13 aprilie – Ziua deschizătorului de drumuri

 

Persoanele născute pe 13 aprilie sunt fiinţe excepţionale şi vor căuta noi motivaţii în eforturile lor de a-şi găsi un loc în societate. Şansele de a se integra par însă a nu depinde de voinţa lor. Ele au tendinţa de a-şi rezolva prin muncă conflictele cu cei din jur. Nu respectă tradiţiile şi manifestă pregnant dorinţa de a rescrie regulile după bunul lor plac, chiar dacă activează în domeniul public sau în orice domeniu guvernat de reguli precise.
 
Nativii acestei zile se exprimă foarte convingător. Chiar şi atunci când nu sunt apreciaţi pentru munca lor, sunt capabili să lucreze singuri în continuare, lungi perioade de timp. Nativii care, în final, au succes, vor încerca să-i facă pe cei din jur să aprecieze valoarea modului lor radical de a aborda lucrurile, urmărind chiar să le impună şi celorlalţi modul lor de a gândi. Cei care nu reuşesc să aibă succes, vor suferi de complexe de respingere şi de inferioritate. De cele mai multe ori însă îşi vor continua drumul ales, indiferent de părerea celorlalţi. Nativii mai puţin siguri pe ei vor încerca să-şi reprime înclinaţia naturală spre activităţile individuale şi inovatoare. Alţii vor urmări să ajungă pe o poziţie socială influentă de unde să se poată impune.
 
Cei născuţi pe 13 aprilie sunt oameni foarte hotărâţi. Ei au metode neconvenţionale de a acţiona şi le vor folosi pe deplin, indiferent dacă cei din jur sunt de acord cu ei sau nu. Membrii familiei sau prietenii au tendinţa să îi dezaprobe cu vehemenţă atunci când remarcă la ei un comportament bizar şi excentric, iar nativii acestei zile au două modalităţi de a reacţiona. Unii dintre ei se vor interioriza din cauza dezaprobării celorlalţi, iar ceilalţi vor lupta pentru acceptarea şi recunoaşterea pe care consideră că le merită. Cei ce se încadrează în cel de-al doilea tipar, nu vor renunţa până nu vor reuşi să-şi impună voinţa.
 
Ca profesii, nativii zilei sunt deseori medici, asistenţi medicali, consilieri psihologici sau consilieri sociali. Este posibil ca ei să sufere de boli cronice care au legătură cu profesia lor. Aceşti oameni pot avea personalităţi excentrice şi obiceiuri ciudate. De cele mai multe ori, îşi vor ţine viaţa privată departe de curiozitatea lumii (în cazuri rare, această nevoie de intimitate poate atinge proporţii patologice). Totuşi, ei vor dori să aibă aproape unul sau câţiva amici care să le împărtăşească stilul de viaţă domestic – dar şi atunci vor respecta cu stricteţe legile intimităţii. Din cauza stilului lor de viaţă neobişnuit, vor circula multe zvonuri pe seama lor în mediul social, zvonuri care deseori sunt adevărate. Fiind foarte sensibili la părerile celorlalţi, nativii acestei zile vor suferi mult de pe urma acestor zvonuri. Sunt persoane foarte retrase şi de aceea trăirile lor interioare tind să se amplifice peste măsură.
 
Persoanele născute pe 13 aprilie au înclinaţii artistice, sunt atrase de activităţi şi forme de divertisment mai puţin convenţionale. În cazul în care nu sunt artişti, ei pot deveni colecţionari de artă sau de antichităţi. Au un fler anume de a descoperi lucruri aparent obişnuite care în timp se vor dovedi de mare valoare. Deşi, în general, sunt idealişti, nativii acestei zile pot deveni foarte realişti atunci când doresc să obţină succese din punct de vedere financiar.

SFATURI: Urmăriţi sa fiţi mai sociabil, nu vă mai izolaţi atât de mult. Priviţi lumea şi prin prisma celorlalţi, acceptaţi părerile celorlalţi. Fiţi mai darnic şi învăţaţi să acceptaţi la rândul vostru generozitatea celorlalţi. Renunţaţi la mândrie şi orgoliu, care pot  deveni piedici în calea reuşitei în plan social, dar şi spiritual. Nu respingeţi a priori regulile, tradiţiile şi metodele convenţionale.
 
PUNCTE FORTE: hotărât, deschizător de drumuri, sincer
PUNCTE SLABE: are complexe de inferioritate, alienat, neintegrat
 
Înapoi la 12 aprilie: Ziua socializării
Urmează mâine 14 aprilie: Ziua tradiţiei
 

yogaesoteric
aprilie 2007

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More