Batalionele Azov și Aïdar – Formațiuni paramilitare ucrainene de extremă dreapta naziste. Cu ei Ucraina vrea în UE și NATO

Detaşamentul de operaţiuni speciale Azov, adesea cunoscut sub numele de Regimentul Azov, este o unitate paramilitară ucraineană de extremă dreaptă şi neo-nazistă a Gărzii Naţionale Ucrainene, cu sediul în Mariupol, în regiunea de coastă a Mării Azov. Aceştia au recucerit Mariupol controlat de forţele separatiste pro-ruse în iunie 2014. Azov s-a format iniţial ca miliţie voluntară pe 5 mai 2014, în timpul crizei ucrainene. La 12 noiembrie 2014, Azov a fost încorporat în Garda Naţională a Ucrainei, iar de atunci toţi membrii săi sunt soldaţi contractuali care servesc în Garda Naţională a Ucrainei.

Dintre grupurile neonaziste ucrainene, cel mai puternic este cu siguranță așa-numitul batalion Azov. Grupul a fost făcut în mai 2014 la Mariupol, un oraș ucrainean cu vedere la Marea Azov, de Andriy Biletsky, un soldat cunoscut sub porecla de „Führerul Alb” și susținător al purității rasiale a națiunii ucrainene. Inițial a fost o miliție neregulată formată din ultras neonaziști care au luptat împotriva rebelilor ucraineni pro-ruși, vinovați de numeroase atrocități, și împotriva populației din regiunea de est, de la Harkov până la Lugansk.

În octombrie același an, batalionul a devenit atât de masiv încât a fost plasat în Garda Națională, sub controlul Ministerului de Interne, pentru a profita la maximum de milițiile care s-au dovedit cruciale pentru a opri înaintarea rebelilor în Donbass. Biletsky a câștigat gradul de colonel și o medalie de vitejie pentru că a condus cea mai eficientă echipă pe front. Acum Azov, care are aproximativ 1.260 de militari, este un regiment de forțe speciale și este antrenat de instructori NATO, dar a păstrat însemnele care trasează emblemele SS-ului nazist deasupra așa-numitului soare negru, un alt simbol drag lui Hitler. Din februarie 2019, a fost dislocat din nou în Donbass și probabil sunt în prima linie împotriva forțelor armate ruse.

În 2018, un proiect de lege adoptat de Congresul SUA a blocat orice ajutor financiar şi militar către Azov din cauza ideologiei sale. În 2014, regimentul a devenit de notorietate după ce au apărut acuzaţii de tortură şi crime de război, precum şi acuzaţia pentru simpatii neonaziste şi utilizarea simbolurilor naziste, aşa cum se vede în logo-ul său cu Wolfsangel, unul dintre simbolurile originale utilizate în cel de-al Doilea Război Mondial de către divizia SS Panzer Das Reich. Reprezentanţii batalionului Azov spun că simbolul este o abreviere pentru sloganul „Ideea naţională” şi neagă legăturile cu nazismul (sic..).

Totuşi, în 2015 au apărut imagini în care batalionul înrolează minori de şase ani pe care îi învaţă să tragă cu arma, scrie Daily Mail. În 2014, un purtător de cuvânt al regimentului a spus că aproximativ 10-20% din membrii unității erau neo-nazişti. În 2018, un proiect de lege adoptat de Congresul SUA a blocat orice ajutor financiar şi militar către Azov din cauza ideologiei sale, scrie The Hill. Membrii regimentului provin din 22 de ţări. Mai mult de jumătate dintre membrii regimentului vorbesc rusă şi provin din estul Ucrainei, inclusiv din oraşele Doneţk şi Lugansk.

Primul comandant al unităţii a fost naţionalistul de extremă-dreapta Andriy Biletsky, care a condus Adunarea Social-Naţională şi Patriotică. În ultimii doi ani, gruparea paramilitară a susţinut că se pregăteşte să înfrunte armata Rusiei în caz de invazie. Mișcarea are tentacule în întreaga Europă și nu numai: împreună cu alte organizații formează o rețea internațională de recrutare de culoare care atrage neo-naziști și suprematiști albi de pe ambele maluri ale Atlanticului (inclusiv prin Facebook), câștigând porecla de „Legiunea Neagră din Ucraina”. Sute de tineri vin din diferite locuri în Ucraina pentru a lupta printre rândurile ei, iar odată ce se întorc în țara lor mențin legătura cu centrele de recrutare ucrainene.

În Italia, batalionul a avut mai multe contacte cu galaxia grupărilor de extremă dreapta (evidențiate și prin investigațiile pe rețelele de neoterorism negre) și în special cu militanții CasaPound, dintre care unii ar fi participat la antrenamentele Azov. Ei sunt de asemenea anticreștini. Cei prinși sunt răstigniți și li se dă foc de vii pe cruce.

The Storm Rider acuză batalionul nazist ucrainean Azov, finanțat de vest, de crime de război de care este acuzat Kremlinul, cum ar fi explozia centralei electrice. Scopul lor este să provoace haos. CIA a antrenat forțe operative în vestul Ucrainei încă din anii 1960 și a acoperit toate crimele de război OUN și le-a scos din procesele de la Nürnberg și i-a protejat pe liderii OUN (Organizația Naționaliștilor Ucraineni) ramificată din SSGalicia, fondată de aceleași organizații care l-au finanțat pe Hitler – Preston Bush… bunicul lui George W. Bush (Puteți găsi aceste informații în Arhivele Naționale din SUA sau la Entegang) și Monarhia care a controlat bănci asociate cu elite/naționaliști germani, Băncile lui Rockefellers/Rothschild.

Batalionul nazist Aïdar

Conform Military-history, Batalionul Aïdar este un detașament al Batalionului de Apărare Teritorială al Ucrainei din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei care are aproximativ 400 de membri. Comandantul său este Serhiy Melnychuk. La 8 august 2014, ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Heletey, a declarat că batalionul va fi reorganizat, va primi echipamente mai bune și va avea mai multe misiuni de luptă. Batalionul Aïdar este format din voluntari din regiunile Lvov, Cernigiv, Lugansk, Harkov, Krim, Kiev, Ivano Frankivsk și Donețk. Mulți dintre aceștia ar fi participat la protestele euromaidan din 2013-2014.

În iulie 2014, comandantul său Serhiy Melnychuk a fost cercetat penal în Rusia pentru „organizarea uciderii civililor”. Pilotul voluntar al batalionului Nadiya Savchenk a fost capturat de separatiștii pro-ruși lângă Lugansk. A fost dus în Rusia și arestat, fiind acuzat de uciderea a doi jurnaliști ruși.

Batalionul nazist Aïdar, acuzat de crime de război de către Amnesty International

Observatorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au raportat în august că batalionul a fost responsabil pentru două răpiri în zona de luptă a Războiului din Donbass. La 8 septembrie 2014, Amnesty International a declarat că batalionul a comis crime de război, inclusiv răpiri, detenție ilegală, rele tratamente, furt, extorcare și posibile execuții, mai scrie Military History.

Există un motiv pentru care Cabala satanică ce conduce din umbră a vrut să fie război în Ucraina, pentru a acoperi toate relațiile cu forțele naționaliste naziste din Ucraina de Vest pe care le-a creat și le-a finanțat înainte de al Doilea Război Mondial.

Acești lideri și regimul naționalist nu a fost niciodată judecat pentru uciderea a 200.000 de evrei, a peste 40.000 de polonezi și a altor 80.000 de grupuri etnice din regiune…

CIA (Rockefellers) a început imediat în 1947 să acopere liderii OUN și să-i reinstaleze. CIA a început operațiuni suplimentare după 1950 pentru a se infiltra mai profund în poporul ucrainean și în guvernele acestuia, antrenând zeci de mii de ucraineni din vest ca grupuri militare, agenți, mercenari și spioni.

În cei 70 de ani în care CIA a operat în Ucraina, a făcut trafic de droguri, arme și de ființe umane și a creat. Până în prezent, Deep State are Ucraina ca hub internațional folosit pentru spălarea banilor, traficul de persoane și droguri, laboratoare biologice (arme biologice) și importul de arme nucleare din Orientul Mijlociu.

Citiți și:
Oroarea din Ucraina despre care presa internațională nu vorbește: copiii-soldați antrenați pe modelul ISIS!
Un documentar pe care probabil nu-l veți viziona niciodata la TV: «Ukraine on Fire», de Oliver Stone (I)

 

yogaesoteric
16 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More