Wi-fi: moartea cea invizibilă care distruge noile generaţii

 

Ceea ce pare să fie principala ameninţare pentru sănătatea noastră este, bineînţeles, un subiect pe care mass-media îl ignoră sistematic cu bună știință. O afacere mai mult decât de miliarde, legată de sectoarele în plină creştere cum ar fi telefonia sau tehnologia wireless în general, cenzurează informaţia, împiedicând să se ştie la nivel de mase un înspăimântător adevăr: expunerea la radiaţii de joasă frecvenţă (wi-fi) este profund nocivă pentru organism. Numeroase studii au demonstrat că această expunere generează vătămări cerebrale ireversibile, cancer, malformaţii, avorturi spontane, alteraţii de creştere a oaselor. Iar populaţia cu cel mai ridicat risc e reprezentată în mod deosebit de copii şi de femei.
 

Nu surprinde, deci că acest fapt era deja cunoscut şi documentat în lumea medicală şi ştiinţifică înainte ca tehnologia wi-fi să dea buzna în casele noastre, ajungând zi de zi la îndemâna copiilor. Efectele biologice nu doar periculoase, ci chiar letale ale acestei tehnologii au fost ţinute secrete față de public, pentru a nu fi sistate profiturile gigantice ale companiilor şi pentru a hrăni buzunarele unor personaje ca Bill Gates.

Iată ce susţine profesorul John Goldsmith, consilier al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în materie de Epidemiologie şi Ştiinţe ale Comunicării:

„Expunerea la radiaţii wi-fi a devenit prima cauză de avorturi spontane: 47,7% dintre cazurile de expunere la aceste radiaţii sunt avorturile spontane ce au loc înainte de prima săptămână de sarcină. Iar nivelul de radiaţii care afectează femeile luate în studiu pleacă de la 5 microwați pe centimetru pătrat.”

Un asemenea nivel ar putea părea nesemnificativ pentru cineva care nu cunoaște domeniul, dar devine relevant dacă spunem că este situat sub ceea ce marea majoritate a elevelor primesc, încă de la vârsta de 5-6 ani, ca şi doză de radiaţii într-o clasă dotată cu transmiţător wi-fi.

Wi-fi-ul este chiar mai periculos pentru copii, deoarece nivelul de absorbţie în cazul lor poate fi de zece ori mai mare decât în cazul adulţilor, ţesutul lor cerebral şi măduva oaselor având proprietăţi de conductibilitate electrică diferite de cele ale adulţilor, datorită conţinutului ridicat de apă.

Expunerea permanentă la microunde poate induce stres cronic oxidativ şi nitrosativ şi poate dăuna mitocondriilor celulare (mitocondriopatia). Acest stres poate cauza daune ireversibile ADN-ului mitocondrial, care este de 10 ori mai sensibil comparativ cu ADN-ul nuclear. ADN-ul mitocondrial nu poate fi reparat din cauza conţinutului scăzut de proteine histonice, deci eventuale daune (genetice sau de alt tip) se pot transmite la toate generaţiile succesive pe linie maternală.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a evidenţiat aceste riscuri într-un document de 350 de pagini cunoscut sub denumirea International Symposium Research Agreement No. 05-609-04 („Efecte biologice şi daune asupra sănătăţii provocate de radiaţiile de joasă frecvență – Efecte biologice, impactul asupra sănătății şi mortalitatea în exces dată de expunerea artificială la microunde”).

Secţiunea 28 tratează în mod specific problemele legate de funcţia reproductivă. Acest document a fost clasat drept Top Secret şi conţinutul său ascuns de către OMS şi de Comisia Internațională pentru Protecția împotriva Radiațiilor non-Ionizante (ICNIRP – International Commission on non-Ionizing Radiation Protection).

Într-un interesant articol al lui Barrie Trower publicat de ediţia italiană a revistei Nexus, sunt prezentate clar riscurile principale pentru copiii expuşi la utilizarea celularelor sau a tehnologiei wi-fi:

„Radiaţiile de joasă frecvenţă influenţează procesele biologice care afectează creşterea fătului.

În plus, aceleaşi procese biologice sunt implicate în:
– Bariera hematoencefalică: se formează în 18 luni şi protejează creierul de toxine. Se ştie că se alterează sub influența radiațiilor wi-fi.
– Teaca de mielină: e nevoie de 22 de ani pentru a se forma toate cele 122 de straturi din care e compusă. E responsabilă de toate procesele cerebrale, din mușchi și organice.
– Creierul: e nevoie de 20 de ani pentru ca acesta să se dezvolte şi este dincolo de orice îndoială că celularele nu îl ajută în asta.
– Sistemul imunitar: e nevoie de 18 ani ca acesta să se dezvolte. Măduva oaselor şi densitatea oaselor sunt influenţate intens de microunde, la fel ca şi globulele albe ale sistemului imunitar.
– Oasele: e nevoie de 28 de ani pentru dezvoltarea lor completă. Aşa cum am menţionat, conţinutul ridicat de apă în cazul copiilor face ca oasele să fie moi, iar măduva să fie mult mai receptivă la influențele nocive ale microundelor. Măduva oaselor produce celulele sângelui.”

În mod clar, cei care decid pentru noi subevaluează o pandemie de boli infantile până acum necunoscute tuturor celor 40.000 de generaţii de civilizaţie, care poate implica mai mult de jumătate dintre mamele și copiii iradiaţi în lume.
 
În legătură cu acest subiect şi cu previziunile multor oameni de ştiinţă după părerea cărora, dacă se va continua în acest ritm cu difuzarea necontrolată a sistemelor wi-fi, până în anul 2020 cancerul şi mutaţiile genetice vor fi răspândite în toată lumea la nivel pandemic. Multe ţări adoptă deja soluţii, lansând legi care limitează pentru copii folosirea celularelor şi elimină din clase dispozitivele wireless.

Comitetul Naţional Rus pentru Protecţia împotriva Radiaţiilor Non-Ionizante, într-un document propriu de cercetare intitulat „Efectele asupra sănătăţii copiilor şi adolescenţilor”, a evidenţiat la copiii expuşi acestui tip de radiaţii următoarele:
1) creşterea cu 85% a bolilor sistemului nervos central;
2) creşterea cu 36% a epilepsiei;
3) creşterea cu 11% a retardului mintal;
4) creşterea cu 82% a bolilor imunitare şi a riscurilor pentru făt.

În 2002, 36.000 de medici şi oameni de ştiinţă din toată lumea au semnat „Apelul Freiburg“. După zece ani, apelul a fost relansat şi pune în gardă lumea întreagă în special împotriva utilizării wi-fi-ului şi a expunerii la radiaţii a copiilor, adolescenţilor şi femeilor însărcinate. Apelul Freiburg, care este mandatat de autorități medicale internaţionale, din păcate în România a fost întâmpinat de un public foarte restrâns.

Expunerea este și mai mare la bloc unde sunt multe routere și, ce-i mai rău, aproape nimeni nu le decuplează dacă nu are nevoie de internet. Nici noaptea!

Ce rămâne de făcut? Cum să ne protejăm pe noi înşine şi mai ales pe copiii noştri de această ameninţare letală invizibilă?

Iată câteva sfaturi practice utile pentru a vă proteja:

1. Nu lăsaţi copiii să folosească telefoanele celulare decât în caz de urgenţă. Tolerate sunt sms-urile, dar e mai bine să le reduceţi și pe acestea. În Franţa, nu degeaba a fost interzisă publicitatea telefoanelor celulare destinată minorilor sub 14 ani.

2. Folosiţi mereu hands-free cu cablu (nu cele wireless). Chiar şi folosirea difuzorului este utilă.

3. În caz de acoperire redusă sau aproape lipsă, nu efectuaţi convorbiri. În aceste cazuri e necesară mai multă putere radiantă, cu efecte nefaste majore.

4. Folosiţi celularul cât mai puţin în deplasări cu trenul sau în maşină. Riscul să se reducă acoperirea creşte în aceste cazuri, amplificându-se emisiunea de radiaţii.

5. Nu ţineţi celularul lipit de ureche sau în apropierea capului în timp ce sunaţi pe cineva – radiaţiile sunt mai puternice când se încearcă stabilirea conexiunii. Duceţi telefonul la ureche după ce vi s-a răspuns la apel.

6. Nu ţineţi telefonul în buzunarul pantalonilor, în buzunarul cămăşii sau al gecii pe care o purtaţi.

7. Schimbaţi des urechea în timpul convorbirii şi, mai ales, reduceţi durata convorbirilor.

8. Folosiţi cât mai des, când e posibil, linia de telefonie fixă, nu wireless, sau instrumente de instant messaging ca Skype sau altele similare.

9. Nu dormiţi cu telefonul lângă cap, de exemplu, pentru a-l folosi pe post de alarmă.

10. Alegeţi mereu modele care au o valoare SAR redusă (grad de absorbţie specific al radiaţiilor).

11. Dacă trebuie neapărat să folosiţi un celular pentru a comunica cu lumea înconjurătoare, evitaţi smartphone-ul. Este cel mai periculos!

12. Porniți routerele doar când aveţi strictă nevoie de internet wi-fi și decuplați-le imediat ce ați încheiat!

Citiţi şi:

Wi-fi: ucigaşul cel nebănuit și silenţios

Descoperire şocantă. Ce boli grave poţi face dacă foloseşti des WiFi-ul

Radiaţiile nocive ce sunt emise de ruterele wi-fi împiedică germinarea seminţelor!


 

yogaesoteric
20 aprilie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More