14 aprilie – Ziua tradiţiei

 

Persoanele născute pe 14 aprilie au un simţ al tradiţiei foarte dezvoltat şi tocmai de aceea sunt deseori pasionate de istorie: fie studiază istoria în general, fie se specializează pe o anumită ramură sau domeniu aparte al ei. Cei născuţi astăzi sunt foarte preocupaţi să-şi găsească propriul loc în societate, în viziunea lor acest loc fiind, de cele mai multe ori, în fruntea unui grup. Totuşi, rareori se dovedesc conducători excepţionali. Ei pot inspira frică sau veneraţie prin simpla lor prezenţă sau imagine. Nativii zilei de 14 aprilie simt nevoia de a fi respectaţi, iar cei mai nesiguri pe ei doresc să fie preţuiţi şi ascultaţi. Trebuie să fie atenţi să nu se lase în voia ideilor lor pentru că riscă să fie incluşi in categoria celor secretoşi sau cu un comportament ciudat, atunci când doresc să îşi atingă scopurile.
 
Cei născuţi astăzi sunt foarte bine ancoraţi în contemporaneitate, ştiind să aprecieze progresele realizate de ei şi de cei din jur pe plan profesional. Deşi  sunt interesaţi de ceea ce le poate oferi viitorul, ei nu sunt adepţii transformării fără o motivaţie solidă; tind să fie extrem de conservatori. Chiar şi la personalităţile marcante născute în această zi, caracterul revoluţionar izvorăşte tot din valorile tradiţionale. Destul de des bărbaţii născuţi pe 14 aprilie se revoltă împotriva taţilor lor doar pentru a-şi institui propriul lor sistem rigid de idei. Acest lucru se petrece în momentul în care îşi asumă la rândul lor rolul de tată.
 
Femeile născute pe 14 aprilie au un simţ dezvoltat al familiei, cu toate că nu sunt neapărat femei casnice. Multe dintre ele doresc să urmeze o carieră, dar în acelaşi timp, acasă le place să domnească precum nişte regine. Bărbaţii născuţi astăzi pot fi personalităţi intrigante, exercitând adesea un control excesiv asupra celor ce îi înconjoară. Deoarece nativii acestei zile ar putea aluneca în despotism în sfera lor de influenţă – cu familiile, prietenii sau asociaţii lor – le este indicat să îşi tempereze şi să îşi controleze tendinţa de a-i controla excesiv pe ceilalţi, dezvoltându-şi totodată respectul sincer faţă de liberul arbitru al fiecărei fiinţe umane.
 
Persoanele născute pe 14 aprilie fac mari eforturi pentru a-şi găsi un loc de muncă stabil. În general, urmăresc să îşi intemeieze o familie şi să-şi creeze condiţii bune de trai cât mai curând posibil. Nu sunt deloc adepţii experimentelor legate de stilul lor de viaţa, sau schimbării locului de muncă. Cariera cea mai potrivită, pentru nativii zilei de 14 aprilie, implică o serie de proiecte pe care ei le finalizează rând pe rând în propria lor manieră, ordonată si metodică.  Este mai bine pentru cei născuţi astăzi să nu aibă pauze între proiecte deoarece acestea le pot crea nelinişti sau incertitudini.
 
SFATURI:  Îndrăzniţi să experimentaţi lucruri noi pentru a reuşi în viaţă şi nu vă fie teamă să vă asumaţi riscuri. Aveţi în vedere că totul este trecător, iar transformarea face parte din evoluţia lucrurilor. Tradiţia poate fi uneori o colecţie de obiceiuri proaste. Preţuiţi onestitatea, nu linguşeala. Pentru a evita conflictele personale şi nefericirea trebuie să învăţaţi să aveţi răbdare cu asociaţii şi să conştientizaţi nevoile fiinţelor apropiate.
 
PUNCTE FORTE: abil în relaţiile cu oamenii, convingător, puternic
 
PUNCTE SLABE: reţinut, nesatisfăcut, despotic
 
Înapoi la 13 aprilie: Ziua deschizătorului de drumuri
Urmează mâine 15 aprilie: Ziua realismului
 

yogaesoteric

aprilie 2007

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More