6 aprilie – Ziua cercetătorului

 

Persoanele născute pe 6 aprilie manifestă o dorinţă copleşitoare de a experimenta tot ce îi înconjoară. Ele sunt fascinate de ştiinţă, cercetând şi testând toate aspectele problemelor fizice, emoţionale şi psihologice. Nu le scapă nimic din vedere şi sapă oricât de adânc este necesar pentru a descoperi adevărul despre ceea ce le interesează sau pentru a vedea cum funcţionează anumite mecanisme. Cei născuţi în această zi manifestă o curiozitate copilarească, uneori greu de suportat pentru cei din jur. Dar chiar această curiozitate este cea care îi face să exceleze, realizând lucruri de înaltă calitate. Sunt persoane preocupate de adevăr, care vânează neobosite orice greşeală – în cazul lor, ele au mereu impresia că ceva este în neregulă – urmărind întotdeauna să o corecteze. Principala lor preocupare este aceea de a descoperi sensul lucrurilor. În cazul în care sunt solicitate să facă cercetări într-o anumită direcţie (de exemplu, psihologie), ele vor folosi în acest scop ca şi „cobai” atât prietenii, familia, oamenii străini, cât şi pe ele însele. Totodată devin extrem de insistente atunci când întrevăd posibilitatea de a descoperi răspunsurile căutate.
 
Nativii născuţi pe 6 aprilie sunt fiinţe receptive şi extrem de speculative. Atunci când au îndoieli asupra unui subiect, ei sunt dispuşi să discute logic, pentru a se lămuri. Ei sunt capabili să renunţe la teorii, focalizându-se doar pe obţinerea rezultatelor dorite în urma testelor şi a experimentelor făcute. Problema apare atunci când ajung la rezultate pe care nu se aşteptau să le obţină… În astfel de situaţii, cei mai evoluaţi dintre nativii zilei de 6 aprilie acceptă că ipotezele lor iniţiale au fost greşite, însă cei mai încăpăţânaţi sau mai puţin inteligenţi vor refuza evidenţa lor. Atunci, ei vor continua cercetarea cu încrâncenare pentru a ajunge la rezultatele care cred ei că ar trebui să iasă conform teoriilor lor, exasperându-i, în cele din urmă, pe cei din jur.
 
Pentru a realiza un deziderat, cei născuţi pe 6 aprilie nu vor avea idei preconcepute. Deschiderea lor pentru a explora necunoscutul sau pentru cerceta chiar şi cele mai ciudate situaţii ar putea fi amuzantă, cu toate că ei le abordează iniţial destul de serios. Familia şi prietenii lor îi vor aprecia pentru aceste calităţi. În acelaşi timp însă, colegii de serviciu pot fi iritaţi de preocupările lor şi neînţelegându-i, se vor îndepărta de ei. Capabili să-şi depăşească egoul, cei mai evoluaţi dintre nativii acestei zile vor demonstra, în final, capacitatea de a face haz de necaz, recunoscând astfel că şi părerile celorlalţi contează.
 
Unul dintre punctele forte ale nativilor zilei de 6 aprilie este capacitatea lor de a privi problemele în ansamblu şi de a intui totodată posibilităţile de rezolvare a lor. Astfel, ei pot fi consideraţi un fel de vizionari. Totuşi, asemenea majorităţii vizionarilor, ei pot fi rupţi de realitatea înconjurătoare. Deşi prietenii sau asociaţii lor pot fi absorbiţi de fluxul lor de energie, ei supraestimează deseori importanţa sprijinului pe care îl acordă celorlalţi. Cei născuţi în această zi au remarcabila capacitate de a impulsiona o echipă şi de a-i insufla entuziasm, astfel încât să lucreze împreună cu elan pentru realizarea unor planuri măreţe.
 
SFATURI: Amintiţi-vă ce responsabilităţi aveţi. Analizaţi-vă cu atenţie şi luciditate viziunile. Urmăriţi să vă armonizaţi şi echilibraţi la nivel emoţional. Învăţaţi-vă să-i lăsaţi şi pe alţii să descopere sensul lucrurilor. Nu dispreţuiţi valorile tradiţionale. Fiţi mai realist. Renunţaţi cu curaj la o teorie, în cazul în care ea nu se potriveşte realităţii experimentale.
 
PUNCTE FORTE: inovator, charismatic, vizionar
 
PUNCTE SLABE: maniac, sâcâitor, încăpăţânat
 
Înapoi la 5 aprilie: Ziua consecvenţei
Continuare 7 aprilie: Ziua entuziasmului

 

yogaesoteric
aprilie 2007

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More