8 metode de tratament ‘de la bunica’, eficiente pentru combaterea tusei

 

Majoritatea dintre noi, atunci când răcim avem doar nasul înfundat și o stare de moleșeală, alții avem dureri în gât și ulterior ajungem să tușim. Tusea este un simptom sâcâitor, care atunci când se tot repetă poate deveni chiar frustrant. În acest articol, vom dezvălui câteva remedii naturiste contra tusei:

1. Treceți prin apă fierbinte o foaie de varză și ungeți-o cu un amestec de sare și miere în proporție de 1:1. Puneți-o fierbinte pe piept sau pe spate (evitând zona inimii), apoi aplicați deasupra o folie de plastic și îmbrăcați-vă bine. Păstraţi-o suficient timp pentru ca tot amestecul să se absoarbă în piele.

2. Perele fierte și coapte sunt un remediu minunat în caz de tuse puternică și sufocare, iar compotul din pere uscate potolește setea în caz de febră. Turnați 500 ml de apă peste 1 pahar plin cu pere uscate, mărunțite și fierbeți la foc mic timp de 20 de minute. Lăsați să se infuzeze 4 ore. Apoi strecurați. Consumați lichidul cald, câte 100 ml de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

3. Mărunțiți 2 banane proaspete și turnați deasupra 200 ml de apă caldă. Omogenizaţi bine și adăugați miere. Consumați-l cald.

4. Turnați 500 ml de apă caldă peste 10 curmale și daţi-le prin blender până obţineţi un lichid omogen. Consumați acest preparat cald în caz de tuse seacă. Sau puteți mixa 6-7 curmale în 200 ml de lapte.

5. Lăsaţi la înmuiat 30 g de stafide în apă fiartă și răcită, timp de 45 de minute. Strecurați. Consumați stafidele înainte de culcare, după care beți un pahar de lapte cald. Acest remediu ajută și în caz de tuse puternică.

6. Remediu pentru tuse la copii. Dați prin răzătoare 1 măr, 1 ceapă și 1 morcov (aproximativ de aceeași greutate). Adăugați 2 linguri de miere și amestecați bine. Dați copiilor câte 1 linguriță de amestec cald, de 4-5 ori pe zi.

7. Amestecați 2 linguri de mere date pe răzătoare, 2 linguri de miere și 1 lingură de ceapă rasă. Consumați amestecul cald, câte 1 linguriță de 4-7 ori pe zi.

8. Tăiați cuburi 10 cepe și pisați o căpățână de usturoi. Deasupra lor turnați 500 ml de lapte și ţineţi la foc foarte mic până când ceapa se înmoaie. Luaţi de pe foc şi după ce a ajuns la 40 de grade, adăugați mentă. Lăsați să se infuzeze 1 oră, apoi strecurați. Adăugaţi miere de salcâm şi consumați câte o lingură de câteva ori pe zi.

Citiți și:

Sucul de ananas este de 500 de ori mai eficient în crizele de tuse decât siropurile din farmacii

Pinul. Cum poți beneficia de toate calitățile terapeutice ale acestui «copac-miracol»

Remedii ayurvedice pentru răceală

 

yogaesoteric
12 noiembrie 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More