Viktor Orban prevesteşte căderea Uniunii Europene. Comparaţia pe care a făcut-o cu URSS

Viktor Orban îşi continuă „luptele” directe cu Uniunea Europeană. Consideră că Ungaria este o victimă a deciziilor de la Bruxelles şi prevesteşte desfiinţarea blocului comunitar.

Premierul maghiar vede sancțiunile împotriva Rusiei drept o „bombă” asupra economiei.

A comparat „căderea” UE cu destrămarea URSS-ului

Orban a mers mai departe, susținând că UE va avea soarta pe care a avut-o URSS.

Să nu ne facem griji pentru cei care trag în Ungaria ascunși în umbră, undeva din turnurile de veghe ale Bruxelles-ului”, a declarat el într-un discurs susținut la Zalaegerszeg (vest) cu ocazia zilei naționale de comemorare a răscoalei Ungariei împotriva URSS, în 1956.

Vor ajunge acolo unde au ajuns predecesorii lor”, a mai spus el, sugerând că aceasta va fi soarta Uniunea Europene, similară cu cea a blocului sovietic care s-a prăbușit între 1989 și 1991.

Sancţiunile UE ne ruinează!”

Speech-ul lui Viktor Orban a venit în contextul în care Ungaria a lansat „consultări naţionale” cu privire la sancţiunile europene împotriva Moscovei, pe care Viktor Orban nu încetează să le blameze chiar dacă a votat pentru ele alături de partenerii săi europeni.

La Budapesta şi în restul ţării, postere au fost afişate cu un mesaj flancat de o rachetă: „Sancţiunile UE ne ruinează!”.

Citiți și:
Viktor Orban: Războiul din Ucraina va pune capăt supremației Occidentului! Lumea nu a trecut de partea SUA
Babilonia UE
Onoarea de a fi non-aliniat sau starea de disidență ca necesitate morală

 

yogaesoteric
14 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More