Warren Buffett: Va fi o pandemie mai rea decât covid

Predicția lui Buffet seamănă cu avertismentul lui Bill Gates de la începutul anului 2021, care a afirmat că o viitoare pandemie va fi „de zece ori mai gravă”.

Miliardarul și filantropul Warren Buffett a sugerat o viitoare criză mai gravă decât covid-19, pentru care consideră că societatea nu este pregătită.

Warren Buffett

Potrivit San Antonio Express News, în cadrul emisiunii „Buffett & Munger: A Wealth of Wisdom” de pe CNBC, Buffet a avertizat: „Știm că există o amenințare nucleară, chimică, biologică și acum cibernetică. Fiecare dintre acestea are posibilități cumplite”.

Nu pare să fie ceva cu care societatea este pe deplin pregătită să se confrunte”, a spus el.

Am învățat că oamenii nu știu atât de multe pe cât cred ei că știu”, a continuat el. „Dar cel mai important aspect pe care l-am învățat este că pandemia ar putea fi văzută venind și că nu este cel mai rău scenariu imaginabil.”

Societatea are dificultăți în a se pregăti pentru scenarii îndepărtate, care sunt posibile și se vor petrece mai devreme sau mai târziu”, a spus Buffett.

Recent, miliardarul Warrent Buffet s-a retras din funcția de administrator al Fundației Bill și Melinda Gates după ce le-a donat 1400 milioane de euro. Potrivit listei Forbes 2021, el este a șasea cea mai bogată persoană din lume. Bill Gates ocupă locul al patrulea pe listă.

În mod similar, în ianuarie 2021, Bill Gates a prezis o viitoare pandemie „de 10 ori mai severă” decât covid-19. Anterior, el a avertizat că pandemiile ar putea să apară la fiecare 20 de ani.

Comentariile lui Buffett sunt cele mai recente dintr-o serie de avertismente din partea liderilor politici și mondiali cu privire la crizele iminente. În octombrie 2019, candidat la președinția pe atunci, Joe Biden a avertizat: „Nu suntem pregătiți pentru o pandemie”.

Tot în octombrie 2019, Fundația Bill și Melinda Gates a sponsorizat „Evenimentul 201”, în cadrul căruia 15 lideri din mediul de afaceri, guvernamentali și de sănătate publică din întreaga lume au participat la un exercițiu de simulare bazat pe răspunsul la o pandemie internațională de „coronavirus”.

În martie 2021, liderii mondiali au cerut un tratat global privind pandemiile, care ar fi de natură să pregătească statele în vedea unor viitoare pandemii. În plus, cei 24 de lideri au prezis că „vor exista alte pandemii și alte urgențe importante de sănătate”.

În prezent, avertismentele despre atacurile cibernetice devin din ce în ce mai frecvente. În iulie 2020, fondatorul Forumului Economic Mondial (WEF), Klaus Schwab, a avertizat:

Știm cu toții, dar nu acordăm încă suficientă atenție scenariului terifiant al unui atac cibernetic de amploare, care ar paraliza complet aprovizionarea cu energie, transporturile, serviciile spitalicești, societatea noastră în ansamblu.”

Schwab a spus că „o criză covid-19 ar fi considerată «o mică tulburare» în comparație cu un atac cibernetic major”.

El a sugerat ca această criză covid-19 să fie folosită „ca o oportunitate foarte bună pentru a reflecta asupra lecțiilor pe care securitatea cibernetică le poate asimila și de a ne îmbunătăți pregătirea pentru o potențială pandemie cibernetică”.

În cadrul evenimentului „Cyber Polygon” organizat de WEF, „înalți funcționari din organizații internaționale și corporații de conducere” au participat la o simulare de „atac țintit al lanțului de aprovizionare”.

În timpul evenimentului, Schwab a declarat că „lipsa securității cibernetice a devenit un pericol clar și imediat pentru societatea noastră în întreaga lume”.

Cetățenii resimt în mod direct repercusiunile atacurilor cibernetice. Cetățenii sunt afectați de lipsa de energie electrică, de întârzieri în tratamentul medical și de alte efecte cauzate de această nouă generație de atacuri cibernetice îndrăznețe”, a continuat el.

Făcând din nou legătura între covid-19 și posibilele viitoare atacuri cibernetice, Schwab și-a încheiat astfel discursul introductiv la eveniment:

În cele din urmă, una dintre lecțiile pandemiei covid-19 este și noțiunea de rezistență, capacitatea de adaptare.

Este necesar nu numai să ne protejăm împotriva virusului, ci și să dezvoltăm capacitatea de a rezista unui atac al virusului. Cu alte cuvinte, măștile nu sunt suficiente. Avem nevoie de vaccinuri pentru a ne imuniza.

Același aspect este valabil și pentru atacurile cibernetice. Și aici este necesar să trecem de la simpla protecție la imunizare. De asemenea, vom construi infrastructuri IT care să aibă anticorpi digitali încorporați în mod inerent pentru a se proteja.”

Citiţi şi:
Primii 50 cei mai bogați americani au o avere egală cu cea pe care o are cumulat jumătate din populația țării
După Covid-19, ar fi nevoie să ne temem de un virus și mai periculos? Explicațiile specialiștilor
Ce urmează după covid?

 

yogaesoteric
12 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More