Zodia Scorpion


„Niciun lucru măreț din lume nu a fost realizat fără pasiune.” George William Curtis

„Eu posed cu adevărat doar ceea ce am dăruit.” Seneca

„Îl consider mai puternic pe cel ce se învinge pe el însuşi. Este mai greu să te învingi pe tine decât pe duşmanul tău.” Aristotel

„Erotismul este una din bazele cunoaşterii de sine, la fel de indispensabilă ca poezia.”
Anais Nin

„Datoria noastră în faţa unui adevărat mister nu e să-l lămurim, ci să-l adâncim aşa mult încât să-l prefacem într-un mister şi mai mare.” Lucian Blaga

Soarele se află în acest semn zodiacal de la 22 octombrie la 21 noiembrie.
Atributele esenţiale ale zodiei Scorpionului sunt feminin, negativ, violent, fecund, nocturn, ascuns.
Elementul subtil predominant este apa în aspect fix, pasiv, conservator.
Planetele guvernatoare ale zodiei Scorpionului sunt Marte în aspect nocturn şi Pluto.

Zodia Scorpionului simbolizează forţele subtile ascunse, misterele, operațiile magice și alchimice, puterile ascunse ale fiinţei umane, distrugerea, moartea, dar şi regenerarea, călătoriile periculoase, dramele pasionale, gelozia.

Calităţile manifestate de zodia Scorpionului sunt interiorizarea, voinţa, emoţia sexuală, regenerarea, curiozitatea, misticismul, abilitatea mentală şi puterea de a gândi corect, demnitatea, energia, tenacitatea. Defectele pe care nativii din zodia  Scorpionului le pot manifesta sunt pasionalitatea excesivă, invidia, disimularea, gelozia, aroganţa, extremismul, tirania, caracterul intransigent, ura, brutalitatea, violenţa.

 


Sănătatea nativilor Scorpion

Când cei din zodia Scorpionului sunt evoluaţi spiritual, dispun de o putere imensă datorită capacității lor de a rezona cu forţele fundamentale, creatoare şi regeneratoare ale fiinţei.

Nu vă temeți de moarte, deoarece aveți o înţelegere mistică asupra naturii ciclice a manifestării.

Aveţi un trup puternic şi sănătos şi niciodată nu vă menajaţi. De fapt, una din primejdiile care vă ameninţă sănătatea este neglijenţa şi abuzul faţă de propriul trup.

Vă displace să fiţi bolnav şi aveţi o mare putere de a suporta suferinţa. Voinţa dumneavoastră ieşită din comun vă face să depăşiţi deseori boala.

Trăirile dumneavoastră intense vă predispun la epuizare fizică şi nervoasă. Câteodată vă este imposibil să vă calmaţi, dar când este cazul puteţi suporta aceste tensiuni. Aparatul digestiv este cel mai mult supus îmbolnăvirilor şi tindeţi să-i neglijaţi uşoarele deranjamente, până devin boli cronice. De asemenea, contactaţi cu uşurinţă infecţii şi orice otravă care intră în trup vă va slăbi considerabil constituţia. Trebuie să aveţi grijă să preveniţi boala şi să o trataţi cu seriozitate.

Totuşi, când sunteţi bolnav, vă veţi concentra toată energia pentru combaterea bolii, aşa cum faceţi şi în alte aspecte ale vieţii. Probabil veţi sta în pat şi veţi folosi cele mai puternice medicamente de care dispuneţi. Veţi recurge chiar la chirurgie dacă este posibil, pentru că ea se potriveşte naturii dumneavoastră drastice şi simţului pentru dramatism.


Munca nativilor Scorpion

Deoarece Scorpionul acţioneaza cu toată puterea sa, este deosebit de important ca el să fie canalizat pe direcţia corectă încă de la început. Sunteţi harnic şi vă place să vă executaţi munca foarte îngrijit. Aveţi multă energie şi reuşiţi să daţi un caracter personal activităţii dumneavoastră. Vă displace munca fizică, dar duceţi la bun sfârşit ceea ce aţi început.

Ştiţi că vă puteţi realiza prin muncă şi deseori aveţi succes. De obicei sunteţi foarte îndemânatic şi bun specialist. Sunteţi ambiţios, doriţi să progresaţi şi rareori staţi degeaba.

În domeniul intelectual sunteţi capabil să abordaţi şi să stăpâniţi orice subiect. Deseori vă ocupaţi de lucruri pe care alţii le evită, iar prin voinţă şi ambiţie le realizaţi cu succes. Nu renunţaţi niciodată şi nu vă lăsaţi depăşit de situaţiile create. De obicei reuşiţi în viaţă prin muncă minuţioasă şi sistematică.

Dorinţa dumneavoastră de a explora necunoscutul este foarte puternică. Reuşiţi în ceea ce întreprindeţi, deoarece testaţi totul cu precizie, acuitate şi fără prejudecăţi. Cei născuţi în Scorpion sunt excelenţi oameni de stiinţă, cercetători, medici, infirmieri, laboranţi sau avocaţi; pot fi, de asemenea, detectivi sau investigatori de orice fel.

Aveţi mare putere de concentrare şi sunteţi foarte eficient în ceea ce faceţi. Deseori există o sămânţă de geniu în natura dumneavoastră şi sunteţi plin de resurse. Nu veţi face niciodată compromisuri, orice meserie aţi avea, pentru că sunteţi capabil de foarte mult. Puteţi rezolva cu rapiditate aproape toate problemele şi nu acceptaţi înfrângerea. Nu faceţi nimic pe jumătate şi dupa ce v-aţi ales drumul în viaţă îl veţi urma fără preget. Sunteţi un bun conducător şi ca patron cereţi efort maxim din partea angajaţilor.

Fiinţele elevate din această zodie sunt cei mai înflăcăraţi apărători ai dreptăţii, chiar şi în faţa morţii.

Nu sunteţi întotdeauna un bun diplomat, deoarece vă place să vă exprimaţi ideile şi sentimentele direct şi sincer. Preferaţi mai degrabă să rămâneţi tăcut, decât să daţi o versiune deformată opiniilor şi emoţiilor dumneavoastră.

Aveţi o înclinaţie intensă de a investiga natura lucrurilor şi de a descoperi cauzele ce se află în spatele manifestărilor exterioare.


Banii nativilor Scorpion

Sunteţi norocos în privinţa banilor. Puteţi oricând să îi obţineţi pentru orice v-aţi dori. Banii reprezintă pentru dumneavoastră una din realizările majore în viaţă şi este posibil să aveţi un venit substanţial. De fapt, acelaşi succes îl obţineţi în tot ceea ce consideraţi că este necesar: bani, maşină, afaceri sau familie. Totuşi, trebuie să aveţi grijă să nu cheltuiţi nebuneşte, pentru că în general sunteţi risipitor.

Casa nativilor Scorpion

Deşi temperamental nu sunteţi potrivit pentru o viaţă casnică ordonată, mediul ambiant poate juca un rol vital în succesul dumneavoastră, iar dragostea şi înţelegerea pe care le găsiţi acasă sunt importante.

Odată stabilit în căminul dumneavoastră, vă veţi pune în slujba lui toată priceperea şi energia firii dumneavoastră pasionale. Vă place să fiţi ascultat în casă şi să aveţi întotdeauna ultimul cuvânt în orice privinţă. În spatele acestei atitudini stă convingerea că nicio decizie nu este atât de bună ca a dumnevoastră. Aveţi darul de a vă face casa confortabilă şi chiar luxoasă, aranjând-o în general cu gust, dar cu oarecare ostentaţie şi lipsă de modestie.

Prietenia nativilor Scorpion

În relaţiile cu ceilalţi oameni, nativii Scorpion lasă impresia uneori că simt nevoia să supere pe cineva. Rareori există o persoană născută în această zodie care să nu aibă duşmani.

Vă place lupta, fie că este o bătălie sau o simplă gâlceavă, şi prin natura dumneavoastră aveţi tendinţa de a dezbina. Oamenii sunt însă atraşi de personalitatea dumneavoastră magnetică şi vor descoperi că sunteţi demn de încredere şi sincer. Sunteţi foarte loial puţinilor prieteni pe care vi-i faceţi, dar dacă cineva vă abandonează sau vă răneşte deliberat, îi plătiţi cu aceeaşi monedă, fără ezitare. Din nefericire, adeseori păstraţi ranchiună.

Sunteţi un bun prieten, dar când o prietenie devine prea apropiată dispare transfigurarea. În rândul prietenilor dumneavoastră intră oameni puternici şi practici, patroni influenţi sau directori de întreprinderi şi instituţii. Deseori nu aveţi o bază solidă în legarea unei prietenii.

Când o persoană vă arată un punct slab al caracterului dumneavoastră, aceasta va determina o perioadă critică în relaţiile dintre voi. Dacă veţi şti să apreciaţi critica, afecţiunea va creşte de ambele părţi. Ca om puteţi face greşeli dar vi se iartă totul, iar cei care se apropie mai mult de dumneavoastră și vă înţeleg firea ciudată şi contradictorie, vă pot deveni chiar prieteni pe viaţă.

Dacă învăţaţi să vă stăpâniţi natura violentă, şansele de popularitate vă cresc şi ceilalţi vor fi mai indulgenţi cu ridicările şi căderile dumneavoastră. Într-o dispută deveniţi întotdeauna imposibil, pentru că sunteţi de părere că numai dumneavoastră aveţi dreptate. În general, sunteţi un om liniştit şi vă place să petreceţi mult timp singur, deşi vă place şi societatea. Nu este în firea dumneavoastră să faceţi repede cunoştinţă sau să întreţineţi cu uşurinţă o conversaţie, iar prietenii vă găsesc prea greu de înţeles.


Dragostea nativilor Scorpion

Sunteţi la fel de dinamic şi intens în dragoste ca în orice alt domeniu. Dragostea joacă un rol principal în viaţa dumneavoastră, şi aveţi nevoie de simpatie, înţelegere şi afecţiune pentru ca viaţa să decurgă normal. Vă manifestaţi admiraţia faţă de persoana iubită, dar dacă sunteţi criticat deveniţi morocănos şi dezagreabil. Vă străduiţi să asiguraţi fiinţei iubite tot confortul, siguranţa şi afecţiunea de care sunteţi capabil.

Nu aveţi timp de flirturi uşoare pentru că emoţiile dumneavoastră sunt foarte profunde. Sunteţi mândru, pasional, gelos şi posesiv. Luaţi dragostea în serios şi aveţi nevoie de reciprocitate. Sunteţi pregătit să daţi totul pentru dragoste. Vă plac demonstraţiile de afecţiune şi vă displace foarte mult când intervine ceva între dumneavoastră şi fiinţa iubită. Nu vă veţi da în lături de la nimic pentru a îndepărta obstacolele. Până veţi învăţa să deveniţi mai reţinut, s-ar putea să fiţi neîncrezător, exigent şi suspicios.

Iubitul ideal pentru dumneavoastră este o fiinţă cu un nivel cultural şi un caracter similar – aceleaşi dorinţe, sentimente şi interese. Dacă amândoi veţi avea în muncă un obiectiv comun, veţi ajunge departe împreună.

În interacţiunea cu alte zodii, Scorpionul poate avea afinităţi cu:  Săgetătorul, Capricornul, Peştii, Racul, Fecioara, Balanţa, şi îi va fi mai dificil să stabilească relaţii armonioase cu Vărsătorul, Taurul şi Leul.

Sexualitatea nativilor Scorpion

Bărbatul Scorpion este caracterizat de o capacitate sexuală enormă, fără însă ca aceasta să reprezinte o obsesie. Este mai puţin sigur pe el şi va încerca în orice situaţie să-şi confirme virilitatea, lucru care va incinta orice femeie.

El utilizează o gamă largă de aşa-zise sentimente pe care le manipulează cu răceala şi judecată, pentru a seduce o femeie. Seria adulterelor se va termina pe la mijlocul vieţii. În sexualitate el este înclinat către violenţă sau porniri erotice pasionale, fiind incitat de tot ceea ce este interzis. Pentru el sexualitatea şi moartea sunt în strânsă legătură.

Femeia Scorpion are un enorm apetit sexual, perfect normal. Întâlnirile sale erotice sunt multiple şi nu face restricţii de rasă sau credinţă. Sexualitatea o fascinează şi o incită chiar şi numai dacă se gândeşte la ea. Pentru ea dragostea este singura religie. Castitatea o ofensează ca şi cum ar fi vorba de un sacrilegiu.

Este mândră de trupul ei de care are multă grijă şi încearcă mereu să-l scoată în evidenţă. În amor este atât pasivă cât şi activă, cunoscând nativ arta de a face dragoste. Ea iubeşte viaţa alături de bărbat, din toate punctele de vedere. Este imposibil să se mulţumească cu un singur bărbat, aşa cum un gurmand nu ar fi mulţumit cu acelaşi fel de mâncare. Dar ea nu este niciodată infidelă bărbatului pe care îl ţine în braţe.

Căsătoria nativilor Scorpion

O căsătorie reuşită este posibilă dacă fiinţa iubită este docilă, ascultătoare şi se lasă condusă de dumneavoastră. Prin natura dumneavoastră sunteţi fidel în căsnicie, dar nu vă place să staţi acasă şi să vă irosiţi viaţa. Rareori desfaceţi o căsătorie odată ce v-aţi dăruit dragostea şi veţi munci din greu pentru a aduce armonie în relaţiile conjugale.

Soţul născut în Scorpion are o reală şi adâncă afecţiune pentru familie, dar poate fi încăpăţânat şi egoist. Deseori este prea pretenţios, gelos, chiar obositor. Armonia în relaţia cu el este posibilă doar dacă soţia este receptivă la gândurile lui şi urmează ascultătoare tot ce spune el. Nu poate fi luat în glumă când insistă asupra unui lucru. Câteodată devine extremist şi, inevitabil, căsătoria este nefericită.

Un individ moderat are mai multe şanse de succes şi este capabil să întreţină o soţie şi o familie numeroasă. Chiar şi aşa, devotamentul său puternic şi spiritul posesiv sunt deseori apăsătoare pentru familie. Nu are importanţă câtă dragoste şi atenţie i se oferă, el este deseori plin de secrete, suspicios şi va răsuci lucrurile în minte până ce va căpăta impresia că totul este împotriva lui.

Soţia născută în Scorpion ia căsătoria şi toate responsabilităţile ei foarte în serios. Deşi s-ar putea să menţină familia într-o stare de tensiune nervoasă prin ieşirile sale temperamentale, are un respect de modă veche pentru îndatoririle casnice. De obicei, este o bună bucătăreasă şi nu face eforturi deosebite pentru a-şi îndeplini îndatoririle casnice. Îşi pune tot sufletul în dragostea pentru soţ şi familie, dar nu idolatrizează pe cei pe care îi iubeşte. Deoarece priveşte viaţa poate puţin prea realist, îi vede exact aşa cum sunt.

Dacă atitudinea sa se schimbă, dacă dragostea scade, atunci va face ceea ce îi spune inima, fără frică de consecinţe. Rareori este dezamagită şi nu-şi face iluzii, nici nu se decepţionează singură – aceptă faptele într-un mod clar, realist.

Copiii nativilor Scorpion

Vă place să aveţi o familie mare, chiar dacă nu vă îndepliniţi prea bine responsabilităţile părinteşti. Puteţi fi un părinte sever; deşi aveţi numai intenţii bune, vă este foarte greu să vedeţi punctul de vedere al copilului şi vreţi ca dorinţele dumneavoastră şi hotărârile pe care le luaţi să fie urmate fără împotrivire.

Temperamentul dumneavoastră nu este cel mai potrivit pentru un părinte pentru că sunteţi tiranic, posesiv, chiar violent. Devotamentul dumneavoastră faţă de copii poate fi sincer şi intenţiile bune dar viaţa lor va fi dificilă şi neclară.

Copiii născuţi în Scorpion au multă voinţă şi sunt greu de descurajat. Părinţii trebuie să fie sinceri şi deschişi faţă de ei. Pot avea afecţiuni puternice şi trebuie să fie crescuţi cu mare atenţie, ca să nu se distrugă fie prin exces de indulgenţă, fie prin exces de severitate faţă de propria persoană. Deşi fizic sunt puternici, moralul lor trebuie tratat cu multă grijă.

Trebuie să li se dea ocazia să îşi consume energia nervoasă, altfel vor deveni nerăbdători, mereu în opoziţie şi greu de supravegheat. Foarte uşor pot deveni copii problemă, dacă nu sunt înţeleşi. Nesiguranţa şi egoismul sunt cele mai comune defecte pe care părinţii trebuie să le înlăture.


Personalitatea unei fiinţe superioare născute în zodia Scorpion

Faceţi parte dintr-o categorie de oameni indispensabili umanităţii, sunteţi onest şi curajos. În general sunteţi un observator atent şi porniţi într-o acţiune cu multă grijă în ciuda curajului care vă caracterizează. Sunteţi hotărât şi perseverent odată ce v-aţi stabilit un ţel. Orice obţineţi în viaţă este câştigat prin muncă. Mergeţi drept către ţel, fără să vă abateţi din drum. Sunteţi combativ şi refuzaţi să vă lasaţi copleşit de nenoroc.

Deşi la suprafaţă păreţi aspru, în adâncul sufletului dumneavoastră se ascunde multă tandreţe. Aveţi sentimente profunde şi frumoase, un neabătut devotament faţă de principii, simpatie puternică şi înţelegere profundă. Vă menţineţi în acelaşi timp puterea de convingere şi încrederea în sine în faţa tuturor greutăţilor.

Deseori simţiţi nevoia să fiţi foarte indulgent şi sentimente puternice pun stăpânire pe dumneavoastră. Tipul „tare” este capabil de autocontrol şi stăpânire de sine. Dacă sunteţi de acest tip veţi fi demn, veţi avea mândrie şi respect faţă de sine.

Manierele şi modul dumneavoastră de exprimare sunt în general reţinute şi grave – nu vă dezlănţuiţi, mai ales în societate. Aveţi o tendinţă naturală faţă de ceea ce este secret şi ascuns, vă place să căutaţi misterul şi să ajungeţi în zonele cele mai adânci ale gândirii.

Tipul de personalitate al unei fiinţe născute în zodia Scorpion ce prezintă un caracter inferior

Puteţi dispune de o forţă a viciului, sunteţi capabil să vă folosiţi de şiretenie şi de cruzime în atingerea scopurilor. Sentimentele adânci sunt foarte nesigure la dumneavoastră şi s-ar putea să fiţi deseori copleşit de ură şi dezgust faţă de cineva pentru toată viaţa. Dacă sunteţi de acest tip, deşi uneori aşteptaţi mulţi ani, tot plătiţi poliţa.

Sunteţi foarte sensibil la jigniri sau nedreptăţi închipuite. Deseori vă credeţi victimă sau subapreciaţi de ceilalţi şi vă arătaţi sentimentele printr-o fanfaronadă ieftină.

Aveţi o plăcere secretă în a fi şmecher, ascuns, isteţ şi deseori îi uimiţi pe ceilalţi prin demonstraţii de cunoştinţe. De multe ori vă îngrijoraţi în privinţa unor lucruri care nu se petrec niciodată. Orice realizaţi bun este marcat de pesimism, chiar dacă bunul simţ şi experienţa v-au învăţat că realitatea este alta.
Deseori aceste caracteristici negative apar din copilărie, dar ele pot fi înlăturate printr-o educaţie sănătoasă.


Citiţi şi:

Nodul Nord în Scorpion 
Influxul subtil astral al planetei Pluto


yogaesoteric
4 noiembrie 2014

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More