Eroina Kovesi, dosarul „Terheș” și conexiunea cu SIE

Dacă serviciile noastre secrete se pricep la ceva, atunci cu siguranță vorbim despre manevrarea cu oarecare talent a politicienilor-marionetă aflați în prima linie.

Laura Codruța Kovesi/Cristian Terheș

După ce afacerea „Polul Suveranist” a eșuat lamentabil, voturile opoziției continuă să fie fărâmițate în mod programatic, cu aportul unor politicieni aflați la cheremul generalilor unși cu toate alifiile. În cazul de față principala „victimă” este partidul AUR, pe listele căruia Cristian Terheș a candidat cu succes la europarlamentare.

Cu cei 400 de mii de urmăritori de pe Facebook, Terheș oricum ar fi candidat ca independent, însă platforma AUR l-a scutit de cheltuieli și de emoțiile din ziua votului. Reinstalat comod la Bruxelles, fostul social-democrat (trecut și pe la țărăniști) avea probabil pregătit noul partid „suveranist” PNCR încă înainte de a-și încasa prima leafă de europarlamentar. Evident, principalul scop al acestui partid de buzunar aliat de două săptămâni cu alte două partide invizibile (AD și ARN) este de a smulge din voturile care altfel mergeau către AUR și Simion.

Profilul lui Terheș de marionetă a serviciilor a ieșit în evidență încă din pandemie, în ciuda aparențelor. Cu actualul președinte al PNCR am avut o mică istorie pe când scriam la Agenția Mediafax. I-am transmis mesaje în particular, pentru o colaborare ca de la jurnalist la politician, dat fiind că luptam teoretic pe aceeași baricadă. Pe moment nu am realizat motivul tăcerii domniei sale.

Abia când am publicat ancheta despre afacerea cu vaccinuri Pfizer și implicarea Ursulei von der Leyen (plecasem deja de la Mediafax) am pus informațiile cap la cap. Cristian Terheș a fost unul dintre cei mai înverșunați critici ai Ursulei. Vă amintiți cum flutura paginile înnegrite ale contractului cu Pfizer. Pornind de la ancheta mea, zeci de români au depus plângeri online în atenția procurorului șef Kovesi. Ce reacție a avut Terheș? Niciuna! Zero! În loc să protesteze zi de zi în fața Parchetului European, în loc să o interpeleze pe Kovesi la fiecare ieșire publică, pentru a-i cere să-și facă meseria, Terheș a ales să tacă. A ales să o protejeze pe Kovesi.

Singurii care au luat atunci atitudine au fost cei de la AUR. Pentru asta le-am și mulțumit public. Din păcate Kovesi a mușamalizat dosarul. Eroina luptei anticorupție este un „activ” al serviciilor noastre secrete. Un bun al SIE. Este cel mai valoros „activ” („asset” în engleză) pe care SIE îl are peste hotare, la nivel foarte înalt. Mult mai valoros decât Geoană, spre exemplu, care în ciuda funcției are acces cel mult la meniul zilei. N-a văzut în viața lui documente militare Top Secret.

Kovesi, în schimb, a avut acces la informații care o incriminează clar pe Ursula în dosarul Pfizer. Probabil deține toate instrumentele pentru a o șantaja. Din nefericire, România nu valorifică aceste oportunități. Nici măcar în Schengen nu ne-a băgat dna Kovesi, deși avea pârghiile necesare.

Probabil păstrează dosarul de șantaj pe persoană fizică, în interes propriu sau în interesul unor generali din SIE de teapa lui Coldea. Bineînțeles, pe lângă dosarul Pfizer, pe lângă Ursula, e foarte posibil ca eroina Kovesi să-i aibă la mână și pe alți politicieni de top de la Bruxelles. Însă repet: cu ce folos? România continuă să se comporte slugarnic față de Ursula von der Leyen și să „beneficieze” de cele mai proaste servicii la nivelul Comisiei Europene și a Consiliului European.

În concluzie, Terheș și Kovesi sunt două active importante ale SIE, doi oameni aflați sub comanda directă a serviciului condus de Gabriel Vlase. Însă asta nu exclude nicicum o posibilă colaborare a celor doi cu serviciile altor țări, precum Statele Unite sau Franța. Activitatea lor, coordonată îndeaproape de SIE, nu a adus României mai mult decât imaginea de simplă colonie și ratarea cu brio a obiectivului Schengen.

Bine măcar că SIE și SRI se pricep de minune să tragă sforile pe plan intern, ca să-i înfunde pe suveraniști.

Autor: Adrian Onciu

Citiți și:
Noi probleme pentru Kovesi în dosarele Ursulei von der Leyen
Variantele de sistem B, C și D pentru alegerile prezidențiale din România

 

yogaesoteric
13 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More