Vom avea muzeul holocaustului, dar nu vom avea muzeu pentru victimele comunismului

Decizia nu are de ce să ne surprindă, întrucât cei care au adus comunismul în România au rămas, prin urmași și interpuși, la conducerea României, neavând niciun interes să promoveze memoria victimelor lor.

Din fericire, mai avem voci prin Parlament care să reprezinte interesele românilor.

Propunerea legislativă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Muzeului Naţional al Victimelor Comunismului, instituţie publică de cultură, cu personalitate juridică, subordonată şi finanţată din bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a fost respinsă de deputați (278 de voturi pentru respingere şi 26 de voturi împotriva respingerii proiectului de lege), pe 18 mai 2021. În calitate de primă Cameră sesizată, Senatul a respins iniţiativa legislativă în şedinţa din 23 octombrie 2017.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a cerut de la microfon adoptarea proiectului, fiind astfel respectată, consideră el, memoria deţinuţilor politici, respectiv istoria recentă a ţării.

Deputatul AUR Ilie-Alin Coleşa a declarat că acest muzeu nu ar trebui denumit „al victimelor comunismului”, ci un „muzeu naţional asupra biruinţei comunismului”, opinând că astfel de muzee ar fi nevoie să fie făcute în toate locurile în care aceşti oameni au suferit şi au biruit.

Însă noi ce facem? La Piteşti clădirile s-au înstrăinat, osemintele s-au aruncat la gunoi. La Târgu Ocna cimitirul s-a extins peste vechile gropi, osemintele au fost aruncate la gunoi. La Aiud cimitirul s-a extins peste vechile morminte neidentificate, construindu-se peste ele coteţe pentru porci. Asta facem noi cu martirii, mărturisitorii, eroii şi sfinţii noştri”, a susţinut deputatul AUR.

Deputatul PNL Andrei Gheorghe a solicitat guvernului să faciliteze transferul Penitenciarului Jilava către CJ Ilfov, în condiţiile în care există o iniţiativă a autorităţii locale de a înfiinţa un memorial anticomunist.

Jilava reprezintă un loc sacru pentru (…) jertfa românească în faţa regimului totalitar comunist impus brutal de către sovietici (…) Tot acel complex care a reprezentat penitenciarul din perioada regimului criminal comunist stă să se prăbuşească de mai mult timp. Există o iniţiativă a Consiliului Judeţean Ilfov – şi aici solicit Guvernului României să urgenteze procedura de transfer a Penitenciarului Jilava, evident a ceea ce va reprezenta memorialul de la Jilava (…) către CJ Ilfov, care are în proiect un memorial fix pe această tematică – ceea ce a însemnat jertfa anticomunistă a românilor. Din păcate în hârţoagele de la Ministerul Justiţiei şi de pe la alte ministere, de la Secretariatul General, lucrurile s-au împotmolit de mai mulţi ani, şi cred că această procedură trebuie definitivată într-un timp cât mai rapid. Consiliul Judeţean este pregătit să preia, să facă acolo memorial anticomunist”, a afirmat deputatul PNL.

Reamintim că deputatul PNL Alexandru Muraru a anunțat că s-a găsit finanțarea necesară pentru deschiderea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului. Suma este obținută din PNRR și se ridică la 38,7 de milioane de euro.

Citiți și:
Fenomenul Pitești, pandemoniul închisorilor comuniste. Tortură și teroare la Pitești!
Istoria se repetă: Urmașii evreilor bolșevici conduc din nou România

 

yogaesoteric
19 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More