Descoperire deosebită în zona unde era localizat în Antichitate orașul biblic Sodoma!

Exploratorii au făcut o descoperire deosebită chiar sub muntele Sodom, în zona unde era localizat în Antichitate orașul biblic Sodoma.

O echipă de speologi a descoperit sub Muntele Sodom o peșteră de sare uriașă. Este de fapt cea mai mare peșteră de acest fel, întinzându-se pe o lungime de 10 km. Peștera Malham a fost cartografiată parțial în anii 1980, însă nimeni nu știa până acum cât de mare este, pentru că nu fusese cercetată în totalitate.

Peștera este plină de stalactite și stalagmite din sare. În apropiere se află și un stâlp de sare, care este legat de legenda biblică a soției lui Lot, care ar fi fost prefăcută în sare pentru că a privit înapoi spre orașul „blestemat” Sodoma.

Potrivit Vechiului Testament, orașele antice Sodoma și Gomora au fost distruse de o ploaie de foc, ca pedeapsă din cer pentru păcatele oamenilor care trăiau acolo.

Doar Lot și familia lui au fost cruțați și li s-a permis să fugă pentru a-și salva viața. Soția nu l-a ascultat însă, s-a oprit din drum și a privit înapoi spre orașul distrus de mânia lui Dumnezeu. Imediat, a fost preschimbată într-un stâlp de sare. Este foarte posibil ca legenda să fi fost inspirată de uriașa peșteră de sare din adâncuri și de existența unui stâlp de sare impresionant care se află aici, numit de altfel „soția lui Lot”.

Peștera a fost acum complet cartografiată, cu ajutorul unor măsurători moderne, făcute cu laser, scrie The Independent. Până acum, recordul pentru cea mai mare peșteră de sare din lume era deținut de peștera Namakdan din Iran, care are o lungime de 6 km. De asemenea, Muntele Sodom, care se află deasupra peșterii recent cartografiate, este el însușit format complet din sare.

Un alt detaliu inedit este că peștera Malham este una extrem de recentă, având o vechime de doar 7.000 de ani. Astfel, ea se numără printre cele mai „tinere” peșteri din lume.

Citiți și:
Peștera Reed Flute și formațiunile unice ce sunt create de natură în interiorul acesteia
Peştera Krubera – cea mai adâncă peşteră din lume

 

yogaesoteric
30 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More