67 de cazuri de tromboză după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, identificate în Germania

Începând cu 30 aprilie, cel puțin 67 de cazuri suspectate de tromboză au fost raportate în Germania după vaccinarea cu vaccinul anti covid-19 Vaxzevria de la compania britanică-suedeză AstraZeneca. Aceste date au fost furnizate de un nou raport al Institutului Paul Ehrlich pentru Dezvoltarea Vaccinurilor și Tratamentelor Biomedicale (PEI, autoritatea de reglementare germană).

Se remarcă faptul că majoritatea cazurilor (67%) au implicat tromboza sinusurilor venoase durale. Cel puțin 14 persoane au murit, dintre care nouă femei și cinci bărbați. Datele furnizate de raport acoperă o perioadă de o săptămână, până în data de 7 mai.

Anterior, pe 9 aprilie, s-au raportat 42 de cazuri de o formă foarte rară de tromboză venoasă cerebrală ca urmare a vaccinării cu Vaxzevria, ce au fost înregistrate în Germania. S-a observat că, în cea mai mare parte, tromboza a apărut la femei. Vârsta lor a variat între 20 și 63 de ani.

Pe 18 martie, Comitetul de Evaluare a Riscurilor în materie de Farmacovigilență, împreună cu un expert al institutului menționat anterior și reprezentanți ai agențiilor naționale din Uniunea Europeană, au organizat o întâlnire pentru a evalua efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca. Reuniunea a concluzionat că beneficiile vaccinului pentru a controla răspândirea covid-19 depășesc riscul de efecte secundare cauzate de acesta.

Citiți și:
‘Astra Zeneca nu a produs niciodată vaccinuri, iar Moderna e un start-up care a prins această oportunitate și s-a lansat în producerea de vaccinuri’
Tot mai multe victime ale vaccinării anticovid. Dar vaccinarea continuă…

 

yogaesoteric
21 mai 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More