Vaccinul anticovid și afacerile de miliarde de dolari din companiile farmaceutice

Este etic pentru companii să obțină profituri de miliarde de dolari din cea mai gravă criză de sănătate publică pe care a trăit-o până acum această generație? Este o întrebare pe care ar fi necesar să și-o pună cât mai mulți oameni.

Guvernele din întreaga lume cheltuiesc sume mari de bani pentru a combate această pandemie și, dacă o mare parte din acești bani ajung în buzunarele oamenilor care sunt deja extrem de bogați, atunci asta este o problemă a noastră, a tuturor.

Pentru a da doar un exemplu, Pfizer a raportat că vaccinul împotriva covid i-a adus venituri de 3,5 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului trecut, reprezentând aproape un sfert din veniturile sale. De aici reiese că vaccinul a fost, de departe, cea mai mare sursă de venit a companiei Pfizer.

Veniturile Pfizer reprezintă o sumă imensă de bani, iar acest aspect este doar vârful aisbergului.

Pfizer – afacere pe termen lung

Pentru anul care tocmai s-a încheiat, Pfizer estima că va obține venituri de 26 miliarde de dolari din vânzarea vaccinurilor împotriva covid și speră să transforme această situație într-o „afacere pe termen lung”…

Cu alte cuvinte, Pfizer Inc. a stabilit un plan pentru a-și transforma vaccinul într-o afacere pe termen lung, încheind acorduri de aprovizionare care vor genera vânzări de zeci de miliarde de dolari. Compania a luat în calcul și vaccinurile pentru copii, dar și pentru alte variante ale virusului, care pot apărea ulterior.

Dar nouă ni s-a spus mereu că vaccinarea va pune capăt pandemiei. Iar apoi au spus că vânzarea vaccinurilor va fi o „afacere pe termen lung”? Ce se petrece?

Potrivit Directorului General al Pfizer, Albert Bourla, compania sa „pariază” că virusul covid nu va dispărea, ci va face parte din viața noastră, iar aceasta va însemna ca „oamenii să se vaccineze regulat în anii următori”…

Ca atare, compania a declarat că va adăuga 500 de milioane de dolari la cheltuielile sale de cercetare și dezvoltare pentru a investi în tratamente covid-19 și alte vaccinuri folosind tehnologia de ultimă oră ARN mesager.

De ce nu sunt difuzate aceste știri în toată lumea?

Foarte mulți oameni au crezut că, odată ce au făcut vaccinul și rapelul, sunt imuni pentru tot restul vieții. Asta a fost o presupunere greșită. Directorul științific al Pfizer a declarat mai apoi că oamenii vor avea nevoie de „o singură vaccinare de rapel în fiecare an, pe măsură ce imunitatea scade”… La fel ca vaccinul antigripal, și vaccinul anticovid spun ei că este nevoie să fie făcut anual, iar companiile farmaceutice vor prospera și mai mult… Și iată că s-a ajuns la doza patru în decurs de un an!

Valurile pandemice s-au succedat rând pe rând și o mulțime de oameni presupun că numărul celor infectați va începe să scadă odată ce vor fi vaccinate suficient de multe persoane… Și mulți dintre aceiași oameni presupun că pandemia se va sfârși în cele din urmă dacă vor fi injectate suficient de multe persoane din întreaga lume.

Dar, după cum am menționat mai sus, directorul Pfizer admite public că pariază că pandemia covid va fi alături de noi pentru mulți ani. Asta înseamnă că el nu crede că vaccinurile vor pune capăt pandemiei.

Covid nu dispare

Dacă Albert Bourla va câștiga pariul, asta va însemna sume colosale de bani pentru compania sa și pentru investitorii Pfizer. El nu crede că va dispărea covid și acest aspect este extrem de revelator.

Companiile farmaceutice câștigă cei mai mulți bani atunci când oamenii sunt nevoiți să le folosească produsele periodic. Uitați-vă la cancer. În fiecare an, mai mult de 100 de miliarde de dolari sunt cheltuiți pentru medicamente împotriva cancerului. Credeți că marile companii farmaceutice care câștigă acești bani își doresc cu adevărat să găsească un remediu pentru cancer?

Companiile farmaceutice există pentru a câștiga bani, nu pentru a vindeca. Nu uitați niciodată acest aspect.

Lumea noastră este foarte rea și devine din ce în ce mai rea. Adesea ne place să subliniem răul care se întâlnește pe străzile noastre, dar de multe ori un rău mult mai mare se petrece în spatele ușilor închise din sălile consiliilor.

Doar pentru că ai ajuns să câștigi mulți bani nu înseamnă că ești o persoană bună. De fapt, întotdeauna cei mai răi oameni sunt cei care se lăfăie în mormane uriașe de bani.

Citiți și:
Se vor opri vreodată din vaccinare? Câte sute de miliarde de euro face Pfizer până în 2023?
Big Pharma: moarte pentru unii, bani, foarte, foarte mulți bani pentru alții prin medicamentele prescrise „corect“

 

yogaesoteric
8 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More