor false; cu toate acestea, simularea pandemiei de coronavirus Event 201, condusă de WEF, a recomandat că „guvernele vor trebui să se asocieze cu companii tradiționale de social media pentru a cerceta și dezvolta abordări agile pentru combaterea dezinformării.

  1. Parteneriatele publice și private de încredere vor trebui consolidate

Stabilirea unor colaborări de încredere între sectoarele public și privat poate ajuta la prevenirea unei pandemii digitale, potrivit raportului Polygon.

O situație critică nu poate fi abordată de o organizație sau de un individ solitar”, afirmă raportul, adăugând: „Într-o lume foarte interconectată, un singur atac cibernetic se poate răspândi exponențial în comunitatea globală.

Această situație poate fi prevenită prin promovarea colaborării între sectoarele public și privat și agențiile de aplicare a legii. În plus, interacțiunea eficientă necesită implementarea și reglementarea unei game de standarde, schimbul de informații și stabilirea unor relații de încredere.

Când ne vom confrunta cu această următoare criză, va fi mai rapid decât ceea ce am văzut cu covid, rata exponențială de creștere va fi mult mai pronunțată, impactul va fi mai mare și, ca urmare, implicațiile economice și sociale vor fi și mai mari semnificativ.” – Jeremy Jurgens, Director Afaceri WEF

Fără îndoială, cu țări precum China care fură proprietatea intelectuală, care sponsorizează atacuri cibernetice conduse de stat, care au divulgat informațiile personale ale fiecărui adult american și care reduc la tăcere medicii și denunțătorii asupra responsabilității PCC în pandemia coronavirusului, a stabili încrederea și a consolida colaborarea între guverne și corporații sunt obiective înalte.

În timpul sesiunii live a Polygon, Jeremy Jurgens, directorul de afaceri al WEF, a declarat că prevenirea următoarei crize va necesita reunirea tuturor sectoarelor societății și ale economiei.

Cred că va mai exista o criză”, a spus el. „Va fi mai semnificativă. Este necesar să începem să ne pregătim pentru asta acum.

Este necesar să începem această cooperare și înțelegere cât mai devreme posibil, astfel încât atunci când o să lovească criza, să fim în măsură să reacționăm eficient. Aș anticipa că atunci când vom vedea următoarea criză, va fi mai rapid decât ce am văzut cu covid, rata exponențială de creștere va fi mult mai pronunțată, impactul va fi mai mare și, ca urmare, implicațiile economice și sociale vor fi și mai semnificative.

Cred că este cu adevărat important să nu subestimăm gravitatea unei astfel de crize, impactul pe care l-ar putea avea. Va fi nevoie ca toate sectoarele societății și ale economiei să se reunească pentru a aborda acest aspect”, a adăugat Jurgens.

Raportul Cyber Polygon, împreună cu sesiunile virtuale înregistrate în timpul Săptămânii Davos la sfârșitul lunii ianuarie 2021, evidențiază nevoia / dorința de colaborare publică și privată, nu doar ca un mijloc de a preveni o pandemie cibernetică ci pentru a remodela întreaga economie globală și a revigora toate aspectele societății sub o nouă formă de capitalism al părților interesate provocată de marea resetare.

În acest articol, am analizat trei tendințe emergente Cyber Polygon:
– O consolidare mai mare a resurselor și colaborărilor între corporații și state
– Un plan pentru a face față știrilor false, dezinformării, și dezinformării care încă nu a fost dezvăluită
– Un impuls către identitatea digitală care va fi necesar să fie securizată și protejată

În timp ce aceste observații de bază au fost extrase din exercițiul de anul trecut, Cyber Polygon din acest an a prezentat noi provocări în care participanții au răspuns unei amenințări diferite: un atac direcționat la lanțul de aprovizionare asupra unui ecosistem corporativ în timp real.

Dacă rezultatele și recomandările din simulările anterioare de pandemie sunt un indiciu pentru ceea ce ar putea să i se petreacă societății, atunci constatările și politicile din Cyber Poligonul 2021 ar putea avea un impact social în lumea reală în viitorul foarte apropiat.

Aceste scenarii au descris:
– Guverne care impun blocaje în întreaga lume
– Prăbușirea multor industrii
– Creșterea neîncrederii între guverne și cetățeni
– O mai mare adoptare a tehnologiilor de supraveghere biometrică
– Cenzura rețelelor sociale în numele combaterii dezinformării
– Dorința de a inunda canalele de comunicare cu surse „autorizate”
– Șomaj în masa
– Revoltă pe străzi
– Și multe altele!

Când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pe 11 martie 2020 coronavirusul pandemie, guvernele din întreaga lume au intrat în blocaj, ceea ce a avut efecte devastatoare asupra economiei: închiderea afacerilor, creșterea tulburărilor civile, creșterea șomajului, execuții ipotecare la orizont, și cel mai mare transfer de bogăție înregistrat vreodată în istoria omenirii.

Există o tendință ciudată pe care mulți din mass-media independentă au observat-o de-a lungul anilor: aproape fiecare catastrofă majoră provocată de om, în SUA și în multe alte părți ale lumii, a fost precedată în ultimele câteva decenii de un „exercițiu” guvernamental sau global. Aceste exerciții și jocuri de război tind să imite exact dezastrul care va avea loc în perioada următoare.

Discuțiile care au apărut în Cyber Poligon se vor dovedi a fi la fel de profetice pentru lumea digitală precum Event 201 și Clade X au fost pentru cea fizică?

Au fost aceste exerciții mici repetiţii pentru atacul cibernetic devastator ce ar putea avea loc încă în acest an sau în 2022? Este un test beta pentru un dezastru planificat pentru viitorul apropiat?

Citiţi şi:
Câteva observații pertinente, elementare care arată că de fapt ne confruntăm nu cu o pandemie, ci cu o sinistră pLandemie, ce este un război viclean al globaliștilor sadici, satanici, şi care este în mod evident dezlănțuit împotriva populației acestei lumi
Ce este Marea Resetare? Aşteptări reduse şi bio-tehno-feudalism
Interviu cu Jean Tardy despre Marea Resetare: «O formă de control social complet» (I)

 

yogaesoteric
29 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More