10-9=100?

 

În timp ce Franța decreta unanim interdicția de a sufla lumânările de pe tortul de aniversare, miliardarii americani, în majoritate covârșitoare de etnie evreiască, și-au dublat averile de la începutul pandemiei imaginare.

Am ajuns la un grad de decuplare totală cu realitatea pre-Covid, realitate care deja era foarte dificilă de descris. Ne aflăm într-un moment în care satira și ironia au devenit desuete.

În februarie, acest articol ar fi putut apărea în Adevărul sau în Justițiarul. Dar de atunci, este un concept, o paradigmă care a devenit, de asemenea, desuetă. Această nouă paradigmă cognitivă creată de mass-media face din ce în ce mai dificil pentru oricare dintre noi să trecem teferi prin spațiul-timp pe care îl numim prezent.

Când stau de vorbă cu ce-mi servește de interlocutori vorbitori de limbă română, totul este făcut astfel încât să nu mai fiu sigur pe nimic, nici eu, nici ei în general. Aparent trăim o confuzie, dar pe de altă parte, arhitecții acestei pandemii au picioarele clar ancorate în realitatea paralelă pe care au creat-o.

Averea celor mai mari 12 miliardari din Statele Unite a crescut cu mai mult de un trilion de dolari, potrivit cercetărilor Institutului pentru Studii Politice (IPS). Iată și arhitectura matematică pentru cei care au timp să numere zerourile:
1.000.000.000.000.000

„Acesta este un pas tulburător în istoria concentrării bogăției și a puterii în Statele Unite”, a declarat Chuck Collins, directorul programului inegalității de la Institutul pentru Studii Politice (IPS), adăugând: „Este mult prea multă putere economică și politică în mâinile a douăsprezece persoane. Din punctul de vedere al unei societăți democratice autonome, aceasta reprezintă o duzină de oligarhi…”.

Nu vreau să dezvolt pe marginea panseului lui Chuck, dar mă întreb dacă anul trecut problema nu era similară?

Pe măsură ce piețele au scăzut la nivel mondial de la începutul pandemiei, unele averi personale au sărit dramatic de mult față de realitatea pieței. Acești 12 miliardari și-au văzut averile crescând până la 1.015.188.210 USD începând de joi, 13 august:
Jeff Bezos – 189 490 763
Bill Gates – 114 101 127
Mark Zuckerberg – 95 537 853
Warren Buffett – 80 573 878
Elon Musk – 73 113 798
Steve Ballmer – 71 506 461
Larry Page – 67.404.945
Sergey Brin – 65 609 204
Alice Walton – 62 551 444
Jim Walton – 62 348 885
Rob Walton – 62.030.872

IPS și-a publicat cercetările pe Inequality.org, cu documente sursă detaliate.

Începând cu 18 martie, la începutul pandemiei, această duzină de oligarhi au văzut că averea lor combinată crește cu 283 miliarde de dolari, o creștere de aproape 40%. Elon Musk a fost cel mai mare profitor al pandemiei, văzând că averea sa a sărit de la 24,6 miliarde dolari la 18 martie, la 73 miliarde dolari la 13 august, o creștere de 48,5 miliarde USD sau 197%.
Co-fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a fost revalorizat la 189,5 miliarde de dolari la 13 august, o creștere de 76 de miliarde de dolari, sau 68% de la 18 martie.
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, valora 95,5 miliarde de dolari la 13 august, în creștere cu 40,8 miliarde de dolari, sau cu 75% de la 18 martie.

Chiar în momentul în care, prin ordinul acelorași miliardari, economia Occidentală s-a cufundat într-o depresie nemaivăzută din 1929, averile acestor oligarhi au explodat literalmente.

Spuneți-mi cum, în mijlocul unei prăbușiri economice, cei mai puternici oligarhi pot avea profituri istorice până la punctul de a-și vedea capitalul crescând cu 75% în două sau trei luni, cum este cazul lui Zuckerberg?

Răspunsul este evident: ne confruntăm cu o lovitură psihologică disimulată după o lovitură sanitară globală ale cărei obiective reale sunt ascunse populațiilor datorită terorismului viral al tripticului mass-media, rețele sociale și lucrători interni, politicienii. Aceste câteva zeci de oligarhi au planificat distrugerea economiei mondiale pentru a forța instituirea unui model monopolitic sanitar, economic și ecologic, pe care îl vor stăpâni în toate sectoarele strategice viitoare pentru o bucată de pâine, dat fiind sărăcirea organizată a ceea ce numesc optimiștii, națiuni.

Acești oligarhi știu dinainte când vor avea loc mișcările de capital pe piețe, deoarece comandă direct guvernele care duc economiile naționale la stagnare completă în timpul „retenției” planificate de acești miliardari cu ajutorul politicienilor cumpărați, asupra cărora popoarele nu mai au nicio armă democratică de contracarare, nu există opoziție, doar fum în ochi, votul nu are nicio relevanță în această lucrare. Acești tirani știu dinainte care sunt sectoarele care vor genera o valoare adăugată maximă în tirania sanitară globală pe care o stabilesc. E logică elementară.

„Bogăția totală a acestor oligarhi este mai mare decât PIB-ul Belgiei și Austriei”, a declarat Omar Ocampo, cercetător pentru programul IPS privind inegalitatea și binele comun. „Între timp, zeci de milioane de americani sunt fie șomeri sau trăiesc cu mâna în gură, iar 170.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în Statele Unite”, a spus el.

 

Din nou, nu dezvolt ce spune Omar, dar nu există date reale care să dovedească că oamenii au murit strict din cauza Covid-19, fără să prezinte alte complicații care, combinate cu Covid-19, au dus la decese. Fără să mai vorbim de nefolosirea la timp a protocolului Raoult sau, pur și simplu, de imposibilitatea oamenilor de a fi luați în primire de un spital.

În prima fază a pandemiei, între luna ianuarie și 18 martie, bogăția colectivă a acestor oligarhi a scăzut cu 96 de miliarde de dolari. Dar averea lor a revenit rapid și a depășit nivelul de avere Forbes 400 din septembrie 2019. Singura excepție este Warren Buffett, care este încă cu 2 miliarde de dolari sub averea sa din septembrie 2019, dar în prezent valorează 80 de miliarde de dolari. În cauză, cel mai probabil, lipsa de încredere a oamenilor în presă și media, fapt care a scăzut masiv vânzarea de hârtie scrisă și cererea contractelor de publicitate.

Înțelegeți de ce Lukașenko se confruntă cu o revoluție condusă de Uniunea Europeană și Washington cu ajutorul ONG-urilor și FMI: el este singurul șef de stat din lume care a refuzat să-și lichideze țara. Imediat ce a demonstrat această nesupunere radicală în fața hienelor internaționale s-a luat decizia de a-l da jos cu orice preț. Lukașenko a stabilit un precedent periculos și acest precedent de nesupunere se vrea să fie șters rapid, indiferent de preț. Tot ceea ce auziți la ProTV și RRA despre „democrație” și „alegeri libere” din Belarus sunt doar pretexte pentru a rezolva această manevră de pauperizare globală.

De asemenea, acesta este și motivul pentru care s-a ridicat un puternic baraj mediatic pentru a discredita adversarii – eu am fost cenzurat de ANCOM încă din luna aprilie… – a impune purtarea măștii, justificând astfel presupusul consimțământ popular pentru viitorul mega-vaccin planetar. Însă, dacă opoziția crește în continuare, o vedem în Franța, Germania și, mai ales, în Elveția, aceasta riscă să învingă strategia oligarhiei internaționale care se bazează exclusiv pe teroare virală în masă, adică pe prostia oamenilor care se informează direct de pe Facebook și de la TV.

Nu este surprinzător, vedem foarte clar cum adevărații conspiratori se folosesc de toate mijloacele lor pentru a cenzura masiv și a-i acuza pe cei care li se opun frontal denunțând cacealmaua, acuzându-i de populism și antisemitism. Nu crezi în pandemie și soluția vaccinală, ești populist și antisemit! Doar că populismul este cea mai înaltă virtute politică, iar antisemitismul este simptomul negării acestei realități. Nu înțeleg unde este problema?

În timp ce acești paraziți vor să împiedice copiii să sufle în luminările de pe tortul de ziua lor de naștere, ei adună averi continentale ca să distrugă viitorul întregii omeniri. Acest fapt se petrece acum. Aceasta este ceea ce Iohannis administrează în România în numele elitei financiare transnaționale (în marea ei majoritate evreiască).

Dacă nu oprim aceste hiene internaționale la timp, cu mass-media și democrațiile aflate sub cizmele lor, nu vom mai avea viitor. Nici copiii noștri. În cel mai bun caz vom supraviețui în ruinele a ceea ce au fost odată națiuni prospere și avansate, adică în sărăcia endemică, sub supraveghere perpetuă, privind spre fluxul constant de subumani importați din toate colțurile pământului, cu condiția să fie negri, maro și bineînțeles musulmani. Că doar nu o să ne înlocuiască cu ruși sau belaruși…


Autor: Mihnea Codrescu

Citiţi şi:

Criza pandemiei: marele transfer al bogăției

Farsa și agenda diabolică a unui «blocaj universal»

Un economist trage un semnal de alarmă: «Cam 40% dintre români, peste câteva luni, se vor trezi sub pragul de sărăcie»


 

yogaesoteric
28 septembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More