85% dintre alegătorii din SUA cu preferințe pentru republicani vor ca viitorul președinte să „conteste ideologia woke”

Majoritatea îl susțin pe Trump, cel mai popular candidat la nivel național

Potrivit unui nou sondaj comandat de CBS News/YouGov, americanii pregătiți să decidă următorul candidat la președinție din partea Partidului Republican sunt mult mai preocupați de pericolul ideologiei „woke” decât de litigiile privind rezultatele alegerilor din 2020 și de opoziția față de stângiști, relatează LifesiteNews.

Sondajul, realizat în perioada 27-29 aprilie în rândul a 2.372 de alegători probabili ai candidatului GOP (Partidul Republican), constată că 85% dintre aceștia ar prefera un candidat care „contestă ideile woke”, spre deosebire de 66% care ar opta pentru unul care „se opune oricărei restricții privind armele”, 61% pentru un candidat care „spune că Trump a câștigat în 2020” și 57% pentru unul care „îi supără pe liberali”.

La prima vedere, sondajul vine ca o veste încurajatoare pentru susținătorii guvernatorului Floridei Ron DeSantis, care și-a anunțat recent candidatura, după ce tocmai a încheiat o sesiune legislativă ambițioasă cu o legislație conservatoare privind avortul, educația, transgenderismul și altele. DeSantis a făcut din combaterea „ideologiei woke” o piatră de temelie a administrației sale, în special în școli, mediul academic și mediul corporatist.

Sondajul mai arată că 59% dintre alegătorii care preferă un candidat care „contestă ideile woke” îl susțin pe Trump (spre deosebire de 24% în favoarea lui DeSantis) și că al 45-lea președinte rămâne cel mai popular la nivel național.

58% au spus că votează pentru ca Trump să fie nominalizat, iar alți 18% îl iau în considerare. 22% votează pentru DeSantis, iar alți 30% îl iau în considerare.

De asemenea, Trump se bucură de sprijinul a 64% dintre alegătorii favorabili republicanilor care doresc un candidat care „favorizează creștinii” (față de 17% pentru DeSantis) și a 61% dintre alegătorii care preferă un candidat care ar interzice avortul (19% pentru DeSantis). Trump conduce în prezent în rezultatele sondajelor naționale pentru nominalizarea GOP, cu o marjă substanțială.

Citiți și:
Efectul Trump: Ratingul CNN a explodat după recitalul dat de fostul președinte
Curentul „woke”: Totul să fie neapărat „pluri”, „multi”, „poli”

 

yogaesoteric
25 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More