Cinste lor: Peste 60% dintre profesorii din Capitală rezistă presiunilor care se fac asupra lor pentru a ceda în fața vaccinării intitulată cu făţărnicie „voluntară și neobligatorie”

Uitați de autorități când a fost vorba despre măști și salarii, profesorii sunt blamați pentru că optează să nu se vaccineze, adică pentru că nu-și cedează libertatea de a alege în fața presiunilor administrației PNL-USR-PLUS, care are un plan etapizat privind milioanele de doze – afacerea anului, pe pielea românilor.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica (PLUS), anunță că „în jur de 40% – jumătate cel mult” dintre profesorii din București sunt vaccinați și afirmă că și-ar dori ca în toate instituțiile rata de vaccinare să fie mai mare. „O rată de vaccinare mică aduce cu ea nesiguranță”, a opinat prefectul Capitalei, fără a lua în calcul nesiguranța dată de vaccinarea cu seruri experimentale, ale căror efecte adverse, inclusiv îmbolnăvirea de covid, sunt nenumărate. „Mi-ar plăcea să văd în toate instituțiile, nu doar în școli, rată de vaccinare peste 50%”, a mai declarat prefectul Capitalei.

Întrebat ce este de făcut pentru ca vaccinarea să devină mai prizabilă în rândul angajaților, Alin Stoica a spus că este importantă comunicarea: „Nu cred că este vorba doar despre profesori, ci este vorba despre noi toți. Ca să avem o rată de vaccinare cât mai mare pe toate grupele de populație, cred că ar fi necesar să avem o comunicare cât mai eficientă ca să ajungem cât mai ușor la oameni. Și acest aspect a început cumva să fie vizibil acum, vedem că toată lumea se preocupă de acest tip de comunicare și, de asemenea, să căutăm niște vectori potriviți pentru fiecare segment al populației astfel încât mesajul să ajungă, nu doar să fie auzit, dar și să fie credibil și să fie transmis de acele persoane care au autoritate informală în comunitățile respective”.

Astfel înțelegem de ce s-a pus presiune inclusiv pe preoți și pe liderii de opinie, personalități sau vedete, pentru a transmite semnale favorabile injectării cu serurile experimentale covid. Ce nu înțeleg toți acești oficiali care încearcă fie prin amenințare, fie prin convingere să mâne poporul la vaccinare este că informarea se face din mai multe surse – niciodată citate de „specialiștii” vorbitori ai aceleiași limbi de lemn – și respectând liberul arbitru al persoanei: oricât s-ar insista, ea are libertatea să refuze până la capăt.

Pentru a deveni mai convingător prin promisiuni pe teme mult-așteptate de public, prefectul Capitalei scoate din joben ideea revenirii la „scenariul verde” – aspect care ar fi fost cazul să țină de normalitate, nu de o excepție concesivă. „Dacă se păstrează acest trend și nu vor fi niciun fel de influențe din perioadele anterioare, când a fost un pic mai relaxată situația, atunci, da, este posibil să ajungem spre 1 la mie. Putem vedea de fapt că descreșterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Și atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a mai afirmat Alin Stoica.

Citiți și:
Aproape 90% dintre profesorii universitari de la Timișoara și 80% dintre cei de la UMF Iași nu se vaccinează
Profesorul anti-mască la ore: Am ajuns să fim gardienii copiilor noștri, nu cred că ăsta e rolul nostru

 

yogaesoteric
21 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More