10 remedii naturiste pentru durerile de spate

 

Numărul persoanelor care suferă de dureri de spate cronice sau acute este enorm – aproximativ 50% dintre adulți dezvoltă un anumit grad de dureri de spate cronice până la vârsta de 60 de ani.

Indiferent dacă vă încadrați în acest procent sau nu, este posibil să fi avut, la un moment dat, dureri de spate temporare, pentru care există câteva cauze posibile.

Este important de menționat că durerea de spate nu este o boală sau tulburare în sine, ci mai degrabă un simptom al unei afecțiuni principale.

10 remedii naturiste pentru durerile de spate

1. Băutură fenugreek

Ingrediente

– 1 linguriță pulbere fenugreek
– 1 cană lapte
– miere pentru aromă

Puteți prepara o băutură pentru a trata durerile de spate amestecând o linguriță de pulbere de fenugreek într-un pahar de lapte cald. Puteți adăuga, de asemenea, miere pentru aromă. Consumul băuturii o dată în fiecare noapte poate ajuta la ameliorarea intensității durerii. Nutriționiștii sugerează că fenugreek-ul este o sursă de proprietăți antiinflamatoare care are potențialul de a combate factorii asociați cu durerile de spate.

2. Turmeric și lapte

Ingrediente
– 1 linguriță pulbere de turmeric
– 1 cană lapte cald
– miere pentru aromă

Consumați o cană de lapte cald amestecat cu o linguriță turmeric; se spune că ușurează intensitatea durerilor de spate. Puteți adăuga miere, o bogată sursă de nutrienți care oferă energie în condiții de epuizare.

Mai mult decât atât, turmericul conţine curcumină, o componentă care funcționează pentru a reduce diferitele dureri din trup, inclusiv durerile de spate. De asemenea, puteți consuma băutură de turmeric și miere de două ori pe zi pentru a accelera procesul de recuperare.

3. Terapie cu căldură

Plasaţi un pachet cald pe zona afectată; poate face minuni. Studiile au concluzionat, de asemenea, că terapia termică în această afecțiune este considerată eficientă datorită proprietăților sale analgezice. Atunci când este continuată frecvent, calmează durerea mușchilor spatelui, reducând spasmele și durerile.

4. Ceai sub formă de macerat la rece de ghimbir

Ingrediente

– 1 bucată de ghimbir proaspăt de 3 până la 5 cm
– 1 cană apă
– miere pentru aromă

Consumul unui ceai sub formă de macerat de ghimbir, uşor încălzit, poate ajuta la ameliorarea stării în timpul durerilor de spate. Lăsaţi la macerat timp de 6 ore, într-o cană cu apă, o bucată de ghimbir proaspăt tăiată. Încălziţi apoi uşor la o temperatură de 40 de grade. Adăugați miere pentru aromă. Puteți consuma ceaiul de două ori pe zi, în funcție de intensitatea durerii. Nutriționiștii recomandă consumul de ceai de ghimbir, deoarece este o bogată sursă de energie. Acesta are efect de reducere a durerii și antiinflamator.

5. Ceai sub formă de macerat la rece de busuioc

Ingrediente

– 2-4 frunze uscate de busuioc
– 1 cană apă
– miere pentru aromă

Puteți opta pentru ceaiul sub formă de macerat de busuioc proaspăt preparat pentru a trata durerile spontane de spate. Veți avea nevoie de frunze uscate de busuioc, pe care le lăsaţi la macerat 6 ore într-o cană cu apă. Adăugarea mierii îi va spori aroma. Îl puteți consuma de 2 – 3 ori într-o zi până când durerea de spate încetează. Frunzele de busuioc sunt bogate în linalool, citronellol și eugenol care funcționează pentru a calma durerea de spate în mod eficient.

6. Dușuri calde

Dușurile calde pentru a trata durerile de spate sunt încă un remediu eficient naturist. Apa caldă are potențialul de a calma și vindeca mușchii dureroşi ai spatelui. De asemenea, puteți aplica ulei esențial de lavandă după baie pentru a accelera procesul de vindecare, deoarece uleiul are proprietăți de calmare a durerii.

7. Ceai sub formă de macerat la rece de mușețel

Ingrediente

– 1 linguriță de mușețel uscat
– 1 cană apă
– miere pentru aromă

Nutriționiștii recomandă consumul de macerat de mușețel pentru a trata durerile de spate dacă nu doriţi să luați medicamente în acest sens. Pur și simplu lăsaţi la macerat o linguriță de mușețel într-o cană cu apă, adăugați miere și este gata să combată factorii care provoacă dureri de spate incontrolabile. Mai mult, mușețelul a făcut parte din medicamentele pe bază de plante pentru a trata durerile de ani buni datorită calității sale antiinflamatorii.

8. Suc de ananas

Ingrediente

– bucăți de ananas proaspete
– apă după cum este necesar
– cuburi de gheaţă

Pe lângă diverse ceaiuri și băuturi, puteți consuma suc de ananas pentru a elimina durerile de spate. Amestecaţi bucăți proaspete de mere şi ananas cu niște apă și cuburi de gheață. Puteți bea acest suc delicios și răcoritor cât doriți. Ananasul conţine o enzimă cunoscută sub numele de bromelină, care prezintă proprietăți analgezice și antiinflamatorii. Atunci când este consumat în mod regulat, acest suc poate combate inflamațiile care contribuie la durerile de spate iritante.

9. Postura de somn

În cele mai multe cazuri, postura de somn determină dureri de spate severe. Dacă dormiți pe spate și întâmpinați dureri frecvent, este necesar să faceți câteva modificări în această direcţie. Plasați o pernă sub genunchi, ceea ce va oferi un anumit sprijin pentru spate și va ajuta la ameliorarea durerii.

Durerile de spate nu este indicat să fie neglijate; prin urmare, consultarea unui medic este necesară pentru identificarea cauzei reale a acestei probleme.

10. Masajul spatelui

Masarea unei zone dureroase a trupului ajută la calmarea durerii şi face parte din diferitele scheme de tratament ce sunt aplicate în întreaga lume. Puteți trata durerile de spate prin masarea regulată a zonei respective cu uleiuri din plante. Dacă nu o puteți face singuri, cereţi ajutor.

Mai mult, uleiul vegetal, cum ar fi cel de migdale, măsline și nucă de cocos, are proprietăți analgezice și antiinflamatorii, necesare pentru tratarea durerilor de spate. Se va masa uşor spatele cu mișcări circulare cu o cantitate mică de ulei. Continuați practica timp de 2-3 zile și durerea va începe să dispară.

Concluzii

Durerea trupului, cum ar fi cea de braț, de picior, de abdomen și de spate, este într-adevăr debilitantă. În cazul durerilor de spate, devine dificil să dormi, să te aşezi sau să rămâi în picioare din cauza intensității durerii. Prin urmare, este necesar să optați pentru o soluție rapidă. Cu ajutorul sugestiilor menționate mai sus, puteţi scăpa de durerile de spate în câteva zile.

Citiţi şi:

Remedii yoghine simple pentru durerile de spate ce sunt cauzate de statul îndelung pe scaun

Tehnica Bowen – un «dar» de la Dumnezeu

 

yogaesoteric
14 martie 2020

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More