17 asistente medicale în șoc anafilactic după injectarea cu vaccinul Pfizer în Japonia. Ministerul Sănătății a declanșat o investigație. România, nu

Ministerul japonez al Sănătății a informat că încă nouă femei, pe lângă alte opt, au suferit reacții alergice severe după ce au fost vaccinate împotriva noului coronavirus, a relatat presa locală, potrivit agenției chineze Xinhua.

Potrivit Ministerului Sănătății, mai multe unități medicale au raportat că angajate ale lor cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani au prezentat reacții de tip anafilactic după ce au fost inoculate cu vaccinul anti-covid-19 dezvoltat de gigantul farmaceutic american Pfizer și de partenerul său german BioNTech.

Ministerul nipon a precizat că femeile fuseseră inoculate cu vaccinul Pfizer și că, în pofida reacției alergice severe, toate se simt bine în prezent.

Kyodo News și Japan Times anunță că Ministerul Sănătății a reclamat că procentul este mai ridicat decât cel din Statele Unite și ministrul a solicitat declanșarea unei investigații condusă de un grup de experți.

În România, în ciuda a cel puțin 10 morți suspecte după vaccin, nimeni nu a declanșat o cercetare oficială a cauzelor acestor decese.

Ministerul Sănătăţii și presa niponă au raportat că până în luna martie, 107.558 de lucrători din sistemul medical fuseseră vaccinați. Dintre aceștia, 17 femei au prezentat reacții alergice de tip șoc anafilactic.

Șocul anafilactic este potențial letal și este cauzat de o reacție alergică severă la un antigen față de care organismul a devenit hipersensibil.

Citiți și:
Doctor francez despre vaccinul anti-covid de la Pfizer: N-am văzut niciodată o frecvență atât de ridicată de efecte secundare la un vaccin!
Nebunia covid: În Japonia, s-au sinucis mai mulți oameni într-o lună decât au murit din cauza virusului în tot anul

yogaesoteric
13 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More