5 modalități simple pentru a reuși să bei mai multă apă

Știi cât de important este să bei suficient de multă apă zilnic pentru a te menține sănătos și în formă. Și totuși, deși te străduiești, îți este greu să reușești. Potrivit statisticilor din Statele Unite, 43% dintre adulți beau mai puțin de patru pahare de apă.

Hidratarea este esențială pentru detoxifierea organismului, pentru menținerea unui nivel înalt al energiei și pentru a întări sistemul imunitar.

Iată 5 modalități simple care te vor ajuta să bei mai multă apă în fiecare zi.

  1. Bea apă dimineața la prima oră

Imediat ce te trezești, după ce te-ai spălat pe dinți, bea un pahar cu apă. Ţine tot timpul la îndemână un pahar cu apă şi bea din el de câte ori îl vezi.

  1. Îmbunătățește aroma cu fructe

Dacă vrei să-i îmbogăţeşti gustul, adaugă fructe şi chiar legume în paharul cu apă. Pepene, ananas, fructe de pădure, citrice, castravete sau mentă. Combinaţia zmeură cu lime este delicioasă.

  1. Cumpără-ți o carafă sau un alt recipient interesant

Dacă o haină nouă te face să te simţi mai energic şi mai încrezător, fă asta şi cu recipientul în care îți ţii apa. De exemplu, ia-ţi un recipient nou care te face să te simţi bine, pe care să-l porți în geantă. Pentru acasă poţi lua cea mai interesantă carafă pe care ai văzut-o la magazin.

  1. Urmărește-ți progresul

Este important să începi să bei mai multă apă, dar este şi mai important să reuşeşti asta pentru cât mai mult timp. Aşa că, până băutul apei se va transforma într-un obicei la care cu greu vei mai renunţa, urmăreşte-ţi progresul şi încurajează-te pe tot parcursul acestei etape.

  1. Încheie-ți ziua cu o cană de ceai

Chiar dacă apa însăşi este un adevărat elixir, hidratarea cu un ceai sub formă de macerat de plante are şi beneficii suplimentare. Poți să bei și un ceai ușor călduț în care storci puţină lămâie şi în felul acesta îţi vei stimula sistemul imunitar. Mai mult, vei reuşi să-ţi ţii kilogramele sub control şi să elimini toxinele din organism.

Citiți și:
Semne care arată că organismul tău are nevoie de mai multă apă
Iată de ce este bine să bei apă dimineaţa, pe stomacul gol

 

yogaesoteric
12 decembrie 2021

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More