10 fenomene care se petrec cu trupul tău dacă nu mai faci o lungă perioadă de timp amor eventual chiar cu continență sexuală deplină

 

Din diferite motive, fiecare dintre noi a trecut la un moment dat printr-o perioadă mai lungă sau mai scurtă de abstinenţă sexuală. În cazul în care treci printr-o astfel de perioadă, ar trebui să ştii că se petrec anumite fenomene în trupul tău în acest timp, şi nu tocmai benefice.

Deşi există consecinţe fizice ale abstinenţei sexuale, majoritatea sunt negative doar în sensul că nu mai ai parte de beneficiile pe care ţi le oferă viaţa sexuală. Este neplăcut, însă nu vei încremeni, nu îţi va creşte himenul la loc, nu vei deveni incapabilă să te mai apropii de organele genitale ale altei persoane şi, evident, nu vei muri brusc din cauza frustrării sexuale. Totuşi, iată câteva lucruri care se pot petrece în organismul tău dacă nu mai faci amor o perioadă de timp.

1. Nu vei deveni mai „mică”

Abstinenţa sexuală nu te va face să fii mai „mică” ori mai „strâmtă”. Acesta este doar un mit. Senzaţia de „strâmt” a vaginului nu este influenţată de numărul de angrenări amoroase, iar dacă vei lua o pauză de la aceasta nu înseamnă că vei redeveni virgină. Himenul nu creşte la loc și nici nu se lipeşte, indiferent ce zvonuri circulau prin liceu. Totuşi, trebuie să ştii că ţesutul vaginului ar putea să îşi piardă obişnuinţa de a se relaxa ca răspuns la stimularea sexuală sau la penetrare, şi probabil va avea nevoie de ceva antrenament data viitoare când vei face amor. Nu îţi face griji, îşi va reveni la normal repede.

2. Bărbaţii sunt apoi mai predispuşi la eventuale disfuncţii erectile

Aceasta este o descoperire interesantă, însă nu una foarte simpatică dacă eşti un bărbat care a făcut o pauză în viaţa amoroasă. Se pare că abstinenţa creşte riscul apariţiei disfuncţiilor erectile. Studiile au avut tendinţa să se concentreze mai mult pe bărbaţii mai în vârstă, însă toate studiile au ajuns la concluzia că activitatea amoroasă regulată are efecte pozitive asupra calităţii erecţiilor.

3. Sistemul tău imunitar devine astfel mai vulnerabil

Se pare că activitatea amoroasă regulată contribuie şi la menţinerea la capacitate optimă a sistemului imunitar. Evident că, atunci când ai o pauză de la angrenările amoroase, nu vei avea parte de aceste beneficii şi vei fi mai predispus/ă la apariţia bolilor şi infecţiilor pe care sistemul imunitar le-ar putea contracara cu ușurință dacă ai face amor în mod regulat.

4. Libidoul va scădea apoi dramatic

Unii experți consideră că o perioadă de abstinenţă amoroasă va face să scadă în timp libidoul, deoarece organismul va reacţiona hormonal mai puţin la excitare.

5. Ar putea creşte destul de mult nivelul de stres

Acesta este un alt efect în care lipsa beneficiilor (viaţă amoroasă regulată şi stres diminuat) devine un efect negativ (abstinenţă amoroasă şi reacţii exagerate la stres). Anumite studii au descoperit că persoanele care nu au o viaţă amoroasă regulată au tensiunea arterială mai ridicată sau oscilantă ca răspuns la situaţii stresante faţă de persoanele care au făcut amor cu puţin timp înainte de producerea evenimentelor stresante. Prin urmare, dacă sunteţi obişnuiţi cu efectul de reducere a nivelului de stres al vieţii amoroase regulate, în perioada de abstinenţă vă va fi mai greu să treceţi prin momentele grele.

6. Sănătatea cardiovasculară va avea – eventual – de suferit

O viaţă amoroasă regulată şi satisfăcătoare influenţează pozitiv sănătatea cardiovasculară, de aceea intrarea într-o perioadă de abstinenţă amoroasă influenţează negativ echilibrul hormonal şi cardiac. Este adevărat că nu s-au făcut studii amănunţite asupra a ceea ce se petrece cu inima ta după o perioadă în care nu faci amor. Dar cu siguranță, pentru sănătatea ta cardiovasculară ar fi bine să îţi elimini frustrarea amoroasă făcând yoga, pentru a păstra sau a îmbunătăţi starea de sănătate avută înaintea abstinenţei.

7. Vei avea nevoie de mai mult timp pentru lubrifiere (în cazul femeilor)

Se pare că o viaţă amoroasă regulată face ca organele genitale să fie în formă tot timpul, iar acest lucru înseamnă că, după o perioadă de abstinenţă, organele genitale au nevoie de puţin mai mult timp pentru a fi gata de acţiune. Experţii în sănătate sexuală subliniază faptul că lubrifierea provocată de excitare funcţionează cel mai bine dacă ai o activitate amoroasă regulată, de aceea este posibil ca femeile să aibă nevoie de puţin ajutor (lubrifiant natural, de exemplu ulei de cocos) atunci când reiau activitatea amoroasă după o perioadă de abstinenţă.

8. Scade astfel la zero riscul apariţiei bolilor cu transmitere sexuală şi a infecţiilor urinare

În sfârşit, iată şi veşti bune. Sau efecte secundare pozitive. Probabil că nu este nicio surpriză că abstinența scade riscul apariţiei bolilor cu transmitere sexuală, însă te întrebi, probabil, de ce scade şi riscul apariţiei infecţiilor tractului urinar. Infecţiile tractului urinar sunt provocate deseori de transferul bacteriilor către tractul urinar, de cele mai multe ori din zona anusului. Prin urmare, abstinenţa amoroasă te poate feri de anumite astfel de infecţii. Trebuie să ştii, totuşi, că poţi contacta boli cu transmitere sexuală şi infecţii urinare şi în alte moduri, non-sexuale, prin urmare nu eşti chiar 100% în siguranţă.

9. Inteligenţa ta creatoare nu va fi la cote maxime

Există un mit care spune că abstinenţa amoroasă este însoţită de o creştere semnificativă a nivelului inteligenţei. Adevărul este că, de fapt, se întâmplă exact opusul. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că o activitate amoroasă regulată stimulează dezvoltarea neuronilor în regiunea hipocampusului. Astfel, se pare că abstinenţa nu face deloc bine nivelului de inteligenţă. În cazul în care vi se pare că, de când aţi intrat în perioada de abstinenţă sunteţi mai productivi şi păreţi să învăţaţi mai multe lucruri, nu vă amăgiţi. Probabil că sunteţi plictisiţi sau aveţi mai mult timp la dispoziţie.

10. Vei fi mult mai ușor deprimată, dar nu din motivul pe care îl bănuieşti

Un studiu publicat în jurnalul Arhiva comportamentului sexual susţine că femeile sunt cu atât mai deprimate cu cât perioada de abstinenţă este mai lungă. Se pare însă că nu lipsa amorului le deprimă. Studiul respectiv a demonstrat că şi femeile al căror iubit foloseşte prezervativul sunt deprimate. Cercetătorii spun că anumite substanțe care se eliberează în trupurile femeilor atunci când fac amor cu iubiții lor, mai ales cei care stăpânesc foarte bine continența sexuală – inclusiv melatonina, serotonina şi oxitocina – le oferă beneficii indubitabile stării psihice şi emoţionale.

Monica Bellucci: amorul bazat pe iubire intensă, amor ce este de calitate și care durează 2-3 ore de fiecare dată, este secretul frumuseţii fără vârstă

Una dintre cele mai frumoase femei din lume, Monica Bellucci, a declarat recent că datorează aspectul său fizic stilului de viaţă pe care îl duce.

Amorul şi o alimentație bogată în crudităţi sunt secretele sale pentru o „viaţă sănătoasă şi fericită”, susţine ea, din moment ce nu este de acord cu dietele stricte şi nici cu antrenamentele de gimnastică. „Nu sunt o persoană care să se trezească la 6 dimineaţa pentru a merge la sală”, explică ea.

Actriţa în vârstă de 51 de ani le transmite femeilor: „Mâncaţi bine, faceţi amor de calitate şi râdeţi mult! Restul vine de la sine”.


Citiţi şi:

Avantajele orgasmului prelungit

20 de motive pentru a face dragoste ore şi ore în şir numai cu continenţă

 

yogaesoteric
1 aprilie 2017


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More