8 aprilie – Ziua umanitarilor

 

Persoanele născute pe 8 aprilie manifestă deseori preocupări umanitare şi sentimente altruiste. Bunăstarea celorlalţi este foarte importantă pentru ele; uneori, aceasta are o importanţă chiar mai mare decât propria lor bunăstare. Ele nu doresc neapărat să fie admirate sau să fie în centrul atenţiei (deşi deseori sunt). Aceste persoane caută mai ales să fie ele cele care dau glas preocupărilor, nevoilor şi aspiraţiilor grupului din care fac parte, prietenilor, familiei, asociaţilor sau concetăţenilor lor. Deseori, este posibil să manifeste, în aceeaşi măsură, o puternică intoleranţă. Ei evaluează şi apreciază un grup social prin comparaţie cu un altul (de obicei propriul lor grup fiind etalonul).
 
În mod paradoxal, cei născuţi pe 8 aprilie sunt foarte timizi, deşi au calităţi care îi pot face să strălucească. Par a trăi într-un univers propriu, chiar în timp ce işi joacă rolul pe scena vieţii. Ei reuşesc de obicei să imprime această interesantă ambivalenţă a vieţii publice şi private grupurilor din care fac parte. În situaţii de criză şi în condiţii de stres, cei născuţi pe 8 aprilie acţionează cu calm. Nativii zilei sunt persoane pe care se poate conta, mai ales datorită calmului lor şi sprijinului necondiţionat pe care îl oferă în situaţiile dificile. Cei din jur îi consideră adevăraţi sfinţi.
 
Unele însuşiri pe care le au cei mai mulţi dintre cei nascuţi pe 8 aprilie pot uneori să îi dezavantajeze; ei trebuie să urmărească să îşi elimine criticismul şi intoleranţa. Deşi nu sunt neapărat nişte reformatori sociali, ei cred cu tărie că oamenii ar trebui să aibă drepturi egale. Majoritatea acestor persoane dezaprobă nedreptatea, subordonarea şi asuprirea. Aceia dintre ei care au o carieră publică sau politică se implică în acţiuni şi proiecte care vizează  ameliorarea vieţii şi acordarea unor drepturi pentru cei din păturile sociale dezavantajate.
 
Indiferent de statutul pe care îl au, persoanele născute pe 8 aprilie sunt extrem de critice, dar sunt sincere. Criticismul şi incisivitatea lor se manifestă mai ales în cazul în care văd că oamenii influenţi (indiferent dacă această influenţă se manifestă pe plan social sau economic) favorizează excesele sau nedreptăţile. Când sunt confruntaţi cu o asemenea situaţie, intervin incisiv şi eficient. Cei născuţi pe 8 aprilie sunt indivizi puternici din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, ei au parte de suişuri şi coborâşuri în evoluţia lor pe plan social. Acestea sunt deseori determinate de evenimente ce nu depind de ei în mod direct.
 
Cei născuţi în această zi sunt greu accesibili din punct de vedere emoţional. Uneori, ei par a suferi  de o durere ascunsă pe care nimeni nu o poate înţelege. Cei mai mulţi dintre nativi nu-i lasă pe cei din jur sa pătrundă în zona lor emoţională – parcă nici nu doresc sa fie inţeleşi. Ei işi canalizează energia primară spre exterior şi această tendinţă a lor creează dificultăţi celor din jur atunci când vor să apropie de ei sufleteşte sau să stabilească legături personale cu ei. Nativii zilei de 8 aprilie consideră că a dărui înseamnă mai mult decât a primi, aşa încât poate fi chiar dificil ca aceşti oameni să primească ceva de la cineva. Ei refuză în mod special ajutorul emoţional, ajutor pe care ei îl considera de obicei milă. În relaţiile de cuplu, refuzul lor de a primi poate să o rănească pe fiinţa iubită.
 
Persoanele născute pe opt aprilie pot fi comparate cu stelele ce strălucesc pe firmament, singure şi melancolice. Ele nu caută adoraţia celorlalţi. Totuşi, caută să-şi pună în practică aspiraţiile şi valorile umanitare spre folosul tuturor celor din jur şi astfel câştigă pe bună dreptate admiraţia acestora. Drumul lor spre reuşită poate fi măreţ şi numai rareori este motivat de egocentrism. Atunci când vor să deţină puterea, în viaţa de familie sau în viaţa socială, ceea ce urmăresc ei mai degrabă este să obţină anumite succese. Nici în această privinţă nu sunt egoişti: din punctul lor de vedere, acest succes este un succes comun.
 
SFATURI: Fiţi cât mai toleranţi, dar feriţi-vă de condescendenţă. Deschide-ţi-vă sufleteşte faţă de cei din jur şi mai ales faţă de fiinţa iubită. Învăţaţi să şi primiţi, nu doar să dăruiţi. Ţineţi seama şi de propriile nevoi, nu doar de nevoile celorlalţi. Nu faceţi sacrificii excesive şi gratuite pe care s-ar putea să le regretaţi mai târziu. Acordaţi cât mai mult timp practicii meditaţiei. 
 
PUNCTE FORTE:  etici, generoşi, responsabili din punct de vedere social
PUNCTE SLABE:  intoleranţi, radicali, introvertiţi
 
Înapoi la 7 aprilie – Ziua entuziasmului
Urmează mâine 9 aprilie – Ziua libertăţii de acţiune 
 

yogaesoteric
aprilie 2007

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More