Vitamina D vă ajută să treceți cu bine peste orice fel de gripă, fără să vă vaccinați

 

Vitamina D este „nutrientul miraculos“ ce vă activează sistemul imunitar pentru a vă apăra împotriva microorganismelor invadatoare – inclusiv gripa sezonieră.

Recent, cercetătorii de la Oregon State University au publicat un studiu important, care arată rolul crucial pe care Vitamina D îl are pentru funcționarea sistemului imunitar. „Capacitatea vitaminei D de a stimula funcția imună și cea de a distruge microorganismele invadatoare s-a conservat în genom timp de 60 milioane de ani de evoluțieˮ, spun cercetătorii.

Așa cum explică comunicatul de presă al Oregon State University: „Faptul că acest răspuns imun mediat a fost păstrat de-a lungul a milioane de ani de selecție de evoluție și încă se găsește în specii începând cu maimuțele, veverița, până la babuini și oameni, arată că el este critic pentru supraviețuirea lorˮ.

„Existența și importanța acestei părți a răspunsului nostru imun arată în mod clar că oamenii și alte primate au nevoie să își mențină niveluri suficiente de vitamina D (la nivel sanguin – n.r.)ˮ, a afirmat Adrian Gombart, conferențiar de biochimie și cercetător principal la Linus Pauling Institute din cadrul Oregon State University.

Înștiințarea continuă să explice: „La primate, acțiunea de «inițializare» a unui răspuns imun optim față de un atac microbian funcţionează în mod corespunzător numai în prezenţa unei cantităţi adecvate de vitamina D, ce reprezintă de fapt un tip de hormon ce circulă în sânge şi care interacționează cu celulele (imune) printr-un receptor de pe membrana acestora. Vitamina D este produsă în cantităţi mari în momentul expunerii la soare şi se găseşte în doze mult mai mici în anumite alimente.

Vitamina D împiedică apariția unui răspuns imun adaptativ exagerat faţă de antigen şi reduce inflamaţia. În orice caz, funcţia elementului genetic pe care l-a cercetat acest studiu îi permite vitaminei D să impulsioneze răspunsul imun înnăscut prin activarea producerii unei proteine antimicrobiene. Efectul general poate ajuta la prevenirea reacţiei în exces a sistemului imunitar.”

Fără vitamina D sunteți prăzi ușoare pentru microbi și virusuri

Ceea ce arată acest studiu este că fără un nivel suficient de vitamina D în sânge, sunteți ținte perfecte pentru gripă. Dacă aveți lipsă de vitamina D, sistemul dumneavoastră imunitar nu se poate activa pentru a-și face treaba. De aceea oamenii care au deficit de vitamină D fac atât de des gripă sau diverse viroze respiratorii în sezonul rece.

Persoanele care au doze mari de vitamina D în sânge au un sistem imun care are puterea de a se activa astfel încât să poată răspunde la atacul agenților patogeni. În mod crucial, vitamina D reușește de asemenea să echilibreze răspunsul sistemului imunitar și să prevină inflamația – cauza principală a deceselor în urma pandemiei de gripă spaniolă din 1918.

În ultimii zece ani, multe achipe de cercetători din întreaga lume au studiat interacţiunea dintre vitamina D şi sistemul imun în producerea răspunsului de apărare la un agent patogen, fie el microbian sau viral. Astfel, s-a arătat că diferite tipuri de celule ale sistemului imun – macrofage, celule dendritice, limfocite T, limfocite B – exprimă pe membrana celulară receptorul pentru vitamina D şi enzima necesară (1α-hidroxilaza) pentru conversia formei circulante (25-HO-vitD) a vitaminei D în forma ei activă (1,25-diHO-vitD). Echipele de cercetare care au investigat rolul implicării vitaminei D în răspunsul imun au ajuns la aceeaşi concluzie – şi anume că vitamina D are un rol reglator atât pentru răspunsul imun înnăscut cât şi pentru cel adaptativ. Date epidemiologice recente arată o asociere semnificativă între deficitul de vitamină D şi creşterea incidenţei diferitelor boli infecţioase. De asemenea s-a arătat că vitamina D susţine răspunsul imun antimicrobian, prin capacitatea acesteia de a stimula producerea de peptide antimicrobiene cu capacitate de ucidere directă a patogenului care a pătruns în organism. Recent, un grup de cercetători din Graz (Austria) a arătat că administrarea suplimentară de vitamina D la persoanele sănătoase generează creşterea semnificativă a subsetului de limfocite T numite reglatoare (aceste limfocite T, Treg, sunt implicate în cadrul răspunsului imun în prevenirea proceselor inflamatorii şi autoimune), aspect care ar explica rolul pe care vitamina D îl are în iniţializarea şi reglarea amplitudinii răspunsului imun la diverşi patogeni. Acest efect imunomodulator al vitaminei D explică şi asocierile, observate de cercetători, între deficitul de vitamin D şi bolile autoimune.

Deci vitamina D nu vă protejează doar de infecția inițială ci, de asemenea, împiedică organismul să reacționeze în exces și să vă ucidă prin inflamație excesivă.

Oamenii inteligenți de astăzi iau două măsuri:
1) spun NU vaccinurilor
2) spun DA vitaminei D. Dacă luați vitamina D nu aveți nevoie de niciun vaccin!

Surse de vitamina D

Cele mai bogate surse naturale sunt: gălbenuşul de ou, cerealele integrale, nucile, merele, lactatele, ciupercile, tofu.
În plus, este esențial să petreceți timp la soare. Vitamina D este sintetizată în trupul dumneavoastră atunci când vă expuneţi razelor soarelui.

De ce nu suntem sfătuiţi să luăm vitamina D?

Studiile privind capacitatea vitaminei D de a opri gripa sunt nenumărate. Şi totuşi, industria vaccinurilor (şi doctorii ce doresc vaccinarea) nu doresc să aflaţi despre vitamina D. De ce? Dacă oamenii ar cunoaşte adevărul despre vitamina D, industria mondială de vaccinuri s-ar prăbuşi. Cine ar mai avea nevoie de vaccin dacă aţi avea un sistem imun activat ce ar face treaba automat? În plus, sistemul dumneavoastră imunitar este natural, în timp ce vaccinurile sunt injecţii complet artificiale ce conţin substanţe chimice toxice ce sunt legate tot mai mult nu doar de autism, ci şi de alte leziuni ale creierului, multe alte afecțiuni şi chiar moarte.

De ce să riscaţi să vă vaccinaţi, dacă vitamina D oferă o protecţie sigură?

Conform multor experţi nutriţionişti, aveţi nevoie de cel puţin 4000 u.i. pe zi pentru a preveni deficitul de vitamină D. Sunt oameni care consumă 8000 u.i.pe zi. Sau puteţi să petreceți cel puţin 30 de minute la soare în fiecare zi.

Oficialii din domeniul „sănătăţii“ (dacă îi putem numi aşa) fac o greşeală crucială cu gripa sezonieră. În loc să comande mai multe vaccinuri, ei ar fi necesar să recomande suplimente naturale pe bază de vitamina D pentru populaţie. Pentru o sumă mult mai mică decât costul vaccinurilor, s-ar putea furniza suplimentare cu vitamina D fiecărui bărbat, femeie şi copil. Nu numai că s-ar opri aşa-zisa pandemie de gripă, dar am sesiza scăderea ratei de cancer! Date epidemiologice arată scăderea riscului de cancer la persoanele cu niveluri crescute de vitamină D în sânge. Chiar pe site-ul NIH (National Institute of health – Institutul naţional de Sănătate, SUA) este o pagină dedicată acestui aspect.

Probabil tocmai de aceea autorităţilor din domeniul medical nu le pasă de vitamina D – impactul financiar asupra industriei cancerului ar fi prea mare. Producătorii de vaccinuri ar pierde miliarde şi industria cancerului ar putea pierde zeci de miliarde.

Rata diabetului va scădea, depresia va dispărea pentru mulţi oameni, funcţionarea rinichilor se va îmbunătăţi şi o listă lungă de alte boli ar fi prevenită sau chiar reversată prin administrarea de vitamină D.

Vitamina D este răspunsul la problemele noastre de sănătate naţională

Doar un nutrient, dacă ar fi distribuit gratuit tuturor, ar putea probabil să taie costurile sistemului naţional de sănătate la aproximativ o treime în cinci ani.
Şi totuşi, ei nu îndrăznesc să menţioneze acest aspect. „Nu este aprobat de FDA (Food and Drug Administration)ˮ, afirmă ei. Deci CDC (Center of Disease Control) nu o va menţiona. WHO (World Health Organization) nu o va recomanda. FDA se face că nu există şi doctorii nu au voie să o prescrie.

Vitamina D, marele leac împotriva gripei, este ieftină, este sigură şi este disponibilă. Totuşi este cu totul ignorată.

Se consideră că în prezent se derulează un proiect pentru a ţine poporul american departe de vitamina D şi în stare de ignoranţă în legatură cu efectele ei asupra sănătăţii. Este o schemă planificată conştient, ce doreşte să îi dezinformeze pe oameni, făcându-i să se vaccineze, să facă chimioterapie şi să ia medicamente în loc de a-i învăţa leacurile simple naturale ce există chiar acum.

În timpul pandemiilor, populaţia care va suferi cea mai mare rată de decese va fi aceea cu cele mai mari deficienţe de vitamină D. Vaccinul nu oferă o protecţie comparabilă cu cea dată de vitamina D.

Legile biochimiei nu pot fi oprite de birocraţii FDA

Oricărui doctor sau oricăror autorităţi din domeniul medical care râd de faptul că vitamina D este de departe mai utilă decât vaccinarea, adresaţi-i următoarea întrebare: dacă vitamina D nu are nicio influenţă asupra sănătăţii umane, atunci de ce genele sistemului imunitar sunt activate specific de către vitamina D, aspect conservat de genomul speciilor de mai mult de șaizeci de milioane de ani? Iar dacă vitamina D nu are nicio influenţă asupra sistemului imun, de ce seturile de celule importante în înfăptuirea răspunsului imun au receptori pentru vitamina D şi enzima de activare a vitaminei D, pe/în membrana lor celulară? De ce este programat sistemul imun uman să folosească vitamina D pentru a se activa? De ce pielea umană generează vitamina D ca urmare a expunerii la razele soarelui?

Mintea doctorilor amorţită de sistem va răspunde că este doar o coincidenţă! Că nu este niciun motiv specific pentru care există conservată în gene interacţiunea dintre vitamina D şi sistemul imun! Dar este chiar mai bizar: conform FDA, vitamina D nu are niciun efect biologic benefic în trupul uman! Este adevărat: FDA spune că orice substanţă ce are un efect benefic (terapeutic) în trupul uman este necesar să fie un MEDICAMENT, nu un nutrient. Şi vitamina D nu a fost niciodată aprobată ca medicament. De aceea este considerată inertă din punctul lor de vedere.

Cu alte cuvinte, vitamina D nu are niciun efect benefic asupra trupului uman pentru că FDA spune aceasta. Este ca şi cum ai spune că gravitaţia nu se aplică în lumea noastră deoarece încă nu am „aprobatˮ legile fizicii. Dar bineînţeles că legile fizicii sunt valabile şi funcţionează, indiferent dacă sunt aprobate sau nu de FDA sau orice alt for al autorităţilor, şi la fel şi cele ale biochimiei.

Aveţi nevoie de vitamina D, nu de vaccin

Trupul dumneavoastră nu are nevoie de un vaccin pentru a combate orice gripă sezonieră. Ceea ce are nevoie organismul este vitamina D, un somn odihnitor, hidratare adecvată cu apă curată şi o nutriţie sănătoasă. Toate acestea fac ca vaccinul să devină inutil.

Sursele naturale de vitamina D sunt sigure, la preţuri accesibile şi sunt la îndemână. Nu este necesar să aşteptaţi la coadă pentru a obţine vitamina D şi nu aveţi nevoie de prescripţia doctorului. Nu este implicat niciun ac şi nu este niciun risc să suferiţi de vreo criză sau de leziuni permanente ale creierului, ca după vaccin.

Cu niveluri suficiente de vitamina D în sânge, sistemul dumneavoastră imunitar vă va proteja de gripă sau chiar de nonsensurile infecţiilor pandemice ce sunt împrăştiate de CDC, FDA şi WHO. Sistemul dumneavoastră imunitar deţine întreaga „tehnologie” de care are nevoie pentru a vă păstra sănătatea… atâta timp cât are armele biochimice (ca vitamina D) pentru a-şi activa răspunsul de adaptare.

Fără un sistem imunitar funcţional am fi fost ucişi de microorganisme de mii de ori până acum. Sistemul imunitar ne salvează viaţa în fiecare zi, în linişte, în spatele scenei. Este motivul pentru care încă mai respirăm în timp ce citim acest articol. Vaccinarea este o insultă adusă propriului trup, deoarece prin aceasta admitem că nu avem încredere în sistemul imunitar ce deja ne-a salvat viaţa de nenumărate ori.

Este infinit mai bine să avem încredere în propriul sistem imunitar şi să-i asigurăm uneltele nutriţionale de care are nevoie pentru a ne salva viaţa, decât să recurgem la injecții cu substanțe chimice.


Citiţi şi:

Cercetătorii canadieni găsesc noi dovezi care confirmă eficienţa anticancer a vitaminei D

5 medici au fost dați dispăruți sau uciși după ce au făcut publice descoperirile lor despre vaccinuri!

 

yogaesoteric
18 iunie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More