Bill Gates și colaborarea cu Bruxelles-ul pentru devierea razelor solare

Uniunea Europeană i-a cerut lui Bill Gates să pună umărul la eforturile de combatere a schimbărilor climatice prin blocarea soarelui, cu ajutorul controversatei tehnologii de geoinginerie deținută de miliardarul globalist, agreată inclusiv de administrația Biden.

Șeful de la Microsoft și OMS o salută pe șefa Comisiei Europene cu mâna în buzunar

Bruxelles-ul se va alătura unui efort internațional pentru a evalua dacă intervențiile la scară largă, cum ar fi devierea razelor soarelui sau modificarea tiparelor meteorologice ale Pământului, reprezintă opțiuni viabile pentru combaterea schimbărilor climatice.

Blocul comunitar urmează să anunțe un cadru pentru evaluarea implicațiilor de securitate ale unei planete care se încălzește rapid, cum ar fi potențialul ca lipsa apei sau a alimentelor să declanșeze conflicte și migrație, potrivit unui proiect de document consultat de Bloomberg. O parte din această evaluare include studierea pericolelor potențiale ale reingineriei atmosferei.

Aceste tehnologii introduc noi riscuri pentru oameni și ecosisteme, în timp ce ar putea, de asemenea, să crească dezechilibrele de putere între națiuni, să declanșeze conflicte și să ridice o multitudine de probleme etice, juridice, de guvernanță și politice”, potrivit documentului aflat în curs de redactare finală.

Angajarea în aceste cercetări împinge UE într-o dezbatere deloc simplă. Se pune întrebarea dacă așa-numita geoinginerie climatică este o știință bună sau doar o distracție științifico-fantastică cu implicații potențial periculoase pentru planetă și atmosfera sa. Blocul comunitar ar dori să asiste la discuții internaționale privind crearea de norme destinate acestui sector nou-înființat.

UE va sprijini eforturile internaționale de evaluare cuprinzătoare a riscurilor și incertitudinilor legate de intervențiile asupra climei, inclusiv modificarea radiațiilor solare”, potrivit documentului.

Astfel de intervenții pe scară largă au apărut odată cu progresele științifice și cu îngrijorarea tot mai mare că națiunile își vor depăși obiectivul de limitare a încălzirii globale la 1,5 grade Celsius. Printre opțiunile potențiale se numără injectarea de aerosoli stratosferici, care presupune creșterea concentrației de particule în atmosferă pentru a reduce cantitatea de lumină solară care ajunge la suprafața Pământului.

Criticii spun că astfel de eforturi, în cel mai bun caz, distrag atenția de la abordarea principalului factor declanșator al încălzirii globale: creșterea emisiilor. În cel mai rău caz, aceste intervenții masive pot avea efecte secundare neprevăzute, cum ar fi modificarea modelelor vitale de ploaie.

David Keith, profesor la Universitatea Harvard, arată că ideea de a bloca lumina Soarelui pentru a opri încălzirea globală datează „cel puțin din 1965”. Doar că astăzi este luată mult mai în serios decât era atunci și asta „probabil pentru că societatea continuă să fie mutată într-o idiocrație absolută controlată de apostoli ai mediului deranjați de orice mișcă pe Pământ”.

Cercetarea cu privire la blocarea luminii soarelui, numită Stratospheric Controlled Disturbance Experiment (SCoPEx pentru acronimul său în engleză), este realizată de oamenii de știință de la Universitatea Harvard și finanțată de donatori privați, inclusiv de fondatorul Microsoft.

Postul american CNBC a anunțat că „injecția cu aerosoli stratosferici implică pulverizarea unui aerosol, precum dioxidul de sulf, în stratosferă”. În același timp, jurnaliștii bine plătiți de miliardari ca Gates admit că pot exista „efecte dăunătoare asupra mediului înconjurător și a sănătății umane”. Planul despre care Bill Gates vorbea încă de acum doi ani a fost ratificat de Casa Albă, prin Biroul de Politică științifică și tehnologică.

Unii cercetători au cerut deja un acord internațional de neutilizare a unor astfel de soluții.

Citiți și:
Suedia a anulat testul de obturare a luminii solare finanțat de Bill Gates
Oamenii de știință smintiţi, ce sunt susținuți de fundațiile dubioase ale lui Bill Gates, vor să elibereze în atmosferă nocive particule reflectorizante pentru a „răci” planeta

 

yogaesoteric
28 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More