Vaticanul doreşte înlocuirea sărbătorii diabolice de Halloween cu Holyween – o zi de rugăciune


de Bogdan Radu

De o săptămână mass media abundă de ştiri legate de sărbătoarea de Halloween: de la cum se pregătesc naivii petrecăreţi cu cele mai sinistre costume şi decoraţiuni ale caselor, la meniurile de groază pregătite de localuri şi până la cum îi învaţă educatoarele şi învăţătoarele pe micuţii din şcoli să sculpteze dovleci cu chipuri monstruase şi să se costumeze cât mai îngrozitor. Posturile de televiziune şi ziarele din SUA, dar şi din Europa şi, cu duiumul, cele din România, prezintă din plin imagini hidoase care ilustrează cum milioane de oameni fără discernământ se îmbracă în strigoi, demoni şi alte creaturi infernale şi se distrează celebrând manifestarea răului. Site-urile de socializare sunt arhipline zilele acestea de fotografii şi comentarii în care naivii îşi admiră unii altora machiajele, ornamentele de la petrecere sau preparatele culinare, unele mai înfricoşătoare decât altele.

Această sărbătorire în masă a tendinţelor satanice a ajuns de mai mulți ani şi în România. Culmea, nici măcar micuţii din grădiniţe şi şcoli nu au scăpat de asaltul duhurilor rele: la iniţiativa cadrelor didactice, în instituţiile de învăţământ se organizează petreceri de Halloween, după ce s-a modificat programul orelor de studiu special în acest scop.

De prostia şi spiritul de turmă al tinerilor profită din plin comercianţii. Numai în Bucureşti s-au vândut săptămâna aceasta camioane întregi de măşti, costume şi decoraţiuni sinistre. În SUA, o familie poate investi chiar şi sute de dolari pentru a nu se face de râs de Halloween. În România, unii cheltuiesc sute de lei pentru a se deghiza macabru, alte sute pentru un machiaj profesionist şi înfiorător, şi încă alţi bani pentru meniul dezgustător de la petrecere. Localurile se întrec în oferte care mai de care mai îngrozitoare: „degete de vrăjitoare”, „supă de sânge”, „ochi de monştri” sau „tort în formă de creier despicat”.
La un post TV, organizatorul unei petreceri de Halloween unde sute de români şi-au anunţat prezenţa se laudă: „Vom sculpta dovleci, vom avea plăcinte cu dovleac, monştri, vrăjitoare, vampiri care să sperie zdravăn copilaşii.”

Şi totuşi… Halloweenul ar putea fi pe ultimul drum, în contextul în care apar tot mai multe semne ce indică o trezire a conştiinţei umanităţii. Clericii din lumea întreagă au început să ia atitudine din ce în ce mai fermă împotriva acestei sărbători a demonilor. Potrivit unui articol din Daily Mail, Vaticanul cere credincioşilor să nu mai participe la această sărbătoare „diabolică” şi să o înlocuiască mai bine cu  Holyween, o noapte în care să spună rugăciuni şi să se îmbrace precum îngerii și sfinţii.

Solicitarea a fost făcută în timpul conferinţei celor 300 de exorcişti din toată lumea, care a avut loc în acest sfârşit de săptămână. Reprezentanţii Asociaţiei Internaţionale a Exorciştilor au spus că în perioada de Halloween primesc sute de telefoane de la părinţi îngrijoraţi de starea în care ajung copiii lor după ce se costumează terifiant şi intră în pielea personajelor.
„Mulţi spun că Halloween este numai un carnaval, dar, de fapt, nu e nimic inocent sau distractiv în această sărbătoare. Ea este anticamera a ceva mult mai periculos. Sunt întotdeauna mai multe ritualuri satanice, sacrificii ale animalelor, profanări ale cimitirelor şi furturi de oase sfinte pe 31 octombrie. Participarea la Halloween este ca o iniţiere în activităţile oculte”, a declarat părintele Aldo Buonaluto. „În timp ce numeroase persoane se deghizează în zombie şi alte personaje monstruoase, noi punem la uşă sau la ferestre o lumânare sau o imagine care îi evocă pe sfinţi. Vor fi celebraţi sfinţii şi victoria Binelui asupra Răului”, a explicat reprezentantul Asociaţiei Internaţionale a Exorciştilor.

Clericii din România au reacţionat şi ei în mod vizibil anul acesta. Într-un comunicat de presă numit Senzaţionalul comercial straniu şi macabru – pericol de dezumanizare, Patriarhia Română se arată îngrijorată de „organizarea în tot mai multe instituţii publice de învăţământ din România (de la grădiniţe până la liceu) a unor serbări de Halloween, tradiţie străină de cultura, credinţa şi spiritualitatea românească.”  În comunicat se subliniază totodată că formarea tinerilor trebuie să se facă „în spiritul valorilor autentice din societate, prin cultivarea şi încurajarea cunoaşterii culturii şi tradiţiilor româneşti, a stimulării creativităţii şi iubirii de frumos, a discernământului între bine şi rău, adevăr şi minciună, dreptate şi nedreptate etc.”

Şi episcopii catolici i-au rugat pe români să nu mai sărbătorească Halloween-ul, sugerând că are legături cu „practici sataniste”. Doi preoţi din Oradea au prezentat chiar o analiză a sărbătorii din 31 octombrie şi au conchis: „Tendinţele deviante ale unor tineri şi violenţa care se manifestă în rândul unora dintre ei nu sunt străine de promovarea unor manifestări cum ar fi Halloween. Nu întâmplător, Ministerul Educaţiei din Rusia interzice, încă din anul 2003, orice astfel de manifestare în şcoli, explicând că acestea sunt în contradicţie cu natura instituţiilor de învăţământ, tulburând mintea şi afectând sănătatea spirituală şi morală a elevilor. În Filipine, şcolile catolice sunt unite în hotărârea de a tutela binele elevilor, evitând orice manifestare de genul Halloween. Chiar în Statele Unite ale Americii, «patria Halloween-ului», acesta a început să fie «exmatriculat» din unele şcoli”.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, 95% dintre români cred în existenţa lui Dumnezeu, însă numai jumătate din populaţie crede în existenţa demonilor.

Halloween a fost iniţial o celebrare celtică. Acum 2000 de ani purta numele de All Hallows Eve, adică Ajunul Zilei Tuturor Sfinţilor, 1 noiembrie. Sărbătoarea a fost denaturată în America, unde oamenii au început să se îmbrace macabru şi să îşi trimită copiii la colindat prin vecini, cu replica: „Trick or treat?”, adică „Îmi dai dulciuri, sau îţi joc o festă sinistră?”

Nu numai clericii atrag atenţia asupra nocivităţii acestei sărbătoriri a maleficului. Şi unele organizaţii ale societăţii civile iau atitudine de ani buni. Un exemplu este o spectaculoasă manifestaţie flash mob, realizată într-o staţie de metrou din Bucureşti în urmă cu doi ani.


 

 

Citiţi şi:

Ce caută Sărbătoarea Demonilor în ţara noastră?

Halloween-ul şi pervertirea unor străvechi mistere

Ecumenismul sau globalizarea în plan religios: pasul decisiv către religia masonică planetară
 

yogaesoteric
3 noiembrie 2014

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More