Varșovia se va opune prin veto recunoașterii de către UE a părinților de același sex: Atâta timp cât acest guvern se află la conducerea Poloniei, acest document nu va intra niciodată în vigoare

Polonia va bloca propunerile Uniunii Europene referitoare la recunoașterea legală în toate statele membre ale blocului comunitar a drepturilor părinților de același sex și ale copiilor lor, afirmă un ministru adjunct al Justiției, citat de notesfrompoland.com.

Comisia Europeană a adoptat o propunere de armonizare a normelor privind recunoașterea parentalității în întreaga UE. În prezent, anumite drepturi părintești derivă din legile naționale, nefiind standardizate în întregul bloc.

În ultimii trei ani, Polonia a fost clasată de către ILGA-Europe, un ONG cu sediul la Bruxelles, drept cea mai rea țară din UE pentru persoanele LGBT.

Într-un caz de referință, Curtea Supremă Administrativă din Polonia a decis în 2019 că un cuplu polonez de același sex al cărui fiu s-a născut în Regatul Unit nu poate transcrie certificatul de naștere al acestuia în registrul civil polonez. Judecătorii au considerat că a face aceasta ar reprezenta „o amenințare la adresa ordinii juridice poloneze”.

Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene, spune că o astfel de lipsă de recunoaștere „pune copiii în pericol, deoarece aceștia nu ar avea acces garantat la drepturile lor”.

Comisia dorește să se asigure că „atunci când o familie se mută dintr-un stat membru în altul, ea rămâne o familie”.

Guvernul conservator al Poloniei se opune propunerii Comisiei Europene, după ce, în ultimii ani, a demarat o campanie vehementă împotriva ideologiei LGBT, pe care o prezintă ca pe un import occidental periculos care subminează valorile tradiționale poloneze și amenință chiar statul însuși.

În 2021, când planurile au fost discutate la Bruxelles, ministrul Justiției din Polonia, Zbigniew Ziobro, a urmărit să le blocheze, a relatat la vremea respectivă săptămânalul de dreapta Do Rzeczy.

După ce Comisia a adoptat propunerea la începutul lunii decembrie, unul dintre adjuncții lui Ziobro, Sebastian Kaleta, a declarat pentru televiziunea de stat TVP că, „atâta timp cât [acest] guvern se află la conducerea Poloniei, acest document nu va intra niciodată în vigoare”.

Planurile ar face ca „drepturile din Europa de Vest ……. să fie obligatorii în Polonia”, a avertizat el, și ar „deschide calea către alte reglementări ale dreptului familiei”, cum ar fi recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex sau ideea că există „zeci de genuri”, conform Știripesurse.

Citiți și:
Demențele „transștiinței”: Copiii știu că sunt „transsexuali” încă din pântecele mamei
Diavolul de la Vatican, Francisc, a recomandat părinţilor să-şi sprijine copiii homosexuali

 

yogaesoteric
30 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More