Un nou studiu sugerează că Pământul ar fi fost deja vizitat de forme de viață extraterestră

În Calea Lactee ar putea exista viață extraterestră, însă nu știm aceasta cu exactitate, pentru că omenirea nu are încă dovezi incontestabile în acest sens.

 

Un nou studiu publicat în Astronomical Journal sugerează că ar exista viață în galaxia noastră, iar extratereștrii explorează în detaliu planetele existente, căutând să învețe cum să călătorească mai repede de la o stea la alta („star hopping”).

Acest studiu vine ca un răspuns la Paradoxul lui Fermi care se referă la aparenta contradicție între lipsa dovezilor și diferite estimări de probabilitate ridicată a existenței civilizațiilor extraterestre în altă parte a galaxiei Calea Lactee.

Astrofizicianul Michael Hart a argumentat, într-o lucrare din 1975, că extratereștrii au avut timp îndelungat să colonizeze Calea Lactee în cei 13,6 miliarde de ani de când galaxia s-a format, dar din moment ce omenirea încă nu a avut un contact cu o altă civilizaţie extraterestră, înseamnă că nu există nicio altă civilizație în galaxia noastră.

Acest nou studiu propune o modificare de perspectivă și autorul sugerează că extratereștrii sunt, cel mai probabil, strategici și au răbdare în a găsi o abordare, informează Science Alert.

Stelele și planetele din jurul lor orbitează în jurul centrului galaxiei pe diferite traiectorii și la viteze diferite. Autorul studiului sugerează faptul că extratereștrii ar putea aștepta ca următoarea destinație să se apropie de ei. În acest caz, civilizațiile ar putea să se extindă într-un ritm mai lent decât estimase Hart.

Așa că poate la noi nu au ajuns încă sau poate au trecut deja pe aici, cu mult timp înainte ca oamenii să existe.

De asemenea, acest studiu explică faptul că galaxia se deplasează prin spaţiu la rândul ei. La fel cum planetele orbitează în jurul stelelor, și sistemele solare orbitează în jurul centrului galaxiei.

Citiţi şi: 
Posibilitatea călătoriilor interstelare și reinițializarea biosferei indică faptul că există foarte multe civilizații extraterestre în galaxie

Astronomii spun că în mod sigur au existat în trecut civilizații extraterestre care ne puteau vizita 
 
 

yogaesoteric

27 octombrie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More