Valerian Stan: Pandemia ca morfină

De când cu „pandemia” aceasta, exagerată nu o dată cu nesfârșite minciuni și „administrată” sub o secretomanie peste orice închipuire – altminteri, vorba Părintelui Patriarh: „Secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline” – a mai auzit cineva vreun nemulțumit de frigul din case, de salarii ori de pensii, cele mai multe niște mizerii cinice? Rabdă bieții români, cu milioanele, manipulați de niște conducători abjecți și de o presă așijderea – uitând de tot răul pe care-l trăiesc. Cu sufletul la gură și mulțumiți în fiecare clipă că n-au ajuns și ei în „morgile arhipline”.

Propriii parlamentari i-au ignorat lui Biden un „acord-cadru” pe care el tocmai îl anunțase triumfal pentru finanțarea cu 1,75 trilioane de dolari a unui proiect de lege pentru „bunăstarea socială și schimbările climatice”. Respingerea a venit în chiar orele în care el se deplasa în Europa pentru a se întâlni cu liderii mondiali, tocmai pe temele în discuție, dându-i astfel „o lovitură jenantă credibilității proprii”, după cum se exprimă presa de peste Ocean.

Vedem cum vremurile devin tot mai greu de suportat, ca niciodată în istorie. Și totuși, pentru cei ce știu să treacă prin ele chemând pe Dumnezeu alături, ele, printr-un mare paradox, sunt o mare binecuvântare. Pentru că răsplata va fi mai mare ca niciodată, pe măsura necazurilor și ispitelor de azi, mai mari ca nicicând în istorie.

În 32 de ani, dacă am avut trei sau patru referiri nefavorabile la adresa UDMR, și acelea pe chestiuni de detaliu. În rest, ca publicist și activist de drepturile omului, zeci de aprecieri privind Uniunea și liderii ei – incomparabil mai multe decât la adresa oricăror colegi români. De data aceasta, însă, nu pot decât să deplâng cu mare tristețe isteria grobiană a lui Kelemen Hunor și Cseke Attila cerând, într-un limbaj incalificabil, cele mai dure și aberante măsuri împotriva persoanelor care nu vor să se vaccineze. Greu aș putea să mai revin vreodată la sentimente mai bune pentru cei doi.

Ce-i va folosi Apusului cultura sa monumentală dacă a ratat pustiitor în plan spiritual?

Despre cele două organizații de apărare a drepturilor omului din România, consacrate ca atare (CRJ și APADOR-CH), dar și despre încă una care mai mult se pretinde (IPP), poți să juri că trăiesc pe altă planetă. Pentru că de n-ar fi așa, măcar o dată la jumătate de an ai găsi pe paginile lor social media măcar un cuvânt despre „pandemie”. Și măcar o frază despre drepturile și libertățile cetățenești călcate în picioare în mod halucinant. Și totuși, explicația e simplă. Când trăiești din banii lui Soros, nu poți scrie despre așa ceva de vreme ce patronul tău (și Bill Gates, firește) prosperă pe seama pandemiei – între altele, ambii au cumpărat Mologic, producătorul de teste covid britanic (comentator la Mediafax, mai nou, istoricul Marius Oprea să face că nu știe). Când nu s-a mai putut, eu am plecat; colegii au rămas. Fiecare după conștiință – fiecăruia după fapte, cândva.

Economiștii americani avertizează că Federal Reserve se află în pericol de a pierde controlul asupra inflației din SUA – informează The Washington Times.

La Judecata din urmă Adevăratul Dumnezeu îi va judeca și pe toți ceilalți dumnezei, duhuri rele ce au rătăcit popoare.

În preziua Nobelului pentru literatură, un domn care pretinde că are 104 ani și că sub sovietici i-ar fi slujit Anei Pauker, a scris pe Facebook că noi, românii, am merita premiul pentru un domn pe care l-ar chema Cărtărescu și care ar fi scriitor. Vai, vai, vai, ce impostori…

Citiți și:
Au apărut documente guvernamentale americane care oferă indicii că această așa-zisă pandemie de covid-19 este una falsă
Cea mai mare înșelătorie din istoria sănătății: ce ni se ascunde despre așa-zisa pandemie, vaccinuri și morți

 

yogaesoteric
16 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More