OCDL solicită retragerea circularei BEC ce promovează ideologia de gen

Biroul Electoral Central (BEC) a emis o circulară de diseminare a unui îndrumar elaborat de către o asociație pro-LGBT referitor la interacțiunea la urne cu persoanele transgender în contextul alegerilor din 9 iunie.

Îndrumarul ce promovează ideologia de gen, însușit de BEC, se adresează tuturor persoanelor și entităților implicate în procesul electoral, în vederea „instruirii” cu privire la modul de raportare la persoanele transgender a căror fizionomie/înfățișare nu ar mai corespunde cu fotografia și datele (sexul, prenumele) înscrise în actul de identitate.

Altfel spus, îndrumarul pretinde recunoașterea de către personalul electoral a efectelor pe care procedura de recunoaștere juridică a genului unei persoane (procedură inexistentă în legislația românească) ar putea să le producă.

Or, legislația din România, pe lângă faptul că nu recunoaște o astfel de procedură (și, implicit, nici efectele sale), concentrează și limitează activitatea BEC la aplicarea și interpretarea unitară a dispozițiilor legale existente privitoare la alegeri. BEC nu se poate substitui atribuțiilor forului legislativ, în sensul recunoașterii/„reglementării” a ceea ce sistemul juridic românesc nu prevede, și nici n-ar fi cazul să neglijeze faptul că, prin circulara emisă, se pot deschide posibile căi de fraudare a alegerilor (cum ar fi, de pildă, ipoteza prezentării la vot a unor persoane pe baza unor acte de identitate care aparțin altor persoane, invocând schimbarea înfățișării ș.a.).

Cu îngrijorare, constatăm că suntem în fața unui nou caz în care instituțiile și organismele statului se lasă atrase și folosite de organizațiile pro-LGBT, promovându-le agendele și ideologiile progresiste, neglijând normele legale și efectele nefaste pe care le produc (amintim cazul Inspectoratelor Școlare Județene din țară care, la cererea unor organizații pro-LGBT, au distribuit cadrelor didactice „Manualul pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen”, fără avizul public al Ministerului Educației).

OCDL, în calitatea sa și de organizație acreditată de Autoritatea Electorală Permanentă pentru buna desfășurare a alegerilor din data de 9 iunie (nr. 12974/17.05.2024), s-a sesizat cu privire la circulara BEC, iar în consecință, apreciind că sunt încălcate dispozițiile legale în materia alegerilor electorale (și nu numai), a solicitat BEC retragerea de urgență a circularei ilegale.

Totodată, OCDL a formulat o serie de cereri privind comunicarea unor informații de interes public care vizează procesul decizional al emiterii circularei vizate, precum și alte entități implicate în acest demers, urmând ca, după caz, să sesizăm inclusiv autoritățile publice abilitate.

Vă încurajăm să ne comunicați orice formă de abuz sau caz de ilegalitate pe care îl sesizați în orice domeniu ce privește sfera publică.

OCDL
(Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți)

Citiți și:
Drepturile părinților sunt puse la zid în SUA: în școlile publice copiii sunt încurajați să „îmbrățișeze” ideologia „transgender”
Carla Toscano, deputat Vox (Spania): Ideologia de gen este un cancer

 

yogaesoteric
9 iunie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More