50.000 de orfani și-au găsit adăpost datorită acestui om cu suflet mare

 

Abdul Sattar Edhi a fost un filantrop umanitarist pakistanez care a dezvoltat o serie de servicii sociale pentru Pakistan, inclusiv 1.500 de ambulanțe, servicii de urgență de 24 de ore, adăposturi pentru cei fără locuință, orfelinate, bănci de sânge și case pentru sugari nedoriți și abandonați.

În fiecare zi el hrănea 5.000 de oameni. A salvat 20.000 de copii. 50.000 de copii și-au găsit adăpost în casele lui Edhi. A fost un adevărat erou, un om sincer care și-a dedicat viaţa unor activități pe care guvernul Pakistanului le-a neglijat permanent.

Iată doar câteva exemple, ce dovedesc marea lui bunătate și generozitate și reputația impecabilă – calități fără de care el nu concepea binefacerea.

Abdul Sattar Edhi, deși a deținut funcția de președintele al Fundaţiei Edhi și a gestionat milioane de dolari, a dus o viaţă modestă. Nu a luat niciun ban ca salariu din Fundația Edhi, a trăit într-un apartament simplu cu două dormitoare deasupra clinicii sale și a purtat doar două rânduri de haine, pe care le-a îmbrăcat în toate deplasările, la întâlnirile televizate și la orice altă muncă.

Fundația Edhi nu se limitează în activitatea sa doar la Pakistan. Organizația activează în toată lumea și acordă asistență peste tot unde are posibilitatea. Fundația a participat la operațiuni de acordare de ajutor în Africa, Orientul Apropiat, în Europa și chiar în Statele Unite, în 2005, când New Orleans a fost lovit de Uraganul Katrina.

Fundația Edhi nu a acceptat niciodată bani din partea politicienilor, grupurilor religioase sau guvernelor. Sunt acceptate doar donații private.

În octombrie 2015, Edhi a respins premiul de 10 milioane de rupii acordat de premierul Indiei Narendea Modi pentru ajutorul oferit de Fundația Edhi unei tinere indiene surdo-mute, Geeta, ajunsă accidental în Pakistan. Copil fiind, ea a trecut din greșeală granița. Fata avea aproape șapte sau opt ani, când a fost depistată de polițiștii pakistanezi. Familia Edhi a preluat-o și a fost îngrijită de Fundație timp de 13 ani, până când a revenit în India.

În iunie 2013, rinichii lui Edhi au cedat și a fost internat în spitalul de stat din Carachi. Când fostul președinte al Pakistanului, Asif Ali Zardari, i-a propus să plece peste hotare la tratament, Edhi a refuzat. Aceasta s-a petrecut tocmai atunci când premierul Pakistanului, Navaz Sharif, se afla la Londra, în perioada de recuperare după o intervenție deschisă pe cord. Acest fapt a sporit și mai mult încrederea pe care o inspira Edhi. El a murit în data de 8 iulie 2016, la vârsta de 88 de ani, din cauza problemelor renale.

Citiți și:

Profesorul anului! Un indian a înfiinţat o şcoală în stradă, ca să-i educe pe copiii fără adăpost

Lumina enigmatică a iubirii vindecătoare

Compasiunea este totodată iubirea atotmilostivă a lui DUMNEZEU

yogaesoteric
9 decembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More