Se vor opri vreodată din vaccinare? Câte sute de miliarde de euro face Pfizer până în 2023?

400.000.000.000 de euro până în 2023, adică până peste doar doi ani. Iată suma pe care UE s-a angajat să o plătească gigantului american Pfizer. Dacă aveți dificultăți să citiți numărul, ceea ce nu ne surprinde, căci niciunul dintre noi nu e obișnuit cu asemenea sume, să-l scriem altfel. Patru sute de miliarde de euro. Repetăm, patru sute de miliarde. Iată arma crimei.

O doză de vaccin azi vândută cu 15 euro, peste un an va costa numai 200 de euro of course, nu ne jucăm de-a business-ul, nu-i așa, cu publicitate gratuită și permanentă, pardon, plătită de la buget, pentru binele vostru. Ar fi de-a dreptul incredibil dacă n-ar fi adevărat.

Din acești 15 euro azi, 4 sunt folosiți pentru dezvoltarea, cercetarea și dezvoltarea vaccinului. Și ceilalți 11 fiind profit pentru Pfizer și BioNTech. Doză după doză. Aceasta este o rată de profit de 75% pe o piață publică, globală, de interes general: din 26 miliarde dolari în vânzări, aproape 20 sunt profit. Și asta azi, la prețul de numai 15 eur/doză. Vă lăsăm să vă imaginați singuri profitul realizat peste doi ani la prețul de numai 200 eur/doză, tot din banii publici, bineînţeles.

Aceste marje se reflectă în analiza rezultatelor trimestriale ale companiei Pfizer, publicate recent. Dar, desigur, Pfizer nu te ajută cu adevărat să realizezi acest aspect. Pfizer, ca orice corporație care se respectă, își ascunde conturile prin paradisuri fiscale și estimează profiturile sale înainte de impozitare la aproximativ 20%. Citind prea repede, ne spunem că o marjă de 20 și câteva procente … La urma urmei, de ce nu. Este atât de scandalos?

Nimeni nu se oprește un minut pentru a analiza profiturile Big-Pharma. Dar banii indică doar o problemă mult mai profundă: trăim într-o lume în care cei care încasează profiturile cele mai grase nu-și asumă absolut niciun risc și le transferă pe toate acestea asupra altora, asupra noastră a tuturor. Ne aflăm din nou în invenția brevetată de Obama a lui „Too Big To Fail”. Privatizăm câștigurile și socializăm pierderile.

În cazul Pfizer, din ziua în care a sosit virusul, riscurile au fost suportate de către state. Riscurile financiare și de cercetare și dezvoltare au fost suportate de precomenzile din partea statelor și de planurile majore Warp Speed și Covax, ca să nu mai vorbim de Germania, care a contribuit enorm (BioNTech este germană).

Riscurile juridice sunt transferate aproape în totalitate statelor. Și nu există niciun risc comercial, deoarece contractele și plățile au fost făcute în avans, înainte ca fabricile să înceapă să funcționeze (sau să încolțească doar din pământ). Fără risc, dar cu o rată de profit de 75%: acest aspect este total disfuncțional.

În mod normal, concurența și reglementarea pieței ar fi necesar să împiedice acest gen de situații insuportabile, cu un câștigător care câștigă de fiecare dată fără niciun risc și un pierzător care pierde de fiecare dată și nu poate face nimic, nu poate spune nimic, că atunci înseamnă că zădărnicește, nu-i așa, combaterea bolii.

Ce să mai zici!? Nu mai zicem nimic, vă lăsăm pe dumneavoastră să judecați … și să vă răspundeți la întrebarea: Cu toți acești bani, și corupția pe care o vor genera, se va opri vreodată vaccinarea ?!?

Citiți și:
Cât va încasa Pfizer de pe urma vaccinului împotriva covid-19
Vaccinul de care oficialităţile sunt atât de entuziasmate prezintă riscuri serioase
 

yogaesoteric
24 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More