10 aspecte extraordinare despre pisici pe care nu le ştiai

 

Pisicile au fost întotdeauna creaturi misterioase, fiind considerate sacre în mai multe culturi. Faptul că pisicile au fost venerate în Egipt este universal cunoscut, dar ele au fost declarate sacre şi în Japonia în jurul anului 1000, conform Cats International.

Oamenii de știință au pus sub lupă aceste simpatice vietăți, căutând să le afle secretele. Iată câteva aspecte uimitoare despre pisici, pe care nu le știai:

Pisicile pot vedea noaptea de 5 ori mai bine decât oamenii – în special dacă ţinta este în mişcare – chiar dacă nu pot distinge atât de multe culori ca ochiul uman.

O pisică domestică sănătoasă poate atinge viteze de 31 km/h, dar nu poate menţine un astfel de ritm mai mult de 1 minut.

Pisicile pot sări de 5 ori lungimea propriului corp. În termeni umani, ar fi echivalentul unei sărituri de lungimea unui bazin.

O pisică adultă sănătoasă îşi petrece aproximativ 15% din timp într-un somn adânc, 50% într-un somn uşor şi 35% trează. Acest program este posibil prin abilitatea pisicilor de a deveni alerte la capacitate maximă imediat după ce se trezesc.

Secţiunile din creierul unei pisici responsabile de înţelegerea, filtrarea şi gestionarea emoţiilor corespund cu cele din creierul uman.

O pisică are 244 de oase în corp (spre deosebire de oameni, care au 206). Au 60 de vertebre, iar 20 dintre aceste oase sunt localizate la nivelul cozii, pentru flexibilitate.

Pisicile sunt cel mai active dimineaţa şi seara (răsărit şi apus) pentru că atunci sunt cele mai bune momente pentru vânătoare.

Pisicile se nasc cu 26 de dinţi de lapte, înlocuiţi de 30 de dinţi permanenţi pe măsură ce cresc.

Majoritatea pisicilor adulte nu au enzima necesară pentru digerarea laptelui.

Citiți și:

Pisica, un inductor prin declanșarea unor procese de rezonanță ocultă benefice cu energii subtile benefice și un medicament viu

Rolul uimitor al pisicilor în Primul Război Mondial

 

yogaesoteric
14 martie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More