Vă otrăviți cu deodorante convenționale? Iată alternativele

Transpirația este un proces perfect natural pe care trupul îl produce în mod regulat pentru a rămâne sănătos. Ajută la reglarea temperaturii trupului și permite pielii să elimine toxinele dăunătoare. Sudoarea sau transpirația nu are miros în sine, dar bacteriile tind să se înmulțească în zonele cu umiditate. Acest proces generează deșeuri, rezultând mirosul neplăcut care este asociat în mod obișnuit cu sudoarea.

Toată lumea transpiră, dar nimeni nu vrea să miroasă dezagreabil, de aceea mulți oameni apelează la deodorantele din comerţ pentru a elimina această problemă. Cu toate acestea, majoritatea deodorantelor și antiperspirantelor conțin aluminiu, care blochează porii și împiedică transpirația. În felul acesta toxinele care altfel ar fi fost eliminate odată cu transpiraţia se vor acumula în organism şi pot chiar să conducă la probleme grave de sănătate. Pe lângă aluminiu, majoritatea produselor deodorante pe care le găsiţi în mod obişnuit în magazine conţin şi alte substanţe chimice potențial periculoase. Aceste ingrediente toxice pot fi absorbite cu ușurință în piele și vă pot compromite de asemenea sănătatea.

În plus, majoritatea deodorantelor din comerţ nu elimină de fapt mirosurile neplăcute ale trupului, ci doar le acoperă cu parfumuri chimice sintetice.

Din fericire, există o mulțime de alternative sigure și sănătoase pe care le puteți utiliza pentru a elimina în mod natural mirosurile neplăcute ale transpiraţiei. Iată câteva ingrediente naturale pe care le puteți folosi pentru a vă face propriul deodorant complet non-toxic, care va fi, de asemenea, blând pe pielea ta.

Magneziu purificat

Magneziul este un mineral esențial pentru a avea o stare de sănătate optimă. Destul de interesant este și faptul că o deficiență de magneziu poate duce la acumularea mai multor mirosuri neplăcute în trup. Aceasta înseamnă că magneziul vă poate ajuta să eliminaţi mirosurile dezagreabile atât în interior cât și la exterior. Atât administrat intern, cât și aplicaţiile externe ale magneziului pot reduce mirosurile neplăcute ale trupului. Datorită proprietăților sale de neutralizare puternice, magneziul este folosit ca o alternativă non-toxică la aditivii din aluminiu.

Potasiu

Acestmineral susține funcțiile senzoriale, participă la menținerea echilibrului hidric și poate stimula metabolismul proteic şi glucidic. Prin urmare, potasiul contribuie la menţinerea unui nivel sănătos și echilibrat de umiditate a pielii.

Uleiuri esențiale

Adăugate în formula de deodorant pe care o preparaţi singuri, uleiurile esențiale naturale oferă un parfum ușor și proaspăt, fără a recurge la ingrediente sintetice. Unele uleiuri esențiale sunt ideale pentru utilizarea lor în deodorante, cum ar fi lavanda, menta și uleiurile de citrice.

Un amestec care conţine aceste ingrediente sănătoase poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute ale trupului în mod natural.

Citiţi şi:
Reţetă pentru deodorant perfect natural, făcut în casă
Cosmetice naturiste la îndemâna fiecăruia

 

yogaesoteric
27 octombrie 2019

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More