2022: jocurile video, un business de peste 150 de miliarde de dolari

Sectorul jocurilor video a început 2022 cu două mega-achiziții și se îndreaptă spre o valoare record de peste 150 de miliarde de dolari a tranzacţiilor, finanţărilor şi ofertelor publice iniţiale (IPO).

În primele săptămâni ale acestui an, grupul american Microsoft Corp a înaintat o ofertă de preluare în valoare de aproape 70 de miliarde de dolari pentru dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard, iar Take-Two Interactive a licitat 11 miliarde de dolari pentru Zynga.

Numai aceste două tranzacţii au dus deja valoarea totală a acordurilor anunţate în acest an în apropiere de recordul de 85 de miliarde de dolari, înregistrat în 2020 de pe urma celor 1.159 de tranzacţii anunţate sau încheiate, se arată în raportul băncii de investiții Drake Star Partners.

Numărul tranzacţiilor încheiate anul trecut a fost de aproape trei ori mai mare decât în 2020.

Pandemia a inaugurat o nouă eră pentru jocurile video. A deschis o poartă accesibilă pentru noii jucători atunci când a fost impusă prima carantină iar ulterior chiar şi jucătorii pasionaţi au făcut trecerea de la console la telefoane, după ce au ieşit mai mult din casă odată cu relaxarea restricţiilor.

În plus, industria se consolidează în căutarea unor noi fluxuri de venituri, estompând liniile dintre companiile de jocuri pe PC și dispozitivele mobile.

Suntem în mijlocul unui număr foarte mare de tranzacţii iar contextul va fi în continuare unul foarte fierbinte”, susţine Michael Metzger, analist la Drake Star.

El se așteaptă ca unele companii, precum Amazon și Netflix să intre pe piața tranzacțiilor jocurilor video. Iar în Asia, Tencent, Byte Dance, Netease, Krafton sau Sony „sunt pe radarul analiştilor”.

Citiți și:
Unul din 20 de tineri este dependent de jocurile video
Jocurile Video folosite ca momeală de recrutare a tinerilor de către armatele lumii

 

yogaesoteric
16 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More