10 motive să nu ne temem de coronavirus


Dr. Monica Holicov, medic la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, a publicat pe Facebook zece motive pentru care nu este cazul să ne temem de infecția cu noul coronaviurs.

Redăm mai jos, integral, postarea Monicăi Holicov:

10 motive să nu ne temem de Corona

Fiindcă suntem asaltaţi de atâtea informaţii şi isterie în toate mediile, există riscul de a pierde imaginea de ansamblu.

1. 95% dintre pacienţii infectaţi s-au vindecat. Deşi există o mulţime de accidente aviatice, toată lumea călătoreşte cu avionul.

2. În cele mai multe cazuri simptomele gripei date de coronavirus sunt uşoare şi de multe ori nu apar simptome (asimptomatici).

3. Mortalitatea este mică (aproximativ 3%).

4. Dacă ne îmbolnăvim totuşi, este nevoie să mai avem şi alte boli ca să reuşim să şi murim.

5. Deja cunoaştem acest virus din punct de vedere genetic. Când a apărut HIV-ul în 1980, a fost nevoie de 2 ani ca savanţii să-l identifice.

6. Putem deja detecta prezenţa lui în organismul uman atât prin antigen cât şi prin anticorpi.

7. Ştim deja că nu este un virus foarte rezistent, din moment ce apa şi săpunul sunt suficiente pentru dezinfecţia mâinilor, iar soluţiile pe bază de alcool, clor sau apă oxigenată îl distrug pe suprafeţe.

8. Suntem deja siguri că imunitatea noastră naturală îl poate distruge, fără a fi nevoie de medicamente care nu s-au inventat încă.

9. Cunoaştem că e imposibil să te contaminezi trecând pe lângă cineva infectat pe stradă, pentru infectare fiind necesară o expunere suficient de mare prin contact prelungit cu o persoană bolnavă, dovada fiind numărul mare de doctori şi personal medical care s-au îmbolnăvit.

10. S-a văzut deja cum carantina draconică şi statul în casă nu a scăzut şi numărul morţilor, acesta fiind chiar mai mare în ţările cu limitare severă a interacţiunii sociale.

Este necesar ca să fim cu toţii conştienţi că acest virus există şi că reprezintă o enormă problemă medicală, politică, socială şi economică, dar lumea întreagă nu a avut niciodată resurse medicale mai bune de a lupta cu un patogen. Rămâne să vedem dacă ne vom putea salva şi economic.

Citiți și:
Avertisment dur: Pandemia de coronavirus ascunde efectuarea unor EXPERIMENTE SOCIALE la scară globală!
Dr. Vasile Astărăstoae, despre coronavirus, OMS și modelul chinezesc

yogaesoteric
27 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More